top of page

WE MISSEN JULLIE.....NOG STEEDS!

Dag lieve leden van Mahjongclub Haagse Kringen,


Hoe gaat het?

Een poosje geleden hebben Peter of ik telefonisch met jullie contact gehad. Toen ging het gelukkig met iedereen goed, had niemand die vervelende ziekte opgelopen.

Wel misten velen van jullie contact met familie, vrienden en/of andere Mahjongers.

We zijn wel benieuwd hoe het inmiddels gaat met iedereen.........

Mocht het iemand toevallig ter oren zijn gekomen dat het met een medelid wat minder goed gaat, hoor ik het graag!


Azuren Draak winnaar 2020

Pas ben ik even bij Eva op bezoek gegaan en heb haar de medaille van de Azuren Draak omgehangen, omdat ze winnaar van het eerste kwartaal van 2020 is geworden.

Nogmaals gefeliciteerd, Eva!

Zoals jullie al op de website konden zien na de laatste speelavond in maart, stonden Gerdina en Marij respectievelijk op de 2de en 3de plek. Mooie resultaten!


We missen jullie en de gezelligheid

Wat is het alweer lang geleden dat we gezellig elke woensdagavond bij elkaar kwamen om Mahjong te spelen onder het genot van door Aad gebrachte drankjes! En tegelijk 'Face to face' een praatje te maken en te horen hoe het met iedereen gaat, wat iedereen meemaakt. Al bijna 5 maanden inmiddels.Wanneer weer samen spelen?

Regelmatig wordt het bestuur op de hoogte gehouden door de Nederlandse Mahjong Bond wat betreft alle ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van weer samen aan een echte tafel spelen.

Inmiddels zijn er door NOC*NSF en de Bridgebond protocollen gemaakt om de regels met betrekking tot binnensporten vast te leggen en onze Peter van der Smitte heeft heel veel werk verricht bij het bewerken en omschrijven van de twee protocollen van de Bridgebond naar twee mahjong-specifieke protocollen.

Daaruit bleek nog wel dat het allemaal niet zo makkelijk is om veilig samen te kunnen en ook te mogen spelen.

Zodra er meer bekend is, laten we het jullie zo snel mogelijk weten natuurlijk.


20 leden spelen digitaal

Een stuk of 20 leden speelt inmiddels min of meer regelmatig op een van de twee internetsites van Mahjong Time en Mahjongsoft. De gratis te gebruiken www.mahjongoft.com wordt door de meesten van hen gebruikt. Het is soms even wennen, maar daarna speelt het prima.


Vooral op de wekelijkse speelavond op woensdagavond om 19.30 treffen veel spelers elkaar aan speciaal voor Haagse Kringen door Joyce Riekerk opgezette digitale tafels.

Best leuk om elkaar daar te ontmoeten en ook om de vaardigheid in het spelen wat op pijl te houden.

Ook bestaat de mogelijkheid tijdens of na het digitale rondje via o.a. de MahjongSoft website, via de MCHK Mahjongsoft app of via de speciale speelavond app contact met die andere spelers te hebben.


Hieronder een afbeelding van de speeltafel van Peter, Ria, Jeannette en Hans van woensdag 6 augustus waarop Peter met een voorsprong van 114 punten de laatste ronde ingaat die hij uiteindelijk heeft gewonnen.
Mocht je wat meer info willen, hierbij de link naar uitleg voor spelen op de website van MahjongSoft. https://www.mahjongdenhaag.nl/mahjongsoft-tutorial

Aanmelden voor de MCHK MahjongSoft app kan altijd door een appje naar Peter te sturen en te vragen om toegevoegd te worden.Eva en Liesbeth

Over twee leden moet ik helaas wel wat minder goed nieuws melden.


Eva heeft inmiddels al een paar maanden erge rugpijn, waardoor ze inmiddels bijna alleen kan liggen en een beetje staan of lopen.

Ook Liesbeth heeft dit jaar al voor de tweede keer helaas een minder gunstig bericht gekregen.

Mocht iemand Eva of Liesbeth een opbeurend (digitaal) kaartje willen sturen, mail mij dan even op secretaris@mahjongdenhaag.nl voor de huisadressen en/of mailadressen. Die mag ik met toestemming van beiden aan de leden doorgeven.

Eva kan ook rechtstreeks geappt worden natuurlijk.


Met vriendelijke groet en hopelijk snel tot ziens aan een echt mahjongtafel!


Joyce Goddijn

Secretaris Mahjongclub Haagse Kringen

45 weergaven

Comments


bottom of page