top of page

TWEE ONLINE KWARTAALWINNAARS


ALLEREERST NATUURLIJK EEN HEEL GOED EN GEZOND 2021 VOOR JULLIE ALLEMAAL NAMENS JULLIE BESTUUR!


En hierbij een bericht van Joyce Riekerk, die veel van onze spelers een plezier gedaan heeft, door het online mahjongen op Mahjongsoft elke week zo goed te regelen en de standen daarvan bij te houden.


2020 GELUKKIG VOORBIJ

Wat was 2020 een raar mahjongjaar. We hadden in het begin nog leuke mahjongavonden bij de ALO. Toen we half maart hoorden dat we een aantal weken moesten stoppen, dachten we niet dat we nu nog voornamelijk thuis zouden zijn en er daar helemaal niet meer fysiek gespeeld kon worden.


ONLINE MAHJONG OOK LEUK EN LEERZAAM

Onze voorzitter Peter ging – toen hij al het vermoeden had dat dit langer ging duren – voortvarend op zoek naar mogelijkheden om online te mahjongen. We hebben proeven gedaan met Mahjong Time en Mahjongsoft en uiteindelijk kwam Mahjongsoft als meest praktische uit de bus.

Meer algemene info over het online spelen vind je natuurlijk op onze website. Klik daarvoor hier: https://www.mahjongdenhaag.nl/mahjong


Wil je gelijk meer weten over Mahjongsoft, klik dan voor uitleg daarover hier: https://www.mahjongdenhaag.nl/mahjongsoft-tutorial


Met ca. 20 min of meer regelmatige spelende HK-leden mahjongen we nu al zo’n zeven maanden online en het is leuk om op deze manier de mahjong skills te onderhouden, alhoewel ik me soms wel zorgen maak of ik straks bij het real life spelen niet vergeet een steen te pakken of minder alert ben op pungs en chows. Want dat je die eventueel kunt claimen als iemand een steen aflegt, wordt online namelijk aangegeven. Dat is vaak makkelijk. Maar wat je online wel goed leert, is letten op valse mahjongs. Als je nl. nog maar een steen nodig hebt om uit te gaan, geeft het systeem je bij bijna elke steen een kans om op MAHJONG! te klikken, maar je moet dus goed blijven nadenken of het ook wel zo is.


TWEE KWARTAALWINNAARS

Inmiddels hebben we twee online kwartaalwinnaars in ons midden:

Jeanine won het eerste speelkwartaal bijna alles en won dat 3de kwartaal dus glansrijk. Zij krijgt daarvoor hierbij digitaal de Witte Tijger uitgereikt.Wendy kwam in december als winnaar van het vierde kwartaal uit de bus en krijgt voorlopig digitaal de Zwarte Schildpad uitgereikt.

De echte exemplaren liggen klaar om uit te reiken op onze eerste fysieke speelavond bij ALO, waar we allemaal naar uitkijken!


Verder kijken we per week naar de hoogste speelhand. Die is in praktijk elke week voor iemand anders, maar Paul had het laatste kwartaal met 324 punten de allerhoogste.


ONLINE IN 2021

Uit een korte enquête onder de deelnemers bleek, dat iedereen volgend jaar door wil gaan met het online mahjongen. Ben jij een van de leden die het nu wel erg lang vindt duren en toch ook eens online aan de slag wil, kijk dan naar de handleidingen op de website van Haagse Kringen (zie boven) en probeer gewoon eens een game met drie bots (computerspelers) op Mahjongsoft om te oefenen. In tegenstelling tot een Jodokus speelt deze bot wel actief mee ;-) Wil je nu toch ook maar eens gaan meespelen, plaats dan een berichtje in de HK groepsapp. Ik neem dan contact met je op om te laten weten hoe je je voor speelavonden kunt aanmelden.


Groetjes,

Joyce Riekerk


85 weergaven

Comments


bottom of page