top of page

Haagse Kringen Team pakt landstitel op Nederlands Clubkampioenschap Mahjong Competition Rules 2023!

De formele instructie van de zomergroep cursisten zit er bijna op. Sommige cursisten kunnen al heel aardig zelfstandig spelen, andere cursisten hebben nog wat meer begeleiding nodig. Deze week avond 6, de cursisten ontvangen hun persoonlijke cheatsheet en hun certificaat.


Dit weekend volgde ik de verrichtingen van ons Nederlands Clubkampioenschap op afstand via social media. Vorig jaar werd onze clubafvaardiging tweede van Nederland, dat was natuurlijk al een prachtig resultaat. Hoe zou het dit jaar gaan?


Er werd afgelopen week natuurlijk ook nog lekker mahjong gespeeld tijdens de speelavond. De seizoenscompetitie nadert haar ontknoping. Deze week de laatste competitie ronde voor de Vermiljoen Phoenix 2023.


Oh ja heb je 12 augustus al gereserveerd in je agenda?HISTORIE CLUBKAMPIOENSCHAP MCR

Het idee van een dergelijk mahjong kampioenschap voor clubteams kwam in 2018 uit de koker van de Haagse Kringen zelf. Voor Corona was het Mahjongclub Haagse Kringen die het eerste Nederlands Kampioenschap MCR in 2019 organiseerde. In 2022 organiseerde de eerste winnaar van het toernooi in 2019, Mahjongclub De Gouden Draak Arnhem/Nijmegen de tweede editie. Deze 2022 editie werd gewonnen door Mahjongclub Bamboe Acht (Heemstede). Op dit toernooi kwam het 2022 team van onze club net tekort om winnaar te worden.


TEAM HAAGSE KRINGEN 2023

Elke club mag een clubafvaardiging inschrijven, een team bestaande uit vier spelers, als het even kan een 50/50 mix van recreanten en NMB competitie-spelers.

Er waren zes leden die onze club graag zouden willen vertegenwoordigen. De resultaten van de gegadigden behaald in de voorgaande 12 maanden worden meegenomen in de selectie-procedure. Dat zijn resultaten behaalt binnen onze eigen interne competitie, en ook tijdens de verschillende landelijke MCR toernooien waaraan werd deelgenomen.

Uit de selectie procedure rolden dit jaar de volgende vier leden: Eva, Jeannette, Lino en Nico.

Joyce R en Peter vielen buiten de selectie boot, Peter was wel oproepbaar als reserve mocht er onverwacht een teamlid uitvallen.

Haagse Kringen Clubteam 2023 in gesponsorde team outfit!


CLUBKAMPIOENSCHAP 2023

Dit jaar organiseerde de houder van de landstitel 2022, het eendaagse evenement op zaterdag 24 juni in Vogelenzang. Er hadden zich veertien clubs ingeschreven uit het hele land. Elke club vaardigde een team van vier spelers af.

De gezamenlijke team resultaten van de individuele spelers die elk vier ronden van 100 minuten speelden worden per ronde getotaliseerd en aan het einde van de dag levert dat een eindresultaat op. Tijdens deze ronden kan het team maximaal 16 punten verzamelen.

12 van de veertien teams hadden één of meerdere competitie-spelers in het team. De teams van de Kongrovers en Haagse Kringen bestonden louter uit recreanten. Een extra uitdaging dus voor de deze teams.


Uit het verslag van het NK, te vinden op de site van de Mahjongbond ( Haagse Kringen Neerlands Beste ), blijkt dat er echt flinke strijd werd geleverd. Na een goede eerste ronde waar het ervaren competitie team van Niji (Berghem) de leiding kwam ons team goed mee. In de tweede ronde kwam ons team helaas op wat achterstand, terwijl het Niji team er nog een goede ronde uit wist te persen. In machtige derde ronde wist ons team echter een prachtig ronde resultaat van maar liefst 14 punten (hoogste ronde resultaat van dit NK) neer te zetten. Met dit resultaat begonnen zij als leider in het toernooi aan de vierde ronde. Achtervolgd door de teams van Niji en Het Mahjong Genootschap (Almere) was er dus wel wat druk voor het Haagse Kringen team in de laatste ronde. Na afloop van de speelronde hadden Eva, Jeannette, Lino en Nico maar liefst 11 van de 16 mogelijke punten weten te verzamelen. Zou het genoeg zijn?

Jazeker.. het bleek meer dan genoeg, de directe concurrentie had meer verliespunten en de titel Nederlands clubkampioen 2023 werd dus verdiend binnengesleept.

Volgend jaar dus wederom een toernooi bij Mahjongclub Haagse Kringen aangezien de winnaar het volgende toernooi zal moeten organiseren. Een leuk vooruitzicht dus!

De clubkamioen jaartrofee 2023!


VAN HARTE GEFELICITEERD NK TEAM 2023

EVA, JEANNETTE, LINO EN NICO!

DE CLUB IS ENORM TROTS OP JULLIE!

De top 3 (vlnr): Het Mahjong Genootschap (3e) – landskampioen Haagse Kringen – Niji (2e)


SPEELAVOND 21 JUNI

Deze week ivm met tijdgebrek helaas geen uitgebreid verslag.

Nico mag zich avondwinnaar noemen, een opmaat naar het Clubkampioenschap 2023.

Ook Elle, Joyce G, en Marij werden tafelwinnaar.TUSSENSTAND VERMILJOEN PHOENIX 2023

Met nog 1 week te gaan heeft Nico de leiding voor de kwartaalprijs.

Peter en Eva haken niet helemaal af voor een ere-plek, de vrijwilligers-compensatie lijkt de beoogde impact te hebben, de vrijwilligers worden niet "bestraft" maar juist beloond voor het vrijwilligerswerk.


In de tussenstand is de vrijwilligerscompensatie voor verijwilligers werk tijdens de (competitie) speelavond verwerkt voor: Eva, Paul en Peter.
109 weergaven

Comments


bottom of page