top of page

Speelavond 6 september | Record aantal mahjongpunten | Clubactie 2023

In de tussenstand van het seizoen is voor elke deelnemer aan de speelavond opgenomen hoe vaak zij tijdens de speelavond zijn ingedeeld aan een tafel met drie spelers, dus met een jodokus. Tja.. voor sommigen "horror", voor sommigen geen enkel probleem! Je kunt het natuurlijk ook van een positieve kant bekijken, normaal gesproken moet je drie tegenstanders verslaan, maar aan een jodokus tafel hoef je maar twee tegenstanders te verslaan en heb je aan die tafel minstens 2 tafelpunten (of je moet wel héél veel pech hebben). Het hoort nu eenmaal bij een competitie in clubverband, als doel hebben we dat iedereen zo vaak als mogelijk komt spelen en dat als je je voor de speelavond aanmeldt, jij ook daadwerkelijk mee kunt spelen.

Verder in dit blog

  • De Clubactie gaat op 23 september los! We hopen stiekem op een beter resultaat dan vorig jaar!

  • We zijn druk doende om op de toernooikalender 2024 een datum te prikken voor de vierde editie van het NK MCR voor Clubteams, wat we zeker weten is dat we veel 'handjes' nodige hebben, dus "vrijwilligers gevraagd".

  • Terwijl we volop genieten van het mooie september weer, staan er een reeks van landelijke mahjong toernooien op de kalender.

  • Paul had een geweldige avond afgelopen woensdag! en er is flink wat beweging in de ranglijst voor het seizoen van de Witte Tijger van het Westen met nog maar drie competitieavonden te gaan.


CLUBACTIE 2023

Deze maand nog gaat de jaarlijkse Clubactie weer van start om extra fondsen te verzamelen voor een specifiek doel.

De Clubactie 2023 zal in het kader staan van het te organiseren NK MCR voor Clubteams 2024.

We willen er in elk geval voor zorgen dat dit toernooi zo betaalbaar als mogelijk is voor de clubs, het liefst natuurlijk kosten dekkend, het lijkt verstandig om speciaal voor de organisatie van dit Nederlands Kampioenschapstoernooi een financiële buffer op te bouwen. Mocht er ruimte voor zijn dan gaan we ook voor een serieuze toernooi gong! Zeker aangezien het aantal clubs dat potentieel deel zou kunnen nemen nog onzeker is en daardoor ook de benodigde speellocatie.

Nieuw dit jaar, is de prijs voor diegene die de meeste loten weet te verkopen (naast de eeuwige roem!) én de "Christmas Raffle" onder alle andere geregistreerde loten verkopers die meer dan 10 loten verkopen.NK MCR CLUBTEAMS 2024 - VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Inmiddels is een klein groepje leden al stiekem aan het overleggen, bijvoorbeeld met de bond over het plannen van het NK MCR Clubteams 2024 dat wij als vereniging moeten organiseren na het behalen van de 2023 titel! Er zijn niet zo veel beschikbare data.

Zonder voldoende vrijwilligers is het organiseren van een toernooi natuurlijk een onmogelijke taak. We hebben flink wat vrijwilligers nodig, zowel in de voorbereiding als vlak voor de dag, op de dag en direct na afloop zijn er flink wat handen nodig.

Natuurlijk is de groep benaderd die de eerste editie in 2019 organiseerde, maar ook de clubs die de laatste twee edities hebben georganiseerd.

We hopen met dit bericht alvast een zaadje te planten bij alle leden om serieus na te denken over hoe jij zou kunnen bijdragen!


LANDELIJKE TOERNOOIEN TOT EIND 2023

Vorige week vestigden wij de aandacht op de MCR-R ranking voor het Individueel MCR Recreanten Kampioenschap van 2023. Wat ons opviel, is dat het Negen Poorten toernooi nog het enige toernooi is dat meetelt voor het NK, en dat de Rode Draak en het Gouden Draak toernooi niet meetellen is opvallend. We hebben hierover vragen gesteld aan de bond.

  • Deze maand nog op zaterdag 26 september, het Negen Poorten toernooi in IJsselstein. (inschrijving gesloten - 44 competitie spelers, 44 recreanten)

  • Op zaterdag 14 oktober het Rode Draak toernooi in Hengelo (Overijssel). (inschrijving open)

  • Op zaterdag 11 november het Gouden Draak toernooi in Arnhem

  • Op zaterdag 18 november het AOEMI toernooi voor gelegenheidsteams in IJsselstein

  • Op zaterdag 9 december het grote jaarlijkse Bonds toernooi in Schalkwijk

Alle informatie en links naar inschrijven voor deze toernooien natuurlijk via de Mahjongbond op de NMB-Toernooikalender pagina.


UITSLAG SPEELAVOND 6 SEPTEMBER

Paul wordt avondwinnaar en niet zo'n klein beetje! Met een all time record van maar liefst 415 punten! Voor wie het weten wil... dit is de top tien van hoogst behaalde avond scores dit jaar.

Ook Diana, Rita, Peter, Eva en Wendy werden allen ook tafelwinnaar, waarbij debutant Diana haar tweede tafelwinst op rij wist te behalen. Alle tafelwinnaars natuurlijk gefeliciteerd!TUSSENSTAND NA 6 SEPTEMBER

Eva verstevigd haar leiding en heeft 5 punten voorsprong op nummer twee. Wendy komt vanaf positie zeven de top drie binnen en neemt plaats twee over van Joyce G. Joyce was voor deze avond maar liefst 5 maal achtereen tafelwinnaar! Achter Wendy is het dringen met vier spelers die maar 1 tot 3 punten achterstand hebben. Paul komt met stip de top 10 binnen. De andere tafelwinnaars van deze week klimmen uiteraard ook een aantal plaatsen.


60 weergaven

Comments


bottom of page