top of page

Speelavond 3 mei | Behoefte aan extra instructie? | Poll: Hoe vaak spelmateriaal reinigen?

Bijgewerkt op: 8 mei

Na 7 volle tafels op 26 april, deze week op 3 mei "slechts" 5 tafels, maar gelukkig wel volle tafels 😃, aan elke tafel werden twaalf spellen gespeeld en tafel 2 wist zelfs zestien spellen af te ronden. We hopen op weer minstens 6 tafels in de komende week!

Naar verwachting wordt het natuurlijk in de komende (zomer) maanden vaker wat warmer (eindelijk!), zeker als we met 20 of meer deelnemers op de speelavond bijeen zijn. Als het niet supermooi weer is, zodat we met de tafels weer eens heerlijk buiten kunnen mahjong kunnen spelen, spelen we gewoon binnen. Zolang we binnen spelen staat de CV standaard aan en is ingesteld op 21 graden. Volgens afspraak hoort ook de mechanische ventilatie aan te staan.


ZOU JIJ WEL EENS EXTRA INSTRUCTIE WILLEN?

We zijn een van de grootste clubs van Nederland, een flink aantal leden brengt met zich mee dat er onderling niveau verschil is. De een heeft nu eenmaal meer ervaring dan de ander, sommige mensen zijn actief bezig om beter MCR te leren spelen. Vlak na de oprichting hebben we tijdens het avondje ander wel eens instructie sessies gehad waar ervaren spelers kennis overdroegen, vaak aan de hand van een situatie. Een dergelijke sessie hebben we al lange tijd niet meer georganiseerd.

We willen graag weten wie er behoefte heeft aan extra instructie, of je nu debutant bent of al wat meer ervaren. Zou jij dat willen of niet? Laat het ons dan hier weten! Al naar gelang de uitkomst kunnen we dan misschien wat organiseren.


GOED KLIMAAT LET ER GEZAMENLIJK OP

Op onze speellocatie hoort de mechanische ventilatie altijd aan te staan, maar het bleek dat op de laatste avond deze niet was ingeschakeld. Op zich kan dit natuurlijk gebeuren en misschien was het dus ook niet gek dat het afgelopen week het voor iemand te warm was en dat ook prompt riep.

Het kan zijn dat degene die dit riep de enige was die op dat moment de temperatuur als "warm" of "te warm" ervoer, of misschien zat iedereen diep gefocust naar zijn lastige mahjonghand te kijken? Maar het viel de schrijver op, dat effectief vervolgens niemand iets ondernam, in elk geval niet direct en ook niet na laten we zeggen ongeveer 10 minuten.

Als ledengroep is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te letten op het klimaat in de speellocatie! Dit is niet per definitie altijd en alleen een verantwoordelijkheid van iemand van het bestuur. De knop van de mechanische ventilatie zit in de keuken, als deze ventilatie niet aanstaat dan kun je de barvrijwilliger vragen om deze aan te zetten. Als het nodig is en buiten niet te koud, dan kunnen de bovenlichten als extra maatregel eenvoudig geopend worden, natuurlijk voor zover als nodig is en het kan altijd bijgesteld worden.


POLL - SPEELMATERIAAL REINIGEN EEN GOED IDEE?

Het is als weer even geleden, zo'n vier maanden geleden zijn voor het laatst de speelstenen gereinigd door een vrijwilliger. Korter geleden zijn de speellatten nog gereinigd door een vrijwilliger dat is wat makkelijker met de standaard doekjes die we hebben. Met name het reinigen van de speelstenen is echt wel even een klusje en we moeten voorzichtig zijn om de speelstenen niet te beschadigen. Een van de leden opperde de afgelopen week het idee om hygiënisch oogpunt periodiek het materiaal (de speellatten en speelstenen) periodiek te reinigen.

Af en toe reinigen sowieso prima, maar hoe vaak doen we dat dan?

Hieronder een snelle poll, wat vind jij?

Speelmateriaal reinigen een goed idee?

  • Ja, elke maand

  • Ja, een keer per twee maanden

  • Ja, één keer per kwartaal

  • Nee, voor mij niet nodig!

UITSLAG SPEELAVOND 3 MEI 2023

Jeannette legde de basis voor de beste tafelwinnaar van de avond in de ronde van Oost en West, met 4 gewonnen spellen. Ook Lino stond na twee ronden aan de leiding aan tafel 1, maar Irmgard wist in de laatste ronde hem nog te overtroeven. Joyce en Eva leken uit te gaan maken wie tafelwinnaar zou gaan worden, in de laatste twee spellen wist verrassend Peter zijn derde plek om te buigen naar de tafelwinst aan tafel 2, met in het laatste spel een zelf-gepakte laagste vier en gemengde drievoudige Chows. Aan tafel 3 begon Frans voortvarend, maar wisten Ria en Wim zich uit de laatste posities terug te knokken naar respectievelijk de 2de plek en de tafel winst. Aan tafel 4 pakte Nico de leiding in ronde 1, maar had Wendy die overgenomen na ronde 3. Na spel 10 hadden Nico, Paul en Wendy elkaar bijna in evenwicht. Onze debutant Jasmijn behaald in het laatste spel een prachtige zelf-gepakte hand van 38 punten en wist daardoor 2de te worden aan deze tafel. Wendy was ongelukkig en gaf in de laatste ronde teveel weg aan Nico waardoor hij toch tafelwinnaar werd.VERMILJOEN PHOENIX NA 3 MEI 2023

De leider na vorige week was helaas verhinderd en daar profiteerden een aantal deelnemers van. Peter, Jeannette en Nico hebben op dit moment de minste verliespunten. Het aantal gescoorde mahjongpunten maakt op dit moment het verschil. Zij worden op de voet gevolgd door een groep van zeven leden die tussen de twee en vier punten achterstand hebben.


83 weergaven
bottom of page