top of page

Speelavond 10 mei | Extra MCR instructie? | Cursus start op 24 meiINVENTARISATIE EXTRA MCR UITLEG

IN DE HERHALING ... We zijn een van de grootste clubs van Nederland, een flink aantal leden brengt met zich mee dat er onderling niveau verschil is. De een heeft nu eenmaal meer ervaring dan de ander en sommige mensen zijn actief bezig om beter MCR te leren spelen. Vlak na de oprichting hebben we tijdens het "avondje anders "wel eens instructie sessies gehad waar ervaren spelers kennis overdroegen, vaak aan de hand van een situatie. Een dergelijke sessie hebben we al lange tijd niet meer georganiseerd en bij het bestuur zijn hierover ook geen verzoeken binnengekomen. Het plan om tijdens ons lustrumjaar een "goeroe" in te huren moest in de ijskast.

We willen toch wel graag weten wie van de leden behoefte heeft aan extra instructie, of je nu debutant bent of al wat meer of zelfs heel ervaren. Zou jij dat willen of niet? Laat het ons dan hier weten! Al naar gelang de uitkomst kunnen we dan mogelijk iets organiseren.


UITSLAG SPEELAVOND 10 MEI

Aan tafel 1 haalde Elly in de achtervolging Lino in de ronde van West definitief in, na veertien spellen werd zij de tafel winnaar. Aan tafel 2 leek Eva af te stevenen op de overwinning maar Wendy wist met haar derde zelf-gepakte hand in het laatste spel van de Westronde Eva in te halen en door in het laatste spel nog een mahjong weg te geven had Eva nog meer pech en slipte zelfs naar plek 3. Aan tafel 3 waren Roel en Hans beiden goed op dreef en ondanks dat Frans in de laatste twee spellen nog twee keer achter elkaar de winst wist te behalen, behield Hans tot aan het einde toe de leiding. Aan tafel 4, pakte Marijke vanaf het prille begin de leiding en gaf die niet meer af, Ria deed nog verwoede pogingen, de schone spellen vlogen ons om de oren en ook nog twee zelf-gepakte handen, maar de drie weggegeven spellen zaten haar in de weg om de voorsprong te nemen. Marijke eindigde ook nog eens overtuigend - ook met wat hulp van een "goedgevige" jodukus - met een streak van drie gewonnen spellen. Aan tafel 5 startte Margriet als een raket en liet haar tegenstanders in de stofwolken achter. Zij won maar liefst 5 van de 10 gespeelde spellen. Marijke bleef haar toch net voor als de eervolle avondwinnaar. Alle tafelwinnaars gefeliciteerd!


TUSSENSTAND NA 10 MEI

Deze speelavond had gevolgen voor de stand in de Vermiljoen Phoenix, Wendy en Nico nemen de leiding over van Peter. Hans met net wat minder mahjongpunten op plaats vier met Jeannette, Eva en Wim op 2 punten.


44 weergaven

Comments


bottom of page