top of page

SPEELAVOND 15 MEI - Ria avondwinnaar | Save The Date | Oproep vrijwilligers NK MCR Clubs 2024 | Nieuwe Leden

Bijgewerkt op: 28 mei

WE GROEIEN WEER!

Jullie hebben het al gemerkt, we spelen weer regelmatig met 8 tafels en uitschieters naar 10 tafels.

Konden we eerder al berichten over Debbie en Thera, er is meer nieuws dat we nog niet hebben gedeeld.

Kim, Wouter, Astrid en Anke zijn na hun cursus lid geworden! Van harte welkom 🤗 bij de club!


Nel en Bert waren al bekend van met een vorm van Mahjong en zijn door Joyce G en haar man Peter enthousiast gemaakt voor de MCR-spelvariant en waren al in april gestart met een aspirant-status.

Daarnaast zijn twee andere cursisten Hetty en Ria J ook gestart als aspirant.

We hopen dat deze vier aspiranten ook een warm gevoel 🤗 zullen krijgen bij onze club.


OPROEP WERKGROEP ORGANISATIE NK MCR CLUBS

Zoals jullie inmiddels weten organiseert onze vereniging het NK MCR Clubs 2024 op zaterdag 14 september. We verwachten 14 tot 20 afvaardigingen van mahjongclubs / - verenigingen uit het hele land, dus tussen de 56 - 80 deelnemers.

Er is inmiddels een werkgroep die de voorbereidingen treft om de toernooidag vlekkeloos te laten verlopen. Op de toernooidag zelf zijn er natuurlijk ook vrijwilligers nodig.

👆️Dit weekend wordt een link gedeeld via de Whatsapp community van de vereniging met alle leden!


KANDIDATEN AFVAARDIGING NK MCR CLUBS 2024

Bij de drie voorgaande edities van het NK MCR CLUBS zijn er uit die leden die daarvoor in aanmerking willen komen een selectie geweest op basis van resultaten.

Er is natuurlijk geen afvaardiging zonder genoeg kandidaten voor de selectie.

Als winnaar van de derde editie verdedigt de 2024 afvaardiging de titel die behaald is in 2023 door Eva, Jeannette, Lino en Nico.

👆️De link naar het online kandidaat formulier wordt dit weekend gedeeld via de Whatsapp community van de vereniging met alle leden!


SAVE THE DATE!


ZOMEREVENEMENT 10 AUGUSTUS 2024

De werkgroep activiteiten heeft een datum geprikt voor de zomer activiteit 2024 en wel op 👉️zaterdag 10 augustus 👈️.

Het belooft net als vorig jaar weer een leuke en hopelijk zomerse dag met een gezellige mahjongmiddag en aansluitend een gezellige BBQ. Over de exacte invulling en inschrijving later meer!

🤗 MAHJONG & FOOD 🤗

SAVE THE DATE!


SPEELAVOND 15 MEI

Wederom een avond met 25 deelnemers, dus 7 tafels.

Ria zette met een prachtige zelfgepakte hand van waar de drie dames aan lucky tafel 7 maar liefst 72 punten wisten te tellen, dus 240 punten waren de basis voor de avondwinst met maar liefst 315 punten, gefeliciteerd Ria!

Ook Monique, Marijke, Wendy, Lino, Peter en Mieneke wisten de tafelwinst te bemachtigen.


Hieronder de winnende hand van Ria, maar was die wel 72 punten waard? Of misschien wel meer? Een best wel unieke hand die je zelden tegen komt!

De twee kongen van de Oosten en Noorden winden waren naar verluidt open als ook de Pung Westen wind, de Kong bamboe 1 was als enige gesloten. Het sluitpaar werd compleet gemaakt met de vervangende steen van een van de twee wind kongen en ook de ronde wind en eigen wind waren hier nog eens van toepassing.


De uitslag van de 25 deelnemers op 15 mei.


TUSSENSTAND NA 15 MEI

Jeannette neemt de leiding over van Joyce G en Lino steeg een plekje mee met zijn lief, samen aan de top! Binnen de top tien zijn er wat verschuivingen. In de top vijf volgen Joyce G en Eva op slechts 1 punt en kijk eens naar debutant Thera met 19 punten op de vijfde plaats. Ook de rest van de top tien staat niet op een enorme afstand.

Peter komt net de top tien binnen ten koste van Hester.


Update 28 mei: Gecorrigeerde versie tussenstand


Ter referentie de eerste versie van de tussenstand waar de berekeningen niet juist waren. (uitslagen bij de verkeerde speler verwerkt in de tussenstand)83 weergaven

Comments


bottom of page