top of page

Mooi resultaat voor Haagse Kringen bij NK clubteams

Op 11 juni 2022 vertegenwoordigden Annechien, Eva, Joyce R en Nico de eer van Haagse Kringen de eer voor Haagse Kringen tijdens het NK voor clubteams in Elst.

NK-team 2022: Joyce R, Eva, Annechien, Nico

Drie jaar geleden organiseerde Haagse Kringen dit evenement voor het eerst. Gouden Draak kwam toen als winnaar uit de bus en werd daarmee de volgende organiserende club.

Helaas duurde het door Corona tot juni 2022 voor de clubs opnieuw de strijd aan konden gaan.


Het was een vroegertje voor ons. Nico heeft de grootste auto en bood aan om te rijden, ‘want hij had genoeg plaats voor de cup met de grote oren’ … Ik zei nog dat ik blij zou zijn als we bij de bovenste helft zouden eindigen, maar Nico vond er niets mis mee de lat hoog te leggen. Over een rustige weg zoefden we probleemloos – met een korte stop in Hardinxveld Giessendam – naar het leuke dorpje Elst. We kwamen gelijk met Annechien aan op de parkeerplaats. Zo gezellig om haar weer te zien. Na haar verhuizing is Annechien toernooilid bij ons gebleven en het was leuk haar weer een dagje bij ons te hebben.


We hadden bedacht om – net als vorige keer – weer clubtoernooishirts te laten maken. Ze waren goed gelukt en nadat we ons strijdtenue hadden aangetrokken, begaven we ons in de ontvangstruimte waar koffie, thee en verschillende lekkernijen op ons stonden te wachten. Het was heerlijk weer, dus we konden heerlijk buiten zitten. Bijna zonde om naar binnen te gaan, maar eenmaal aan tafel, was het toch wel weer heel leuk om de mahjongstrijd met andere mahjonggers aan te gaan.De eerste ronde deden we het gemiddeld: zeven punten, maar de tweede ronde zat de spirit er al wat beter in en haalden we tien punten. We wisten toen nog niet waar het totaal van 17 punten ons in de ranking bracht, maar genietend van het spel, de prima locatie en het mooie weer, stortten we ons op de overheerlijke lunch die Gouden Draak had klaargezet.

Een uur pauze leek ruim, maar het gaf ons voldoende tijd om ook nog een klein wandelingetje te maken, wat denk ik wel goed was om niet volledig in te storten na al dat lekkers. Bij terugkomst bleek dat we in de tussenstand zesde stonden. Nou, daar waren we best tevreden mee.


De derde ronde leverde ons negen punten op en bracht ons op een vierde plek, maar Bamboe Acht, Kongrovers en Niji stonden redelijk comfortabel bovenin. Daarbij waren er meer clubs die ook dicht bij ons puntentotaal stonden. Nico begon alweer over de cup en nadat we elkaar weer wat hadden opgepept, gingen we voor de laatste ronde het lokaal weer in, dat inmiddels ook wel een zomerse temperatuur had. We haalden die ronde zeven punten, dus we hadden niet veel hoop op een podiumplek. Dan maar lekker napraten met een verfrissend drankje.


Tegen zessen gingen we naar binnen voor de prijsuitreiking. Niji werd als eerste naar voren geroepen om de derde prijs in ontvangst te nemen. Ze hadden 32 punten gehaald. Wij hadden volgens onze eigen berekening 33 punten gehaald, dus zouden we dan toch …? En ja hoor, Haagse Kringen werd uitgenodigd om de tweede prijs in ontvangst te nemen. Wow, daar waren we best trots op. De eerste prijs ging naar Bamboe Acht die met 39,5 punten met kop en schouders boven de rest uitstak. Onze individuele score was: Joyce R 14 punten (+441) Annechien 9 punten (+155) Nico 5 punten (-169) Eva 5 punten (-184). De volledige uitslag van clubs en individueel staat hier

De beker is inmiddels overhandigd aan onze voorzitter Peter, die zorgt dat deze in het clubhuis te bewonderen is. De dag was supergoed georganiseerd door Gouden Draak, die zelf aangaf erg blij te zijn geweest met het draaiboek van Haagse Kringen. De volgende organisator wordt Bamboe Acht. We kijken er nu al naar uit!

56 weergaven

Comments


bottom of page