Haagse Kringen Mahjongclub | Den Haag, Nederland | info@mahjongdenhaag.nl  | 0624774399 Proudly created by XM Beheer with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Speelavond 27 maart - Winnaar Azuren Draak 2019 bekend - Maaike avondwinnaar

April 3, 2019

WOENSDAG 3 APRIL - AVONDJE ANDERS

Zoals inmiddels gebruikelijk is het woensdag 3 april week weer een avondje anders.  Zijn we normaal gesproken wekelijks ons eigen "mahjongding" aan het doen, op het avondje anders is het de bedoeling dat we als vereniging de avond anders inrichten.  Niks hoeft, veel mag. Zo wil Paul Deege voor diegene die het wil een instructie geven, die duurt niet de hele avond, daarna gewoon gezellig een pot spelen.  Verscheidene leden hebben aangegeven misschien een introducé mee te nemen, ook dat mag natuurlijk graag op het avondje anders.  De vorige avonden namen verschillende leden (soms eigengemaakte) zoete en hartige versnaperingen mee... ook dat mag natuurlijk. Roel en Eva organiseren een Mahjong Bingo, meedoen is niet verplicht, mag natuurlijk wel ... ik begreep dat je alleen maar 'BINGO!' in plaats van 'MAHJONG!' hoeft te roepen.

Ook het spel met de grote stenen ligt weer klaar voor diegenen die dat een keer leuk vinden.

Of grijp je kans om eens met je favoriete groepje te spelen?  Of meet je je met de drie competitie spelers die onze vereniging rijk is?  Tegelijkertijd is er ook cursus voor twaalf deelnemers!   Het wordt in elk geval geen rustige avond!

Veel speel plezier!

 

CURSUS AVOND 4

De vierde cursus avond zit er op, met nog twee echte cursusavonden voor de boeg zien we dat bij de meeste cursisten de stenen op hun plek beginnen te vallen, dat wat op de eerste en tweede avond geïntroduceerd is, lijkt nu voor steeds meer deelnemers vanzelfsprekend te worden. 

Er worden als het goed is nog veel open spellen gespeeld, waarbij de instructeurs er op hameren dat er een plan moet zijn om de minimale 8 punten te behalen en jullie waar nodig helpen om te bepalen wat goede keuzes zouden kunnen zijn. Het valt alleszins niet mee... Oefening baart kunst en jullie maken allemaal echt goede vorderingen.  Deze week de ontnuchterende Verweven Straat (Knitted Straight), de verschillende variaties op de Verweven Hand en ook de Chicken hand!

 

 

TAFELVERSLAGEN

 

Tafel 1 Annechien, Eva, Henny en Marijke S

Annechien opent de Oost-ronde, Eva wint het tweede spel met een self pick. Het derde spel is voor Annechien. Henny sluit met een mooie 31 punten self pick. Zij staat aan kop. De Zuid-ronde begint met een remise. Eva wint het tweede, derde en ook vierde spel, het vierde met een 53 punten hand. Zij neemt de leiding over. Bijzonder spannend, want Eva staat na speelavond 20 maart op de vierde positie, Zij is nog in de race voor een plaats in de Top Drie. Annechien wint het eerste spel van de West-ronde en komt daardoor weer in de plus. Het tweede spel is voor Marijke. Annechien wint dan het derde spel met een 29 punten self pick en gaat daardoor Eva voorbij, die komt op de tweede plek Het vierde spel eindigt in remise. Annechien staat bovenaan. Dat blijft zo. Zij wint de drie laatste potjes ook en is tafelwinnaar.

 

Tafel 2 Ellen, Jeannette, Roel en Wim

Ellen wint het eerste spel met een Zuivere Straat. Zij loopt nog verder uit door het tweede spel te winnen met een Tweelingen self pick. Roel zet zijn schouders eronder en wint het derde spel met Allemaal Pungen en sluit de Oost-ronde af met een Zuivere Straat. Ellen staat nummer een. Zij vergroot haar voorsprong door het eerste spel van de Zuid-ronde te winnen met een Allemaal Pungen self pick. Het tweede spel is voor Jeannette met een combinatie van de Hoogste Vier/Allemaal Pungen. Ook het derde spel is voor haar. Ellen sluit de Zuid-ronde af. Zij staat ruim voor. Jeannette wint het eerste en laatste spel van de West-Ronde. Ellen is tafelwinnaar.

 

Tafel 3 Frans, Liesbeth, Margriet en Monica

Monica maakt Mahjong met Oplopende Gemengde Chows. Liesbeth wint het tweede spel met zelf gepakte Tweelingen. Margriet, met startpositie 3 in de rangleiding zou nog een plaatsje naar boven kunnen opschuiven, want zij staat maar 1 puntje achter de nummer 2. Zij wint het derde spel met Allemaal Pungen. Frans sluit de Oost-ronde met een self pick Zuivere Straat. Liesbeth heeft net iets meer punten en staat aan kop. Monica opent ook de Zuid-ronde, met een Schoon Spel. Zij wint ook het tweede spel, met Gemengde Oplopende Chows. Het derde spel eindigt in remise. Monica wint ook het vierde spel van de Zuid-ronde, met een zelf gepakte Mahjong, en neemt de leiding over.  Margriet, die op de derde plaats in het klassement staat, moest dit alles met lede ogen aanzien, maar gaat in de West-ronde in de aanval, Zij wint het eerste spel met Tweelingen, waarvan zij de winnende steen van Monica krijgt. Het tweede spel wint zij met een zelf gepakte Zuivere straat/Schoon spel waardoor zij op de tweede plaats belandt. Het derde spel wint ze met Allemaal Pungen en komt daarop aan kop. Door ook het vierde en laatste spel te winnen verstevigd zij haar positie nog door met Zeven Tweelingen Mahjong te maken. Margriet is tafelwinnaar en behoudt  in de race om de Azuren Draak in ieder geval haar derde plaats.

 

Tafel 4 Geertjan, Lino, Mia en Mieneke

Ook grote spanning aan tafel 4. Lino staat aan het begin van de avond 3 punten voor op tot dan nummer twee Joyce G, 4 op nummer 3 Margriet, 5 op  Azuren Draak 2018 Geertjan, die daarmee ook nog in de race is voor een plek in de Top Drie. Mieneke opent de score. Geertjan geeft onmiddellijk gas en wint het tweede spel met een self pick. Ook het derde spel zet hij op zijn naam. Het vierde spel is voor Mia. Geertjan staat aan de leiding. Hij opent de Zuid-ronde winnend. Mia wint het tweede spel daarvan, waarna Geertjan weer van zich laat horen. Het vierde spel is voor Lino. Geertjan voert de lijst aan. Hij wint het eerste spel van de West-ronde met Drie Draken, de winnende steen ontvangt hij van Lino, die tot dan toe nummer twee aan tafel was maar hierdoor naar de derde plaats zakt. Lino vecht terug en wint het tweede spel, Geertjan geeft hem de winnende steen, maar is met over de 200 punten eigenlijk niet meer in te halen. Geertjan wint ook het laatste spel en is tafelwinnaar.

 

Tafel 5