top of page

Speelavond 31 mei | Cursusavond 2 | Docenten nu al bedankt!

Helaas waren er twee extra vrijwilligers nodig i.v.m. twee ontbrekende cursisten. De cursisten spelen normaal gesproken met 3 cursisten en een begeleider. Als er onverhoopt een cursist ontbreekt aan een tafel, dan valt één instructeur in. De afgelopen week waren dat er twee.

Het gaat best goed met de cursus, de cursisten zijn enthousiast en misschien was dat ook wel de reden dat een aantal cursustafels om 22:30 nog actief bezig waren. En we pas tegen 23:00 de kantine verlieten na het opruimen. Daar zullen we op de volgende cursusavonden een beetje beter op moeten letten.


ZONDER DOCENTEN GEEN CURSUSAVOND

Het is belangrijk dat onze cursisten een gedegen cursus krijgen. De eerste vier avonden zijn belangrijk om de basis van het spel bij de cursisten op een gedegen maar vooral ook enthousiaste wijze over te brengen. Hierbij geven de docenten vrijwillige hun speelavond op en daarom experimenteren we met de vrijwilligerscompensatie en wisselend we ook om de twee avonden af aan de cursistentafels om te voorkomen dat er een te grote aanslag wordt gedaan op de vrijwillige docenten.

Om een beeld te geven, de eerste twee avonden van deze cursus hebben 5 vrijwilligers inmiddels ruim 18 uur vrijwilligerswerk geïnvesteerd en dat is al de tweede cursus van dit jaar.

Dat vrijwilligers hun eigen tijd investeren is nooit vanzelfsprekend!

Hey docent! Namens de cursisten én de vereniging nu al bedankt voor jullie inzet!

DERDE CURSUS OP STAPEL MEDIO OKTOBER

Inmiddels staat de derde cursusavond in de steigers, de voorlopige planning is medio oktober en afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwillige docenten kunnen we hopelijk weer 12 cursisten bedienen. Er staan meer dan twintig cursisten te trappelen.


SPEELAVOND 31 MEI

Deze avond twee jodoki, waarvan er een niet bekend was door een communicatiefout. Dus er was onverwacht een "valse start". Met een jodokus tafel meer dan ingeschat.

Tafel 4: Eva, Joyce G, Mieneke.

- Mieneke ging voortvarend van start en had met 2 gewonnen spellen aan deze jodokus tafel de leiding genomen na de eerste ronde met een weliswaar bescheiden voorsprong. Eva zat na haar winst in spel 5 slechts op 4 punten achterstand. Joyce gooide de stand op z'n kop met winst in de laatste twee spellen van de zuid-ronde. In de west-ronde nam Evaechter het heft in handen. Met drie keer mahjong op rij waarvan een zelfgepakte nam ze een beslissende voorsprong. Joyce G vocht nog terug met een 20 punten zelf-gepakte hand maar wist daar alleen haar tweede plaats mee veilig te stellen. Mieneke kon geen vuist meer maken en met een zevende en ook nog achtste winstspel zegevierde Eva aan deze tafel en kwam slechts 3 punten tekort om de eervolle avondwinnaar te worden.

Tafel 5: Nico, Roel, Wim.

- Wim was wel de pechvogel van de avond, geen winstspel en maar liefst 6 van de taal 12 spellen weggegeven. Nico en Roel streden dus om de tafelwinst en na de zuid-ronde was er slechts 12 punten verschil. In de west-ronde had Nico iets meer geluk want al hoewel beiden nog twee spellen wisten te winnen, liep Nico uit met twee mooie mahjonghanden van meer dan 20 punten en had de tafelwinst in de pocket!

Tafel 6: Enne Jan, Lino, Joyce R, Ria.

- Na een eerste remise wist Joyce de leiding te nemen met een weliswaar bescheiden zelf-gepakte hand, maar Lino wist de twee volgende spellen te winnen inclusief een 32 punten zelf-gepakte hand en dat telt dan lekker aan! Ria vocht terug in de zuid-ronde en wist de tweede plaats over te nemen van Joyce, terwijl Lino zijn leiding al veilig wist te stellen met nogmaals twee winsthanden van respectievelijk 28 en 25 punten, met wederom een tweede zelfgepakte hand. Joyce wist met haar tweede zelf-gepakte hand haar tweede plek aan tafel veilig te stellen, terwijl Enne Jan gelukkig nog zijn eer wist te redden in het voorlaatste spel. Lino werd met een totaal van 246 punten de eervolle avondwinnaar!

Tafel 7: Jerika, Richard, Rita, Hans.

- Er werden aan deze tafel 10 spellen gespeeld. Jerika had na afloop van de oost-ronde met twee winstspellen een leuke voorsprong. met Rita had ook twee winstspellen. Richard wist ten koste van Rita twee spellen te winnen in de zuid-ronde, maar Rita wist weer iets terug te knokken in het achtste spel. Hans had veel pech en moest “mahjong loos” de avond besluiten terwijl Jerika in het negende spel er nog een tweede zelf-gepakte hand uit wist te persen en een mooie tafelwinst te boeken.

Tafel 8: Elly, Marij, Jeanine, Liesbeth

- Marij schoot vlammend uit de startblokken met een 47 punten zelf-gepakte hand stond ze na spel 1 al 220 voor op de tegenstanders. Na een tweede winstspel zou je denken dat dat niet mis kom gaan, alleen Elly wist in deze ronde van deze achterstand flink wat af te snoepen. Aan het einde van de zuid-ronde was van de voorsprong tocht niet zo heel veel meer over. Jeanine was Marij genaderd tot 37 punten en het grootste verschil was verminderd tot 111 punten. Liesbeth redde haar eer met een zelf-gepakte hand in spel 7. Echter in de west-ronde wist Marij wederom twee spellen te winnen en de andere twee spellen eindigden in een remise en werd zodoende onbetwist de tafelwinnaar.TUSSENSTAND VERMILJOEN PHOENIX NA 31 MEI

De tafelwinst van Nico brengt hem voorlopig aan de leiding. Eva en Lino vonden aansluiting met hun tafelwinst. Jeannette, Peter en Wendy verdienden hun compensatie als docent aan de cursistentafel (zie onderaan de tussenstand) maar liepen natuurlijk wel de kans op een volle winst mis. Desondanks doen zij nog steeds mee in de top van de tussenstand.

Compensatie vrijwilligers:

Docenten 31 mei: Irmgard (2); Jeannette (4); Paul (2); Peter (4) & Wendy (3).

35 weergaven

Comments


bottom of page