top of page

Speelavond 14 juni | SAVE THE DATE REMINDER | Cursusisten op de helft!

Zes speeltafels met leden en cursisten op deze mooie warme zomeravond. De leden speelden (met slechts 3 tafels) heerlijk buiten.

We wensen alle vakantiegangers natuurlijk een mooie vakantie toe.


MCR TELOEFENING

Tijdens de Reus van Rotterdam (toernooi dat Irmgard won!) behaalde een van onze leden met de volgende hand. Dergelijke "sprokkel" handen zien we op onze speelavond niet zo vaak. (voor de duidelijkheid, er is een gesloten paar Kring 1!)

Weet jij het aantal gescoorde punten?


MCR BASISCURSUS WEEK VIER

Binnen beleefden onze cursisten hun vierde speelavond begeleidt door Eva, Irmgard en Peter. Lekker veel oefenen met de beginners' set waar we op focusen in onze cursus. Op de twee ingeleverde score formulieren werden al Gemengd Oplopende Chows (6 punten), Gemengde Drievoudige Chows (8 punten), Zuivere Oplopende Chows (16 punten), Gemengde Straat (8 punten) en Alle Soorten (6 punten) genoteerd. Op de vijfde avond van deze week, worden de cursisten geintroduceerd tot de verweven scorende elementen en het kippenhandje om daarna snel weer de draad op te pakken met het oefenspel.


SAVE THE DATE

Voor het geval dat je je email niet hebt gelezen!

RESERVEER ZATERDAG 12 AUGUSTUS IN JE AGENDA!

Meer informatie volgt zodra deze beschikbaar komt.


UITSLAG SPEELAVOND 14 JUNI

TAFEL 4: Nico, Ria en Wim.

Ria zette de avond aan deze tafel al direct naar haar hand door de eerste drie spellen op rij te winnen met een Schoon Spel hand, voordat Wim iets terug kon doen met ook een Schoon Spel hand. Wim wist in de zuidronde zijn tweede (Gemengde Straat) en derde (Gemengd Oplopende Chows) hand te winnen, voordat Nico zijn eerste hand (Alle Soorten) van de avond kon winnen. Bij de start van de westronde was van de voorsprong van Ria nog slechts 5 schamele punten. Maar dat trok Ria weer recht in het 9de en 10de spel en hoe kan het ook anders met nog een Schoon spel en ook nog een Zuiver Spel. De beide heren hadden in elk geval geen goed verweer tegen. Wim snoepte weer wat achterstand weg in spel 11 (Alleen Pungen) en Nico wist zijn tweede spel van de avond te winnen met dezelfde hand. In het laatste spel van de avond in de noordronde won Wim nogmaals maar kwam uiteindelijk nog 15 punten tekort om Ria van de tafelwinst af te houden.


TAFEL 5: Hester, Jerika en Mieneke.

Debutant Hester had het niet makkelijk bij Jerika en Mieneke aan de tafel. Van de 9 spellen waren er 4 remises. Mieneke had een mooie voorsprong na het einde van de oostronde (Alleen Pungen en Zeven Tweelingen) en . Jerika knalde de zuidronde met een zelfgepakte Alleen Pungen hand van 20 punten binnen en had Mieneke binnen handbereik. Direct daarna behaalde zij nog een winstspel van 16 punten (Gemengde Straat) en dit zette Jerika zelfs op een beslissende voorsprong om zo de tafelwinst op te eisen. Hester redde haar eer met een mooie 24 punten hand.


TAFEL 6: Liesbeth, Marij en Rita.

Rita had met twee (Hoogste Vier) mahjonghanden, waarvan een zelfs zelf-gepakt direct een voorsprong voordat Liesbeth iets terug kon doen met een verweven hand, helaas was dit ook haar enige winstspel van deze avond. Rita wist in het laatste spel van de oostronde nogmaals te winnen (Zuivere Straat). Zij kwam hiermee op een ruime voorsprong. Marij wist pas in het zesde spel punten terug te pakken, maar wel met een 20 punten zelf-gepakte Zuivere Straat hand, waar mee ze dus 122 punten van haar achterstand wist goed te maken, maar zelfs dan nog steeds bijna 170 punten achter stond op Rita. In de volgende vijf spellen wonnen Marij en Rita beiden nog eens twee handen. De laatste hand (Zuivere Straat en Zelf-gepakt) brachten Rita op haar beurt 84 punten op en zo behaalde zij een mooi aantal van 251 punten en daar mee de eervolle avondwinst.


TUSSENSTAND SPEELAVOND NA 14 JUNI

De vakantiegangers verliezen natuurlijk terrein op koploper Nico. That's all in the game.

Nog twee weken te gaan in dit tweede seizoen van het jaar!


Compensatie ivm vrijwilligerstaken tijdens de reguliere speelavond van 14 juni is verwerkt:

Eva, Irmgard & Peter


57 weergaven

Comments


bottom of page