top of page

Hans wint de Vermillion Phoenix 2021

Afgelopen woensdag sloten we kwartaal 2, de ronde van de Vermillion Phoenix, af. 21 HK-leden deden hieraan mee en drie kongrovers hebben een paar keer ingevallen. Dank nog hiervoor aan Marijke, Rika en Wilma.


We speelden dit kwartaal in een soort toernooiformat op mahjongsoft. Dit hield in dat je je online moet aanmelden en je deelname moet bevestigen. De computer maakt dan de indeling en geeft aan het eind ook de stand. Klonk geweldig, maar de eerste vier speelavonden op deze manier waren toch nog enigszins stressvol, doordat het niet iedereen lukte op tijd te bevestigen en een keer ging de start volledig de mist in … Afijn de kinderziektes waren in mei wel verholpen en het lukte ons daarna redelijk goed.


Gaandeweg het kwartaal hadden we wekelijks wel iets minder tafels. Vakanties en nevenactiviteiten zorgden voor wat minder spelers per week. In de maand juni bleven we meestal steken op vier tafels; een enkele keer maar drie. Desondanks werd er weer leuk en fanatiek gespeeld.


De eer van de hoogste hand van dit kwartaal gaat naar Gerdina.

Met de laagste drie. Gemengd oplopende pungs, all pungs, open + gesloten kong, dubbele pung, twee gesloten pungs, pungen 1 en uit met de laatste steen wist zij 201 punten te vergaren.


Twaalf avonden met in totaal 51 mahjongtafels leidden uiteindelijk tot de volgende einduitslag:


Hans wist dit kwartaal vijf keer tafelwinnaar te worden en wist de overige avonden ook aardig wat punten te verzamelen en is daarmee de winnaar van de Vermillion Phoenix geworden! Gefeliciteerd Hans! Goed gespeeld.


A.s. woensdag hebben we weer ons avondje anders. We doen dan weer een minitoernooi van drie x acht deals (max. 40 minuten per ronde).


Het is nog niet bekend wat we dit kwartaal verder gaan doen. Misschien is het binnenkort wel weer mogelijk live te spelen. Met degenen die daar nog niet aan mee willen doen, kunnen we voorlopig nog wel kijken of we online verder kunnen; wellicht samen met andere online spelers. Na het minitoernooi inventariseer ik wie daaraan mee willen doen.


Dank voor jullie enthousiasme weer dit kwartaal en hopelijk doen er woensdag veel spelers mee aan het minitoernooi.


31 weergaven

Comments


bottom of page