Haagse Kringen Mahjongclub | Den Haag, Nederland | info@mahjongdenhaag.nl  | 0624774399 Proudly created by XM Beheer with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Speelavond 27 maart - Winnaar Azuren Draak 2019 bekend - Maaike avondwinnaar

April 3, 2019

WOENSDAG 3 APRIL - AVONDJE ANDERS

Zoals inmiddels gebruikelijk is het woensdag 3 april week weer een avondje anders.  Zijn we normaal gesproken wekelijks ons eigen "mahjongding" aan het doen, op het avondje anders is het de bedoeling dat we als vereniging de avond anders inrichten.  Niks hoeft, veel mag. Zo wil Paul Deege voor diegene die het wil een instructie geven, die duurt niet de hele avond, daarna gewoon gezellig een pot spelen.  Verscheidene leden hebben aangegeven misschien een introducé mee te nemen, ook dat mag natuurlijk graag op het avondje anders.  De vorige avonden namen verschillende leden (soms eigengemaakte) zoete en hartige versnaperingen mee... ook dat mag natuurlijk. Roel en Eva organiseren een Mahjong Bingo, meedoen is niet verplicht, mag natuurlijk wel ... ik begreep dat je alleen maar 'BINGO!' in plaats van 'MAHJONG!' hoeft te roepen.

Ook het spel met de grote stenen ligt weer klaar voor diegenen die dat een keer leuk vinden.

Of grijp je kans om eens met je favoriete groepje te spelen?  Of meet je je met de drie competitie spelers die onze vereniging rijk is?  Tegelijkertijd is er ook cursus voor twaalf deelnemers!   Het wordt in elk geval geen rustige avond!

Veel speel plezier!

 

CURSUS AVOND 4

De vierde cursus avond zit er op, met nog twee echte cursusavonden voor de boeg zien we dat bij de meeste cursisten de stenen op hun plek beginnen te vallen, dat wat op de eerste en tweede avond geïntroduceerd is, lijkt nu voor steeds meer deelnemers vanzelfsprekend te worden. 

Er worden als het goed is nog veel open spellen gespeeld, waarbij de instructeurs er op hameren dat er een plan moet zijn om de minimale 8 punten te behalen en jullie waar nodig helpen om te bepalen wat goede keuzes zouden kunnen zijn. Het valt alleszins niet mee... Oefening baart kunst en jullie maken allemaal echt goede vorderingen.  Deze week de ontnuchterende Verweven Straat (Knitted Straight), de verschillende variaties op de Verweven Hand en ook de Chicken hand!