top of page

ZIEKENBOEG | JODOKUS PERIKELEN | AVONDUITSLAG & TUSSENSTAND

Afgelopen week waren er helaas maar 5 speeltafels, dat is nog geen 50% van al onze leden. De gevolgen van de Corona crisis spelen ons nog steeds parten. Natuurlijk heeft ieder zo z'n eigen persoonlijke redenen om (nog) niet te komen. We hopen toch dat in de komende tijd meer leden hun weg weer terugvinden naar de speelavond.


ZIEKENBOEG

Om ons heen steken veel Corona besmettingen de kop op, ook onze leden zijn niet gevrijwaard. De afgelopen weken heeft dit ook een rol gespeeld in de lage opkomst. Een aantal mensen zijn er behoorlijk ziek van, gelukkig hebben we het idee dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van het deelnemen aan de speelavond.

Alle leden in de ziekenboeg door Corona of anderszins, heel veel beterschap!

In elk geval hangt de hygiëne dispenser er weer voor alle deelnemers aan de speelavond!TAFELINDELING NIET EERDER DAN 19:30

Het bestuur werd enige tijd geleden, aan de jas getrokken vanwege het feit dat er voor de aanvang van de speelavond eigenlijk weinig tijd is om even gezellig te babbelen onder het genot van een kop koffie / thee. We kunnen Corona niet overal de schuld van geven maar dit is er tijdens de Corona crisis tijd toch wel ingeslopen. Sterker nog, het mocht niet onder de destijds strenge regels. Dat is nu gelukkig anders ook al is Corona niet echt weg.

De avond coördinator zal dus pas vanaf 19:30 de tafelindeling starten middels het blind trekken van de tafelstenen. Overigens is dit al een aantal weken gaande en we merken dat dit door de meeste leden gewaardeerd wordt.


"Leuk dat er weer gelegenheid is om een te keuvelen voordat we beginnen met spelen"

DE LAST VAN HET SPELEN MET EEN JODOKUS

Sommige leden zijn onfortuinlijk en zijn soms meerdere avonden achtereen de klos met een incomplete tafel, spelen met een jodokus. Het is ook een direct gevolg van het nog relatief lage aantal deelnemers aan de speelavond, de kans is dan groter dat je aan een incomplete tafel komt te zitten. We zijn het er waarschijnlijk allemaal over eens dat het spelen met een jodokus een noodzakelijk kwaad is. De vraag is of we bijvoorbeeld op de een of andere manier er voor kunnen zorgen dat de "last" van het spelen met een jodokus op de een of andere manier wat meer verspreid wordt over de leden. Dit is een lastig dilemma, hoe breng je dit in kaart en/of hoe houdt je bij wie er aan de beurt is? en als we daar een idee over hebben, welke vrijwilliger houdt dit dan wekelijks bij? en wie zorgt er voor dat het uitgevoerd wordt? Is het überhaupt altijd een probleem voor iedereen? En je zit met z'n drieën aan een tafel!? Wie hier ideeën over heeft mag ze sowieso heel graag met het bestuur delen. En bespreek het eens onderling.


AVONDUITSLAG 26 OKTOBER 2022

Nico wist met een mooi mahjong punten aantal van 272 punten de avond winst op zijn naam te zetten. Lino, Mia, Margriet en Wendy werden winnaar aan hun respectievelijke speel tafels. Allemaal gefeliciteerd.


TUSSENSTAND PER 27 OKTOBER 2022

Nico en Wendy zijn als enigen nog ongeslagen na drie speelavonden, we hebben nog twee anden voor de boeg dus alles is nog mogelijk.
37 weergaven

留言


bottom of page