top of page

WE STAAN NIET HELEMAAL STIL... #SAFEMAHJONG

Beste leden,


ONZE CLUB LIJKT GEHEEL STIL TE STAAN…! …. OF TOCH NIET...?

Op 11 maart waren we voor het laatst bij elkaar in het ALOodsje.

De speelavonden staan inderdaad stil, de ALV 2020 is uitgesteld. Verschillende Mahjongtoernooien werden eerst uitgesteld en sommigen zijn daarna daadwerkelijk helemaal geannuleerd. Zelfs het hele ALO-sportpark is voorlopig dicht, al zullen jonge kinderen binnenkort weer de gelegenheid hebben om na 11 mei te sporten.

Er is echter behoorlijk veel activiteit geweest, zij het niet voor iedereen zichtbaar.

Vanaf nu zullen we toch proberen om jullie weer regelmatig in te lichten wat er speelt en proberen dat via een wekelijks of tweewekelijks blogupdate te doen.


WE HOREN OOK GRAAG VAN JULLIE

We weten zeker dat ook leden op de een of andere manier zelf of in hun nabijheid de impact van de crisis voelen. Hebben jullie iets te delen, iets te melden, leuke ideeën, verzoeken of vragen - en dat hoeft niet altijd direct met Mahjong te maken te hebben - , aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de bestuursleden. In een volgende post zullen wij jullie bijvoorbeeld informeren wat er op de laatste bestuursvergadering is besproken, want wij blijven toch met goede hoop naar de toekomst kijken.

Iemand vroeg mij laatst of het niet een idee is om een wekelijkse quiz-vraag te delen.


WHATSAPP-GROEP WEER OPEN VOOR TWEERICHTINGSVERKEER

De whatsapp groep was tijdelijk op slot gezet, omdat sommige leden hetgeen in de groep in de beginfase van de zich ontwikkelende Corona-crisis gedeeld werd, niet als prettig ervaarden.

Met ingang van heden is de groep weer opengezet voor tweerichtingsverkeer. Het dringend verzoek is wel, houd het aub Mahjong gerelateerd en realiseer je, voordat je iets deelt in deze groep, dat het door 50 mensen gelezen zal worden. Voor wat meer sociaal gebabbel over allerlei zaken is er een apart “bep app” whatsapp groep. Geef het door als je daarvoor uitgenodigd wilt worden.


OPSCHORTING SPEELAVONDEN TOT NADER BERICHT

De 1,5 meter regel maakt het ons onmogelijk om met elkaar aan een Mahjongtafel een gezellige pot Mahjong te spelen. We zitten dan te dicht op elkaar en het karakteristieke stenen pakken en weer wegleggen breng op zich al verspreidingsrisico’s met zich mee. Laat staan met bijna 40 mensen in een kantine.

Het enig wat zeker lijkt, is dat we met z’n allen op dit moment niet weten wanneer en op welke manier wij de draad weer kunnen gaan oppakken.

Met de laatste aankondigingen van de regering gaan wij ervan uit dat er de gehele zomer er nog geen speelavonden georganiseerd kunnen worden.


MIS JE MAHJONG EN DE SPEELAVONDEN?

Op zich is het niet kunnen Mahjongen natuurlijk jammer en ook misschien voor velen geen halszaak. We kunnen ons echter voorstellen dat jullie de wekelijkse speelavond bij ALO missen en sommigen van jullie ook nog de andere informele Mahjonggroepjes overdag of in de avond. Je hebt tijdens zo'n samenkomst bijna wekelijks contact met andere Mahjong-enthousiastelingen. Het spel wordt gespeeld maar er wordt naast Mahjong ook gekeuveld, lief en leed gedeeld en over en weer interesses uitgewisseld.


WAT KUN JE DOEN?

Je kunt jouw eventuele gezinsleden Mahjong leren spelen. Met z’n tweeën kun je al spelen.

Ben je alleen of krijg je jouw gezinsleden / huisgenoten niet zo ver, dan kun je een online platform zoeken om onze Mahjongvorm MCR te kunnen oefenen of misschien zelfs te spelen. Ook kun je daar proberen af te spreken om online Mahjong te spelen met leden van Haagse Kringen of anderen. Over het online mahjong spelen hebben we meer te melden.


#SAFEMAHJONG = ONLINE MAHJONG

Een twaalftal van onze enthousiaste leden zijn een aantal weken geleden een experiment aangegaan, om te ondervinden wat een online Mahjong-platform kan brengen.

Inmiddels is er flink wat ervaring op gedaan met twee verschillende platforms, te weten mahjongsoft.com en mahjongtime.com

We hebben met de opgedane kennis een artikel gecreëerd en op onze site gepubliceerd, compleet met instructies. https://www.mahjongdenhaag.nl/online-mcr-mahjong


Natuurlijk zullen de individuele leden zo hun eigen voorkeur hebben, maar de betere ervaring lijkt toch met mahjongsoft.com te zijn, vooral ook vanwege de mogelijkheden om een online speelavond of zelfs een onderling toernooi te organiseren met behulp van dit platform.

Of het online spelen voor iedereen geschikt is of als prettig ervaren zal worden, weten wij niet. Wellicht heeft niet iedereen de beschikking over een pc/laptop dan wel een tablet/iPad.

Het is toch in elk geval een mogelijkheid die we graag met jullie willen delen. Elk lid moet voor zichzelf bepalen of het een optie is die hij/zij wil onderzoeken en misschien ervaring ermee op wil doen. In het begin is het misschien ook even wennen, dat online spelen, maar denk eraan: Oefening baart kunst en in dit geval waarschijnlijk ook veel plezier!


Wil je ook ervaring opdoen met online Mahjong spelen via mahjongsoft.com, maar heb je daarbij hulp nodig, neem dan contact op met de secretaris. We zorgen dan dat iemand contact met je opneemt.


129 weergaven

Comments


bottom of page