top of page

HAAGSE KRINGEN 7 JAAR | UITSLAG SPEELAVOND 22 FEB | CURSUSAVOND 5 | NMB VACATURES BESTUUR

MAHJONGCLUB HAAGSE KRINGEN 7 JAAR JONG!

Woensdag 1 maart 2023, is het alweer zeven jaar geleden werd onze club opgericht. Van een idee naar een succesvol initiatief met een vereniging van vrijwilligers die mahjong als denksport neer zet. Voor Corona de grootste mahjongclub van Nederland, geen doel op zich maar wel een mooi resultaat van het initiatief door alle vrijwilligers die dit voor de leden bewerkstelligen.


WORDT JIJ DE NIEUWE NMB BESTUURDER?

We hebben eerder aandacht besteed aan de vacatures in met bondsbestuur. Alle leden hebben als het goed is een direct bericht ontvangen van NMB voorzitter Jack Main om de nijpende situatie nog eens onder de aandacht te brengen. Te meer omdat de recent vervulde bestuursfunctie van penningmeester -onverwachts- ook weer open staat.

De mail van de voorzitter, onderstreept het belang van het invullen van beide functies en bevat ook een link naar een document waarin beide functies nader omschreven zijn.

Het bestuur van de mahjongbond kan alleen goed functioneren met een voltallig bestuur!

Check de mail in je inbox, heb je 'm niet ontvangen laat het dan weten aan onze eigen secretaris.


HAAGSE KRINGEN NK TEAM

De termijn voor kandidaatstelling sluit op 16 maart. Tot nog toe hebben zes leden zich als kandidaat opgegeven voor het NK team dat ons op 24 juni zal vertegenwoordigen in Vogelenzang. Mocht jij ook aspiraties hebben en via de vastgestelde selectie criteria mee willen dingen naar een plekje binnen het team, meld je dan aan via dit online formulier.


CURSUSAVOND 5

Helaas twee zieken afgelopen week. Met ook nog eens twee afvallers werd er besloten tot een herindeling van de cursustafels voor acht cursisten. Voor deze week was de thuisopdracht om te scorende elementen te bekijken die samenhangen met het bijzondere "verweven" Chows patroon. Er werd ingegaan op de Verweven Straat combinatie en de drie verschillende Verweven handen. Alsof dat nog niet genoeg was werd vorige week ook even stil gestaan bij het Kippenhandje. Deze cursus is er vooral focus geweest op de meest voorkomende basis elementen en ondersteunende elementen van de in totaal 81 scorende elementen die MCR rijk is. De thuis opdracht voor deze week is de introductie van nog eens dertig scorende elementen die een stuk minder vaak voorkomen. Als voorbereiding ontvingen de cursisten natuurlijk ook hun persoonlijke puntenkaart, de laatste versie voorzien van hun eigen naam en heel praktisch gelamineerd. Deze week hopelijk weer drie tafels met tien cursisten.


ZOMERCURSUS 2023!

We organiseren in elk geval dit jaar een zomercursus! Het is nog even te bezien of we dit met 9 of 12 cursisten aan drie of vier cursisten tafels kunnen doen, dit hangt ook af van de beschikbaarheid van de groep vrijwillige docenten die hun eigen speeltijd weer willen/kunnen opofferen. De eerste cursisten op de wachtlijst (inmiddels weer op 28 geïnteresseerden) zullen deze week nog worden aangeschreven met een uitnodiging voor de cursus van acht weken die van start gaat op woensdag 24 mei en duurt weer 8 weken.

Deze week ontvangen de cursisten die meer dan vijf cursusavonden bezocht hebben hun certificaat voor deze Basiscursus Mahjong Competition Rules.


UITSLAG SPEELAVOND 22 FEBRUARI

Zes tafels, weliswaar met 3 jodokusen, maar dat hoort er bij, zeker als je weet dat er een aantal leden ook als docent druk bezig waren met de cursisten.

Wim werd avond-winnaar, op de hielen gezeten door Margriet. Ook Irmgard, Joyce R, Lino en Elly werden tafelwinnaar. Iedereen gefeliciteerd!
TUSSENSTAND AZUREN DRAAK 2023

Wim pakt de leiding, Wendy kreeg wel compensatie voor de vrijwilligers taak tijdens de competitiespeelavond en zit wim nog op de hielen. Ook Lino steeg naar de derde positie. Hans liep een puntje uit op Mieneke.

De compensatie voor de docenten is verwerkt tot en met de laatste competitie avond. Zie ook de tabel onder de tussenstand.

Compensatie schema voorjaarscursus 2023.

Jacqueline is gastdocent.61 weergaven

Comentarios


bottom of page