top of page

Zestig mahjongtafels plezier

Bijgewerkt op: 30 apr. 2022

Q1 2021 zit er op voor de online Mahjongers van Haagse Kringen.


Na de blog over Q4 2020 meldde Marij zich spontaan aan om ook mee te doen. Na een rondje nabellen door Joyce G (dank!) durfden ook Jerika, Gerdina en Leny de stap te wagen. En het leuke is dat ze allemaal bleven. Het bracht weer een nieuwe dynamiek en we hadden (mede door de avondklok) op de meeste avonden ineens vijf tafels. Het zorgt dat het Haagse Kringen gevoel steeds meer aanwezig is.


Zeventien spelers deden tien of meer keren mee en wisten het elkaar zo nu en dan behoorlijk lastig te maken. Door het regelmatige spelen is de groep aardig aan elkaar gewaagd. De spanning zat er dan ook tot het laatste moment in.


Elke week keken we niet alleen naar de stand, maar ook naar de hoogste handen van de tafel. De mooiste klapper van het kwartaal is gemaakt door Irmgard.

Met vier gesloten pungs van de hoogste vier en dan ook nog oplopend was zij die avond bijna niet meer in te halen.

Over het hele kwartaal genomen werd regelmatig hoog gescoord met drie of meer gesloten pungen, drie draken of zuiver spel met straat.


Omdat een aantal spelers het minder leuk vindt met bot te spelen, regelden we dit kwartaal voor het eerst invallers: Marijke, Rika en Wilma van de Kongrovers en Martin van de Hoeksteen hebben een of meer keer met ons meegedaan en daarmee voor volle tafels gezorgd. Dank daarvoor.


Twaalf avonden met in totaal zestig mahjongtafels leidden uiteindelijk tot de volgende einduitslag:

JoyceG kwam mij de medaille met de Azuren Draak brengen vanwege de kwartaalwinst. Ik ben er erg blij mee!


Ondertussen heeft Peter achter de schermen met de ontwikkelaars van Mahjongsoft kunnen regelen dat onze competitie van Q2 volledig door het systeem wordt ingedeeld en bijgehouden qua score.

  • Wie mee wil doen, meldt zich nog steeds voor 18.30 aan in de speelavondgroep. Je krijgt dan de pincode om je in Mahjongsoft aan te melden bij Online Vermillion Phoenix 2021 - Haagse Kringen.

  • Vervolgens moet je tussen 19.33 en 19.40 zorgen dat je je deelname bevestigt.

  • 19.45 starten we met alle tafels tegelijkertijd.

De eerste twee speelavonden op deze manier hebben we inmiddels achter de rug. Het was even wennen en wat werk om iedereen tijdig aan tafel te krijgen, maar daarna ging alles vanzelf.

De uitslagen kan je vinden op https://mahjongsoft.com/tournaments.php


Dank voor jullie enthousiasme tijdens de speelavonden en hopelijk doet iedereen ook dit kwartaal weer enthousiast mee!59 weergaven

Comments


bottom of page