top of page

Speelavond 8 maart | Leer tip MCR Trainer | Mededelingen | Agenda | Spanning in de Azuren Draak

Claartje, Hester, Ineke P, Jasmijn en gast-docent Jacqueline waren allen present om als gast deel te nemen aan deze speelavond. Heel leuk om te zien hoe enthousiast de cursisten zijn!

De cursisten zijn uiteraard meegenomen in de avond uitslag en we hebben er deze week ook een kort verslag uitgeperst ter lering ende vermaak.

We hopen dat onze cursisten een leuke en leerzame avond hebben gehad. We hopen dat jullie er volgende week weer zijn en hopelijk nog meer cursisten en naar het schijnt zien we ook een aantal leden weer verschijnen die om verschillende redenen een tijdje afwezig waren.


LET OP! MOGELIJK BEPERKTE PARKEERGELEGENHEID!

Bij onze speellocatie zijn er vanaf 13 MAART tot en met 31 MAART werkzaamheden in uitvoering door Stedin. Mogelijk wordt de parkeerplaats bij onze speellocatie (tijdelijk) afgesloten of deels afgesloten. Houdt hier a.u.b. rekening mee!


CURSISTEN! MELD JE AAN ALS GAST VOOR 15 MAART!

Er wordt zo veel als mogelijk, één cursist per speeltafel ingedeeld en zonder jodokus!


AGENDA

In de komende 4 maanden een aardige volle agenda.

  • Woensdag 5 april: Algemene Leden Vergadering 2023

  • Woensdag 5 april: "Avondje Anders" - Cursisten en introducees van harte welkom (wel als gast aanmelden!)

  • Zaterdag 15 april: Paarse Draken MCR R+C Toernooi (Vogelenzang)

  • Weekend 20+21 mei: Dutch Open Toernooi MCR Competitie (Berghem)

  • Woensdag 24 mei: Aanvang Haagse Kringen Zomercursus 2023

  • Zaterdag 10 juni: Reus van Rotterdam MCR R+C Toernooi (Pijnacker)

  • Zaterdag 24 juni: NK MCR Clubteams (Bamboe Acht - Vogelenzang)


15 MAART LAATSTE EXPERIMENT AVOND

Volgende week is de laatste eXperiment Avond. Na afloop van de avond zullen alle leden een korte enquete ontvangen. tijdens de ALV kunnen de leden zich uitspreken over het experiment en of dit mogelijk een vervolg krijgt.

Huidige deelnemers aan experimentgroep zijn: Eva, Irmgard, Jeanine, Jeannette, Joyce G, Joyce R, Lino, Marij, Marijke, Peter en Wim.

Mocht je de laatste eXperment avond ook met de experimentgroep mee willen doen, dan kun je je hier daarvoor aanmelden. (De huidige deelnemers hoeven dat niet opnieuw te doen!)


OPROEP MELD JE TIJDIG AAN VOOR DEELNAME AAN DE SPEELAVOND

We hopen dat we ooit nog eens terugkeren naar een situatie waar we er van uitgaan dat je altijd komt en dat je je bij uitzondering af moet melden als je niet kunt. Helaas is het na de Corona perikelen anders geworden en is het nog steedsnoodzakelijk om je aan te melden voor deelname aan de speelavond.

We merken wel dat een toenemend aantal van onze leden zich echt veel te laat aanmelden, het verzoek is om dit tijdig te doen, liefst voor dinsdag 12 uur. Op woensdagmorgen worden de speeltafels in de regel al opgezet. Later dan dinsdag alleen bij uitzondering en laat het dan even weten via de Whatsapp groep.

TIP: Je kunt - als je dat wilt - je speelavond deelname vooruit plannen, zolang je maar de juiste datum gebruikt!


KANDIDATEN VOOR HET HAAGSE KRINGEN NK TEAM!

Op dit moment zijn er vijf kandidaten aangemeld, na 16 maart sluit de mogelijkheid om je aan te melden als kandidaat. Zoals vorige jaren wordt de selectie gemaakt op basis van resultaten in de competitie en toernooien. Indien mogelijk worden er 2 competitie spelers en 2 recreanten afgevaardigd, mochten er geen of niet genoeg competitie spelers zijn dan kunnen er meer recreanten kandidaten in aanmerking komen. Ook is het van belang om eventuele reserves te hebben om er voor te zorgen dat er sowieso een compleet team van de Haagse Kringen present is op 24 juni. Mocht iemand ambities hebben om coach te zijn dan is dat ook erg leuk.

De deelname kosten voor onze afvaardiging zijn voor rekening van de club.


LEER TIP! MAHJONGSOFT MCR TRAINER

Wij zijn al lang fan van mahjongsoft.com. Je kunt daar niet alleen online MCR spelen, je kunt op deze site ook solo oefenen. Dat kun je doen door te spelen tegen 3 bots of door de MCR trainer te gebruiken. Vandaag een tip voor het gbruik van de MCR trainer, niet toevallig omdat we onze cursus afgerond hebben en meerdere cursisten enthousiast aan het leren zijn geslagen.

FOCUS OP DE CHOWS - Door de instellingen van de trainer slim op een bepaalde manier in te stellen, kun je het trainen van bepaalde type scorende elementen forceren. Het fijne aan de MCR trainer is andere dat je de taal in kunt stellen en je hoeft je ook niet per sé te registreren.


Wanneer je de trainer Start, krijg je een hand patroon te zien, het is de bedoeling dat je het getoonde hand patroon beoordeelt en de mahjongwaarde invult en vervolgens op Check drukt. Het is nog best lastig zo'n voorgeschotelde hand beoordelen, het is natuurlijk wat anders dan dat je tijdens een echt spel de mahjongformatie waar je mee uit gaat al vanaf het begin af aan aan het plannen bent. Het is dus zaak om goed te kijken welke sets Open zijn en welke stenen verborgen zijn en ook of de winnende steen zelf-gepakt is of van tafel werd gepakt.

TIP: Normaal gesproken loop je de stenen af en tel je met de "discards" de punten, met deze oefening raden wij je aan om simpel pen en papier te gebruiken of als je ze hebt een aanta mahjongstenen!

Helaas is het nog niet mogelijk om de nummering van de stenen in deze trainer pagina "aan" te zetten, maar als we dat nadeel even "omdenken" is het gelijk een mooie gelegenheid om de Chinese nummering te oefenen, dus laat je hierdoor niet afschrikken! (In je cursusboek heb je ook een teken stenen tabel!)

Geef je een fout antwoord? Geen enkel probleem, na elk antwoord laat de MCR trainer perfect zien wat het getoonde stenen patroon precies scoort en je leert het meeste van fouten!


Hieronder een voorbeeld op een laptop, op een telefoon werkt het wel, maar ben je wat heen en weer aan het schuiven, het verzoek om van deze pagina een "responsive" pagina te makkelijker werkt op een mobiele telefoon staat uit bij de mannen achter mahjongsoft.VERSLAG & UITSLAG SPEELAVOND 8 MAART

Eva legde met een 81 punten zelf-gepakte 3 Kleine Draken (Little Three Dragons) de basis om als top tafelwinnaar van tafel 3 te eindigen en ook als beste van de avond te eindigen!

Aan tafel 6 wist Richard in de laatste twee spellen met een Zeven Tweelingen (Seven Pairs) hand en een Gemengde Oplopende Chows (Mixed Shifted Chows) beiden zelf-gepakt de uitslag op zijn kop te zetten.

Aan tafel 4 legde Rita de basis voor haar tafelwinst in de eerste twee spellen, In elke combinatie een 5 (All Fives) die we bijna nooit zien en een Zelf-gepakt (Self Drawn) Schoon Spel (Half Flush).

Aan tafel 5 begon Hans heel sterk en wist tot en met spel 10 in de ronde van west zijn voorsprong te behouden. Enne Jan wist zijn laatste positie echter na spel 10, om te zetten naar de tafelwinst door twee zelf-gepakte spellen die hem samen 135 punten opleverden, helaas gaf het formulier niet weer met welke scorende elementen dit deze spellen gewonnen werden.

Irmgard wist beslag te leggen op de tafelwinst aan tafel 2, zij legde de basis hiervoor in de ronde van oost met één maal een Alle Soorten (All Types) met Zelf-gepakt (Self-drawn) en een Zuivere Straat (Pure Straight).

Aan tafel 1 werden 14 spellen gespeeld. Gast docent Jacqueline stond na de rond van Zuid nog op kop, maar gaf in spel 11 een 25 punten hand weg aan Marijke die daardoor in één keer 82 punten inliep en vervolgens direct daarna op een niet meer in te halen voorsprong kwam met een 21 punten zelf-gepakte hand (helaas geen details!)
TUSSENSTAND AZUREN DRAAK 2023 NA 8 MAART

Met nog drie speelavonden te gaan word het toch heerlijk spannend!

Wim liep een punt in op koploper Wendy en Lino liet een punt liggen, ook Hans kon hierdoor naast Lino komen. Eva stoomt met haar winst op naar de top 5 en wist Jeannette te verdringen naar plaats 6, Mieneke volgt op plaats 7, allen nog kanshebber op de top 3 in het seizoen van de Azuren Draak 2023. Na Mieneke lijkt de voorlopige middenmoot zich af te gaan tekenen.


72 weergaven

Comments


bottom of page