top of page

UITSLAG 8 FEBRUARI | NIET VERGETEN | CURSUSAVOND | NOG MEER TOERNOOIEN | KANDIDAAT NK CLUBTEAMS?

Bijgewerkt op: 13 feb. 2023

GEZELLIG DRUK

Het is al een aantal weken gezellig druk, de vier extra tafels voor de cursus draagt hier zeker aan bij. Helaas weet een flink aantal van onze 35 leden, om uiteenlopende redenen, de weg nog niet structureel terug te vinden. Een aantal leden tobt ook met de gezondheid, allen een spoedig herstel toegewenst!


CURSUS AVOND 3

De derde cursus avond zit er op. We hebben weer een hele enthousiaste cursusgroep, helaas waren er twee zieken onder de cursisten. Toch werd aan vier tafels met vier mensen cursus gegeven omdat we het zo hebben georganiseerd dat er ook 2 reserve begeleiders zijn die dan geruisloos kunnen invallen. Er worden goede vorderingen gemaakt is de algemene indruk. De cursus is deze editie nog meer toegespitst op de scorende elementen die statistisch het meest gespeeld worden. De meeste nadruk ligt op twintig scorende elementen die de basis vormen voor elke hand. Je moet de ontvangen 13/14 stenen kunnen lezen en snel begrijpen welke van de basishanden binnen de mogelijkheden liggen samen met de 13 meest gespeelde ondersteunende 1 en 2 punten elementen, een mooie beginnersset. Vorige week is ook een tweede groep van minder frequent gespeelde scorende elementen geïntroduceerd. Het is nu aan de curisten om genoeg speelervaring te krijgen en van begin af aan bekend te raken met het maken van een effectief plan om zo snel als mogelijk een wachtendspel te verkrijgen. De komende drie avonden is er veel hands-on oefenspel en ook nog wat "geknoei" met de verweven scorende elementen en het kippehandje.


EXPERIMENT AVOND OP 18 FEBRUARI

Er volgen nog twee "experiment" avonden, de eerste a.s. woensdag 15 februari, de laatste op woensdag 15 maart. Na 15 maart ontvangen alle leden een enquete.

Irmgard, Peter, Jeannette, Lino, Marijke, Eva, Wim, Joyce G, Joyce R, Irmgard en Jeanine.

Ook nog meedoen op de laatste 2 experiment avonden? Dan hier graag online aanmelden.


WIL JIJ DEELNEMEN AAN HET NK MCR VOOR CLUBTEAMS?

NK TEAM 2022 - Annechien, Joyce R, Nico en Eva

Weten we het nog? Vorig jaar werd onze afvaardiging (Annechien, Eva, Joyce R en Nico) mooi tweede op het NK MCR voor Clubteams 2022, een prachtige prestatie. De winnaar van vorig jaar, mahjongclub Bamboe Acht, organiseert dit jaar op 24 juni het NK MCR voor Clubteams in Vogelenzang. Een clubteam bestaat in principe uit vier leden van de vereniging, liefst twee competitiespelers en twee recreanten. Ook voor dit jaar zullen we eerst inventariseren of we überhaupt genoeg kandidaten en reserves hebben, daarna indien nodig een selectie waarbij naar prestaties gekeken wordt in de voorgaande 12 maanden tijdens de interne competitie en deelnames (en resultaten) aan NMB toernooien in de laatste 12 maanden. Dus aanmelden als kandidaat geeft niet direct garantie op deelname. Aanmelden als Haagse Kringen NK team kandidaat via dit formulier!


NIET VERGETEN

- Algemene Ledenvergadering 2023 op woensdag 5 april.

- Contributie 2023 overmaken vóór 19 februari!


TOERNOOI KALENDER

De NMB toernooikalender is wederom bijgewerkt.


Het fameuze Bamboe Acht Valentijnstoernooi 2023 (max 168 deelnemers) in Heemstede volgende week op 18 februari zit nog niet helemaal vol, hier de informatie.


Ook het leuke Paarse Draak toernooi 2023 in Vogelenzang op 15 april staat er nu bij! Hier de informatie.


MCR toernooien die wat verder in de toekomst liggen en waar je je nog niet voor kunt inschrijven.

  • 10 juni - De Reus van Rotterdam toernooi MCR C+R (Pijnacker), georganiseerd door de ENMV (Eerste Nederlandse Mahjong Vereniging)

  • 24 juni - Nederlands Kampioenschap Clubs 2023 MCR C+R clubteams (Vogelenzang) georganiseerd door de winnaar van 2022, Bamboe Acht.

  • 26 augustus - Skôn Spel toernooi MCR C+R (Berghem) georganiseerd door Schoon Spel

  • 16 september - Negen Poorten toernooi MCR C+R (IJsselstein) georganiseerd door De Negen Poorten

  • 14 oktober (onder voorbehoud) - Rode Draak toernooi MCR C+R (Hengelo) georganiseerd door Rode Draak Twente

  • 11 november (onder voorbehoud) - Gouden Draak toernooi MCR R, (alléén recreanten!) R (Arnhem), georganiseerd door Gouden Draak

  • 9 december - Bondstoernooi MCR C+R (Schalkwijk) georganiseerd door de NMB.

TIP: Als je de volledige NMB toernooikalender wilt toevoegen aan je eigen digitale agenda, dan doe je dit via deze pagina. Dit is dan wel ook inclusief alle Riichi en NTS toernooien.


UITSLAG SPEELAVOND 8 FEBRUARI

Wederom 4 tafels. Ondanks de Grote Drie Draken van Mieneke wist zij geen tafel winnaar te worden. Voor de tweede keer op rij weet Wim de competitieavond af te sluiten als avondwinnaar. Margriet, Frans H en Joyce R werden ook tafelwinnaar.


TUSSENSTAND AZUREN DRAAK 2023 PER 8 FEBRUARI

In de tussenstand is de compensatie vrijwillige inzet tijdens competitieavond verwerkt voor de docenten tot en met vorige week. (zie ook de tabel onder de tussenstand)


De donkergroene vlakken in de tabel hieronder geven aan op welke avonden, welke leden, vrijwillig docent/begeleider waren voor de voorjaarscursus. De laatste twee avonden moesten onze reserve docenten ook invallen aan cursustafels waar een cursists ziek was. Voor deze inval beurten ontvangen zij ook de compensatie.
56 weergaven

Comments


bottom of page