top of page

"Het was even wennen, maar heel gezellig." ... puntjes van aandacht!

De eerste mahjong speelavond met Corona voorwaarden zit weer er op.

Afgelopen woensdag vonden 31 leden en één gast hun weg naar onze mooie speellocatie.

De voorwaarden zullen voorlopig gehandhaafd blijven en ja elke week is het aanmelden als deelnemer, het tonen van een Coronatoegangsbewijs (liefst QR-CODE) en invullen van de gezondheidscheck verplicht.

Het was even wennen...Op het terras werden de leden opgevangen, de club heeft een automatische dispenser aangeschaft met hygiëne middel.

"Hé het komt er vanzelf uit! Top!" riep iemand.


Vervolgens moesten de leden het coronatoegangsbewijs tonen. De meerderheid had het voor elkaar gekregen om de QR-CODE via de Coronacheck app te kunnen tonen of middels de Coronacheck.nl site te printen op papier. Dat is heel fijn voor de vrijwilliger die dat moet controleren, het liefst namelijk contactloos en efficiënt en zonder inzage van persoonlijke medische gegevens.


Omdat we in een sportkantine spelen, gelden ook de horeca regels. Vervolgens moet dan ook een gezondheidscheck gedaan worden. Wij doen dat via een scan van een QR-code die deze link https://www.horeca.com/nl/corona opent waar je de 8 verplichte vragen kunt invullen.

Hier hadden flink wat leden met een Android toestel soms problemen om de QR-CODE te herkennen. Op iOS (Apple) is dit beter geregeld.


Elk lid ontving na de gezondheidscheck een papier met naam en toegewezen tafelnummer waaraan men kon plaats nemen.


Eenmaal binnen...

Binnen moeten we, als je niet (meer) aan de speeltafel zit, onderling 1,5m afstand houden! Dit ging veelal goed, maar bij binnenkomst en aan aan het einde van de avond werd de 1,5m helaas niet meer door iedereen in acht genomen. Dus dat is wel een aandachtspunt voor iedereen.


Al met al een geslaagde speelavond, zij het met maar 8 speeltafels. Dit maximum is ook het voorlopige maximum. Uiteraard hebben de leden voorrang en gasten alleen toegestaan indien er beschikbare plaatsen zijn.

Als we meer dan 32 aanmeldingen binnenkrijgen, dan zullen de overtallige aanmeldingen helaas niet kunnen spelen, maar bij de volgende speelavond voorrang krijgen. (De organisatie weet wie zich wanneer heeft aangemeld)


Afhankelijk, van hoe een en ander zich zal ontwikkelen, zal het bestuur beslissen of er op termijn een 9de tafel "veilig" kan worden toegevoegd.


Zoals altijd, blijkt uit de praktijk of er zaken beter zouden kunnen dan wel bijgestuurd moeten worden. Verschillende leden hebben hun mening en feedback al gegeven. Heb jij nog constructieve feedback, laat het dan alsjeblieft aan het bestuur weten, elke feedback is voor ons een cadeautje.


70 weergaven

Comments


bottom of page