top of page

Spanning in het seizoen van de Witte Tijger - Ventilatie beter geregeld - Cursus tijdens speelavond?


Een jaar geleden moesten we de het Seizoen van de Witte Tijger 2021 helaas nog voortijdig afbreken. Op het moment van schrijven hebben we er bijna 3 maanden competitie op zitten, 12 speelavonden. Aanstaande woensdag vindt de laatste speelavond plaats. Het is nog niet beslist zoals de huidige tussenstand laat zien.


AUTOMATISCHE BOVENLICHTOPENERS IN GEBRUIK GENOMEN

De warme zomeravonden zitten er op. We hebben een behoorlijke periode kunnen genieten van open air mahjong kunnen genieten, een voordeel van onze speellocatie. Eind september zijn de avonden korter en een stuk koeler dus er wordt weer binnen gespeeld.

De vakanties zitten er op en binnenkort zullen we zeker weer speelavonden met 7 á 8 tafels hebben. Tijdens de speelavonden moet de mechanische ventilatie zijn ingeschakeld en de bovenlichten geopend. Tot voor kort moest iemand handmatig de bovenlichten open middels de wiebelende hoge trap en deze ook weer aan het einde van de avond sluiten. Het bestuur heeft eerder dit jaar bij onze speellocatie aangeboden om automatische bovenlichtopeners te installeren. Na bestuurlijk overleg ging ALO akkoord. Bij nader onderzoek bleek dat een dubbel aantal openers nodig te zijn, wat extra kosten met zich meebracht. ALO heeft aangeboden om de helft van de totale kosten voor haar rekening te nemen. Dus dat is nu goed geregeld een win-win situatie voor onze club en alle andere gebruikers van onze speellocatie. Een goede besteding van een deel van de Grote Clubactie opbrengsten.


CURSUS TIJDENS DE SPEELAVOND?

Het is heerlijk om weer wekelijks bij elkaar te zijn en voor steeds meer leden een kans om zonder enorme zorgen weer met een flinke groep mensen in een ruimte samen te komen. We merken dat leden een verstandige keuze maken en thuisblijven daar waar er vroeger wellicht snotterend en proestend toch werd deelgenomen aan de speelavond. We moeten ons realiseren dat Covid-19 nog steeds niet weg is, voor veel leden was en is helaas nog steeds de tijd niet rijp om weer wekelijks deel te nemen aan de speelavond, dat is natuurlijk wel jammer maar altijd een persoonlijke afweging. Zoals jullie wellicht weten, is er ook veel vraag naar onze cursus, de wachtlijst is lang. Deze zomer is bekeken of we de individuele vraag van de cursisten met de mogelijkheden van onze docenten konden matchen dat bleek een moeilijke puzzel en eigenlijk niet het gewenste resultaat op te leveren. De vraag is hoe nu verder. Stellen we de speelavond (beperkt) open voor 2 of 3 cursisten tafels en/of kijken we naar alternatieven zoals bijvoorbeeld de zondagmiddag?

Wat we willen voorkomen is dat onze eigen leden wegblijven van de speelavond omdat het wellicht te druk wordt, tegelijkertijd is het organiseren van de cursus op een alternatieve dag/avond ook weer een belasting voor de docenten. Kortom het is een dilemma waar we nog niet uit zijn. Binnenkort meer nieuws hierover. Wellicht een idee om het onder elkaar ook eens te bespreken wat jij zelf hierin belangrijk vindt.


- UPDATE - AVONDUITSLAG 14 SEPTEMBER - UPDATE-

Jullie hadden nog een uitslag tegoed van 14 september. Gefeliciteerd Eva. Met een mooi rond aantal van 300 Mahjongpunten werd Eva avondwinnaar, Margriet die Eva op de hielen zit in de tussenstand, behaalde de ook het maximaal aantal tafelpunten, net als Marijke, Richard en Frans.


AVONDUITSLAG 21 SEPTEMBER

Gefeliciteerd Henny B. Vorige week sloeg Henny B. haar slag, het is mij even onbekend met welke prachtige handen tot zo'n mooi puntentotaal kon komen. Ook Mia, Margriet, Ineke, Liesbeth en Elly werden tafel winnaar, gefeliciteerd dames!TUSSENSTAND SEIZOEN VAN DE WITTE TIJGER 202290 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page