top of page

Ventilatie | Speelavond 14 december | Uitslag Clubactie 2023 | Ledenadministratie | Bondstoernooi

LET OP!

SPEELAVOND DEZE WEEK OP DINSDAG 20 DECEMBER!

Meld je tijdig aan voor deelname!


HET NUT VAN LUCHTKWALITEITSMETING

Het nut van luchtkwaliteitsmeting werd ons op de eerste avond (7 december) al duidelijk en nog meer op de donderdag na onze speelavond. De CO2-concentratie is een goede indicator voor de kwaliteit van de binnenlucht in ruimten waar mensen verblijven. Volgens de Gezondheidsraad mag de concentratie CO2 niet boven 1.200 ppm (hygiënische grenswaarde) uitkomen. Zoals eerder gemeld is er om het klimaat en met name de ventilatie beter te regelen is een luchtkwaliteitsmeter geïnstalleerd. Wij houden de handreiking "Optimaal Ventileren in de klas met de CO2-meter" aan. Met de verschillende maatregelen en praktische hulpmiddelen zijn we in staat om met minder wijd openstaande bovenlichten toch voldoende te ventileren.

Ter info het geinstalleerde meet apparaat gebruikt de volgende indicatoren:

  • Groen: 400 tot 700 PPM is goed (±415 is het niveau van de buitenlucht).

  • Geel: 800 tot 1500 is matig/zeer matig. (800 beter ventileren; 1200 is echt de limiet voor binnen-lucht, ventileren is noodzakelijk).

  • Rood: 1500+ is slecht

De geplaatste visuele luchtstroom indicator gaf ook heel duidelijk geen enorme (koude) luchtstroom aan.

De luchtkwaliteit (CO2 ppm) bleef vrij constant op een goed niveau.

We kunnen dit niet alleen zien op het apparaat maar er is ook inzicht over tijd via de gekoppelde app die een mooi uur-uur inzicht geeft in de CO2 PPM waarde, de temperatuur en de luchtvochtigheid.

De temperatuur bleef vrij constant tussen de 20 en 21 graden celsius, een normale temperatuur voor binnenruimten waar samenkomsten georganiserd worden.


De volgende (donderdag)avond kwam er een appje binnen vanaf ALO, "...er gaat een alarm af op het apparaat!"

Wat was er aan de hand? Nou dat was al rap heel helder. Er werd die avond niet geventileerd zoals wij dat wel op onze speelavond doen. De meter ging vrij rap na het binnenkomen van alle klaverjassers door de de grens van wat een acceptablele CO2 PPM waarde is. Bij een samenkomst is een verhoogde CO2 PPM waarde niet abnormaal, tenzij deze te hoog wordt. Bottomline... Het ingestelde alarm op het apparaatje ging dus terecht af, want de ingestelde waarde was: 1200! Actie: Meteen (beter) ventileren dus!


Ventilatie is dus een noodzaak, het optimaliseren van de ventilatie luchtstroom is met de ingezette middelen nu beter te regelen en daardoor ook de temperatuur. Wel moet de situatie op de avond zelf altijd goed in de gaten gehouden worden.


CLUBACTIE 2023 UITSLAG

De opbrengst van onze CLUBACTIE 2022 is bescheiden ten opzichte van de vorige jaren maar we zijn natuurlijk heel dankbaar dat onze enthousiaste leden lotverkopers en leden en niet-leden lotenkopers toch een mooi bedrag van 125,16 bij elkaar hebben gekregen.


Alle online lotenkopers hebben inmiddels al een emailbericht gekregen inclusief de lotnummers en een link naar een pagina waar je je prijs kunt checken.

Via de lot checker pagina kun iedereen checken of je een prijsje of prijs hebt gewonnen!BONDSTOERNOOI 2023

Afgelopen zaterdag 10 december organiseerde de Nederlandse Mahjongbond (NMB) haar jaarlijkse bondstoernooi, de zesde editie.

Aan het MCR recreanten toernooi deden 52 MCR recreanten, waarvan 4 leden van de Haagse Kringen. Jammergenoeg wisten Lino, Eva, Nico en Jeannette niet mee te blijven strijden voor het podium. Naar verluid hebben ze alle vier wel een heel leuk toernooi gehad.

Het verslag van de bond en de volledige uitslag kun je hier bekijken.


LEDENADMINISTRATIE

Helaas was er een opzegging niet binnengekomen bij de ledenadministratie.

Mia (lid sinds 2019) heeft haar lidmaatschap opgezegd per 31 december 2022.

Het ga je goed Mia en tot ziens.


UITSLAG SPEELAVOND 14 DECEMBER

Helaas slechts vier tafels op deze speelavond. Wendy werd niet alleen winnaar aan tafel 2, maar werd ook avond-winnaar met 363 punten. Ook Joyce R, Nico en Wim werden tafelwinnaar, allen gefeliciteerd.TUSSENSTAND ZWARTE SCHILDPAD 2022 NA 14 DECEMBER

Met nog 2 speelavonden te gaan op DINSDAG 20 december en woensdag 28 december waren er geen positiewisselingen na afloop van de speelavond op 14 december. Wendy en Nico pakten beiden de volle winst, Nico heeft dus nog steeds twee verliespunten meer dan Wendy. Het blijft spannend. Jeannette lijkt nog niet helemaal kansloos maar dan moeten Nico en Wendy steken laten vallen.37 weergaven

Comments


bottom of page