top of page

Uitnodiging eerste Online MCR Toernooi in Nederland!

Het zat er aan te komen, met een groeiend aantal online spelers op het MCR Mahjong-platform mahjongsoft.com (niet commercieel!). het platform verbeterd zich op regelmatige basis. Je kunt al langer op regelmatige basis mee doen aan Duplicate mahjong toernooien.


Het zit er jammergenoeg niet in dat de Mahjongclub de Gouden Draak dit jaar het

Logo Mahjongclub De Gouden Draak

tweede Nederlandse Clubkampioenschap voor mahjongclubs in MCR kunnen organiseren.

In samenwerking met mahjongsoft.com hebben onze Mahjong vrienden van de Gouden Draak het plan opgevat om het eerste Nederlandse ONLINE MCR toernooi te organiseren, dit lijkt ons een super leuk initiatief!


Het zal blijken hoe zo'n toernooi in een online formaat zal werken. Met name het toch een dag lang achter het computerscherm toeven zou best wel eens een uitdaging kunnen zijn. Echter er zijn net zoals bij de live toernooien pauzes tussen de speelronden! En dit is momenteel toch "the next best thing" als je het leuk vindt om aan een toernooi deel te nemen. Je eigen koffie, lunch.. misschien heeft het ook wel wat!

We wensen de organisatie en alle deelnemers natuurlijk dan ook heel veel succes!


Meedoen? Hieronder een vertaling van de Engelstalige uitnodiging die je kunt vinden op de mahjongsoft.com website.

 

EERSTE OFFICIËLE ONLINE MCR TOERNOOI

IN NEDERLAND


Wij willen jullie uitnodigen om deel te nemen aan het eerste online MCR toernooi in Nederland. Het toernooi vindt plaats op zondag 30 augustus om 11 uur (Nederlandse tijd). Mahjongclub "De Gouden Draak" organiseert dit toernooi in samenwerking met mahjongsoft.com.

Gelieve u zoals bij een live toernooi ook te registreren bij de organisatie.


Dag schema

 • Voor 10:50 Inloggen op de website

 • 10:50 - 11:00 Registratie deelnemers

 • 11:00 - 12:15 Ronde 1 (75 minuten)

 • 12:15 - 13:00 Lunchbreak (45 minuten)

 • 13:00 - 14:15 Ronde 2 (75 minuten)

 • 14:15 - 14:30 Pauze (15 minuten)

 • 14:30 - 15:45 Ronde 3 (75 minuten)

 • 15:45 - 16:00 Pauze (15 minuten)

 • 16:00 - 17:15 Ronde 4 (75 minuten)


NOOT: De start van Ronde 1 is exact om 11:00, daarna zijn de aanvangstijden de indicatie. tijdens de breaks wordt er een aftel klok gepresenteerd om u een indicatie te geven wanneer de volgende ronde zal starten.


REGISTRATIE

U dient zich van te voren te registreren als deelnemer door een email te sturen naar voorzitter.goudendraak@gmail.com met de volgende gegevens:

 • Uw naam

 • Clubnaam en land

 • Uw speelnaam op mahjongsoft.com


OVER HET TOERNOOI

Het toernooi is in eerste instantie gericht op de Nederlandse Mahjong gemeenschap, leden van de Nederlandse Mahjongbond maar ook niet leden, nationaal en ook internationaal.

De site berekent automatisch de hand waarde en verrekening. Houd u er rekening dat bij het claimen van een valse mahjong de strafscore wordt berekend!

Naast natuurlijk de minimale 8 punten, zal elke speler maximaal 12 seconden beslistijd hebben om een steen weg te leggen.

Elke ronde neemt 75 minuten in beslag.

Het toernooi heeft een capaciteit van maximaal 256 spelers.


OVER MAHJONGSOFT

De mahjongsoft.com website is een online mahjong platform waar u met de MCR speelregels online kunt spelen. Vele Nederlandse mahjongclubs hebben hun weg gevonden naar dit platform tijdens de corona crisis omdat we nu eenmaal niet fysiek mahjong aan een normale speeltafel op een veilige manier kunnen organiseren. De website is ontwikkeld door Vitaly Novikov uit Rusland, een bekende speler in de internationale mahjong gemeenschap en auteur van verschillende boeken over MCR (ook beschikbaar in het Engels) en Alexander Egorov de technische kracht achter de site.

Vrijwilligers van het organiserende mahjongclub Gouden Draak hebben bijgedragen aan de Nederlandse vertaling en in samenwerking met het mahjongsoft.com team het spelen van een "regulier" MCR toernooi gerealiseerd.


HOE EEN ONLINE TOERNOOI TE SPELEN

Online deelname is vrij simpel, volg de stap hieronder.

Creer een account op mahjongsoft.com

Registreer via email (zie boven)

Registreer online voor het toernooi op 30 augustus zodra de registratie mogelijk is.

Log in op de mahjongsoft.com site, minstens 15 minuten voor de aanvang van Ronde 1

Bevestig uw deelname tenminste 10 minuten voor de aanvang van het toernooi


GEEN INSCHRIJVINGSGELD

Deelname is vrij. Er is een mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen om bij te drage in de kosten van ontwikkeling en hosting van het online mahjongsoft.com platform.


We hopen dat vele mahjong-vrienden de uitdaging opnemen om in een online toernooi zelf te beleven hoe leuk het is om als alternatief ons geliefde spel online te spelen in een tijd dat het schier onmogelijk is om dit live te doen vanwege de corona virus pandemie.


Met warme groeten,


Menno, Floor, Annet, Liesbeth en Jurgen (organiserend comité "De Gouden Draak")

Vitaly Novikov en Alexander Egorov (mahjongsoft.com)

 


43 weergaven

Comments


bottom of page