top of page

Speelavond 23 november

Bijgewerkt op: 2 dec. 2022

ZIEKENBOEG

Een aantal leden hebben we al een tijdje niet gezien. Toos, Leny en Mariette zitten al best lang in de lappenmand.

We wensen hen natuurlijk een spoedig herstel en hopen hun glimlach weer snel aan de tafels te zien.


WHATSAPP GROEP ETIQUETTE

De Haagse Kringen Whats-app groep bevat zo'n 33 leden, niet alle leden hebben whatsapp of willen lid zijn van deze groep.

Deze besloten groep wordt beheerd door het bestuur. De intentie van deze groep is om de leden te informeren en korte communicatie onderling, maar altijd gerelateerd aan zaken gerelateerd zijn aan de aankomende speelavond (je bent wat later of kunt op het laatste moment niet) mahjong (bijv. vragen over de spelregels, het berekenen van een score voor een hand e.d.).

Elk lid krijgt bij aanvang van het lidmaatschap de keuze om lid te worden. Je bent vrij om je af of aan te melden voor deze groep. Afmelden gaat eenvoudig, je verwijdert jezelf uit de groep. Achteraf (opnieuw) toegang tot de groep vraag je aan via de secretaris.

We realiseren ons dat in principe elk lid iets kan posten in deze groep. In het verleden zijn er al eens discussies gestopt die over politiek beleid gingen waarbij leden hun eigen mening ventileerden of anderszins ongewenste berichten plaatsten.


De etiquette voor berichten in deze groep is:

  • Géén posts over politiek, religie, groepen mensen, maatschappelijke discussies.

  • Géén posts die in discussies kunnen resulteren waar meniningen tegenover elkaar gezet worden.

  • Géén posts die namen van individuele leden vermelden.


BESTUURSMEDEDELINGEN

VRAGEN AAN HET BESTUUR

Het hierbovenstaande topic komt niet uit de lucht vallen. Heb je een een vraag of een probleem waar je mee zit en denk je dat het bestuur er iets mee zou moeten doen, meld het dan tijdens de speelavond bij één van de bestuursleden. Denk je dat hetgeen je hebt aangekaart bij één van de bestuursleden niet afdoende wordt behandled stuur dan een bericht naar de secretaris. Als je wilt dat hetgeen je aankaart een officiele reactie van het bestuur als geheel behoeft, mail dan een bericht naar het bestuur en vraag om een reactie van het bestuur.


SPEELAVOND 23 NOVEMBER (TE) VEEL TOCHT!?

De afgelopen week stond tijdens de speelavond de wind blijkbaar pal op de langezijde van de kantine. Hierdoor werd blijkbaar voor een aantal mensen de temperatuur onaanvaardbaar laag. Het bestuur heeft via meerdere kanalen berichten over binnengekregen.


De werking van de ventilatie is al eerder toegelicht, als ook de noodzaak van ventilatie. De ventilatie moet aanstaan en de bovenlichten moeten geopend zijn om een luchtstroom te bewerkstelligen. In principe is het openzetten van de bovenlichten maximaal.


Als het weer buiten kouder wordt kan de koude aangezogen buitenlucht natuurlijk leiden tot een lagere temperatuur in de speellocatie.

De temperatuur is bij gebruik van de CV verwarming op de speelavond ingesteld op een door de verhuurder bepaalde standaard waarde.


Er zullen altijd mensen zijn die het snel warmer hebben of juist sneller koud hebben.

Als deelnemer van de speelavond moet je zelf proberen rekening te houden met de temperatuur, als je het wat sneller dan een ander warm of koud hebt, zorg dan voor aangepaste kleding, eventueel extra dunne of dikke lagen.


In overleg met de verhuurder gaan we op zoek naar een mogelijkheid om de balans tussen ventilatie en temperatuur te optimaliseren en aangenaam te houden voor de gemiddelde bezoeker. In de tussentijd zullen we proefondervindelijk moeten proberen met de situatie om te gaan, door te zoeken naar praktische oplossingen. We kunnen denken aan

  1. Probeer als deelnemer zelf in te schatten of je je kleding moet aanpassen.

  2. Het placeren van deelnemers aan tafels die wat meer uit dan wel in de luchtstroom staan. Dit heeft natuurlijk wel impact op de mededeelnemers aan deze speeltafel én op de wijze van tafelindeling en ook een verminderde luchtstroom, maar kan gefaciliteerd worden.

  3. Het experimenteren met minder wijd open zetten van de bovenlichten.

  4. Meting luchtkwaliteit (CO2 / NDIR), een te hoog CO2 gehalte is ern indicatie om meer/beter te ventileren.

  5. Optimaliseren temperatuur instelling indien verhuurder akkoord (in het licht van de huidige exorbitante energie prijzen).

Heb je zelf ideeen laat het dan weten aan de secretaris via een emailbericht.


MOOIE GROTE DRIE DRAKEN HAND

De Grote Drie Draken hand is natuurlijk al geweldig, want natuurlijk had deze speler de winnende draak nooit van een tegenstander gekregen. En de waarde van deze hand? Deze self-pick hand is maarliefst 104 punten waard en leverde de winnaar van deze hand 312 maar liefst 312 punten op. Wauw!

Ook eens met een bijzondere hand uitgegaan? Maak een foto en deel 'm met ons.


SPEELAVOND 23 NOVEMBER

Wederom 7 tafels op deze speelavond :-) en gelukkig slechts één jodokus.

Wendy werd avond winnaar met 308 punten, gevolgd door Nico, Marij, Margriet, Irmgard, Ellen en Lilian.
TUSSENSTAND ZWARTE SCHILDPAD VAN HET NOORDEN 2022

In de tussenstand in de top geen verschuivingen, het blijft spannend in de top. Wendy en Nico pakten beiden weer de volle 5 punten en bouwden hun voorsprong in de top 5 uit. In de rest van de top 10 is het behoorlijk spannend. Het is natuurlijk ook leuk om te strijden om de eer en die strijd speelt zich niet altijd af om de hoogste podiumplekken.


52 weergaven

Comments


bottom of page