top of page

We starten voorzichtig ... | Bescherm onze vrijwilligers!

Bijgewerkt op: 3 feb. 2022


Moesten we halverwege november 2021 stoppen omdat de maatregelen werden aangescherpt. Mogen we nu gelukkig, na bijna twee en een halve maand weer starten, zij het dan gereguleerd.

Natuurlijk hebben we hebben te maken met de regels waar iedereen mee te maken heeft. Het niet naleven van die regels, heeft mogelijk consequenties voor de partij met de vergunning.


Als bestuur hebben we een duidelijk standpunt ingenomen, er is een verantwoordelijkheid voor de ledengoep wanneer het het organiseren van verenigingsactiviteiten betreft, zoals een Mahjong speelavond. We realiseren ons dat nog niet iedereen wil deelnemen aan een speelavond onder de huidige omstandigheden.

We willen voor alle deelnemers een relatief veilige -zoveel als mogelijk- speelavond organiseren en in het bijzonder voor onze vrijwilligers die zich inzetten om de avond mogelijk maken.


We zien de genoemde terughoudendheid ook terug bij het geringe aantal aanmeldingen. Van de 45 leden heeft zich nog geen 30% opgegeven. Wees je er bewust van dat mensen deze keuze ook maken, vaak omdat ze zichzelf of naasten,waar zij zorg voor hebben, willen beschermen. Het virus raast rond, het aantal besmettingen is ongekend hoog en door de enorme aantallen is er een behoorlijke kans dat ook de ziekenhuisopnames weer zullen stijgen.

Ondanks alle maatregelen is er nu eenmaal geen enkele garantie, want die maatregelen doen niks als een te grote groep zich simpelweg niet aan die maatregelen weet te houden.

Soms is er geen echte vrije keuze, omdat je weet dat er een hoog risico ligt in de consequenties voor jezelf of voor een ander.

We zullen dus zeker niet de grenzen opzoeken. We starten voorzichtig, niet alleen omdat er allerlei regels zijn waar we ons aan moeten houden, maar ook praktisch om ons zo goed mogelijk aan de regels te houden in ieders belang.


Kom op... Neem de moeite!

Iedereen kan kan in elk geval de moeite nemen zichzelf in acht nemen en altijd de basisregels volgen.

Sommige mensen hebben chronisch symptomen, het dringende verzoek is om dan een zelftest of een gratis test voor toegang te doen. Vorig jaar hadden we die mogelijkheden nog niet, maar nu wel, het is een kleine moeite.

Is de test het waterdicht? Nee, nooit honderd procent, maar laten we dan aannemen dat het een beetje spatwaterdicht is. Alles wat iedereen daadwerkelijk doet, helpt! Je zou toch ook niet willen dat een van de vrijwilligers van die de avond mogelijk besmet raakt?

Heb je normaal geen chronische symptomen en heb je nu wel symptomen, doe dan natuurlijk sowieso een zelftest en overweeg dan toch heel serieus, hoe vervelend ook, om deze ene week over te slaan.

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje (respondent corona enquête 2021)

Voldoende vrijwilligers 🙂

Op het moment van schrijven zijn vier tafels met 3 jodoki. Geen enorm aantal maar we laten de avond wel doorgaan.

Het bestuur is die avond niet spelend aanwezig. Vrijwilligers pakken de verschillende taken op.

Gelukkig hebben zich nog een heel aantal mensen opgegeven als vrijwilliger. We zullen proberen die taken te laten rouleren van week tot week zodat vele handen ook daadwerkelijk het werk lichter zullen maken.


Op de speelavond pagina kun je de namen zien van de 5 vrijwilligers voor deze avond 2 februari.

  • 🤗🤗 Twee vrijwilligers die woensdagmorgen de tafels opzetten

  • 🤗 Één avond coördinator

  • 🤗🤗 Twee vrijwilligers die de entree tafel bemannen.

  • 🤗 Zoals altijd is er een ALO vrijwilliger die de bar bemand.


☝️Volg de aanwijzingen op.

Het is belangrijk dat iedereen de maatregelen opvolgt en de aanwijzingen van de vrijwilligers opvolgt. De coördinator ziet er op toe dat iedereen dit ook doet en probeert alle vragen te beantwoorden. Dus pak je eigen verantwoordelijkheid en wees dankbaar dat er vrijwilligers zijn, die de soms niet te benijden taken toch willen uitvoeren voor de grotere groep deelnemers, dit is nooit vanzelfsprekend.

Lees verder onder de afbeelding...💪🏼Vrijwilligers bedankt!

Bij voorbaat dankt het bestuur namens alle leden, iedereen die zich op heeft gegeven als vrijwilliger en de handvol mensen die deze avond een taak toebedeeld hebben gekregen.

Succes met de taken.


Lees onder de afbeelding verder...


22:00 kantine dicht.

Deze keer hebben we nog een korte avond, we gaan bekijken of we volgende week om 19:00 of 19:15 kunnen beginnen,

De barbezetting is minimaal zo lang er zo weinig tafels zijn. Aad is er bij de opening en bij het einde van de avond om af te rekenen en af te sluiten. Zelfbediening is toegestaan maar vergeet niet je consumpties op het bonnetje te zetten.

Wat anders is deze avond is dat we op de normale tijd starten maar om 22.00 het pand moeten hebben verlaten. Dat betekent dat we voor 22.00 moeten stoppen met spel, én afgerekend hebben én het speel materiaal weer netjes hebben opgeborgen, de suggestie is om na 21:40 geen nieuw spel meer te starten.

Ja, dat is zo voor de eerste keer een korte avond, maar gelukkig mag het weer.


Voorlopig is er overigens geen formele competitie. Als voor alle tafels, één persoon de formulieren in de kast legt of liever afgeeft bij mij thuis , dan gaan we proberen een avonduitslag te publiceren.


Mondkapje en 1,5m regel.

Tijdens de speelavond, zet je je mondkapje op zodra je opstaat van de toegewezen tafel. Je houdt nu verplicht 1,5m afstand.


Het wisselen van positie na afloop van elke ronde laten we aan jullie zelf, als je het wel doet.. dan heel even je mondkapje op en elkaar alle ruimte geven om van plaats te verwisselen.


Voorkom altijd dat er teveel mensen tegelijk rondlopen.


Voel je je prettiger met een mondkapje op aan de speeltafel, helemaal goed, de andere spelers dienen die keuze te respecteren, maar zijn zelf niet verplicht om ook een mondkapje te dragen tijdens het spelen.


Na afrekenen de binnenruimte zsm verlaten.

De suggestie is om als een tafel klaar is, dit aan te geven bij Aad en dan kunnen de deelnemers hun genoten consumpties aan de bar (niet allemaal tegelijk!) en na het afrekenen, direct het pand verlaten. Het is toegestaan om op elkaar te wachten op het overdekte terras, maar mondkapje op en onderling 1,5m afstand. Ga naar huis zodra het kan.


Heel veel plezier en geluk 🍀!

Hoe het gezellig en maak samen plezier! Hier draait het om, hoe dan ook... We spelen het mooiste en leukste spel van de wereld! Toch... 😉?


49 weergaven

Comments


bottom of page