top of page

Speelavond 22 november 2017


Alweer de voorlaatste speelavond in november, met de cursus nog in volle gang waren er 3 speeltafels voor de spelende leden van deze avond.

Deze week rondden de eerste cursisten hun 6 cursus-avonden af. Jeanine, Joyce, Lilian en Enne Jan hebben dus de aankomende twee weken de gelegenheid om te proeven van onze gezellige speelavonden. En wij hebben als spelende leden de kans om hen warm te verwelkomen en hen te helpen zich verder te bekwamen in ons geliefde Mahjong-spel.

Helaas bleek dat niet iedereen op tijd (19:30) aanwezig kon zijn, het is dan wel een beetje lastig om te bepalen hoeveel tafels nodig zijn en wie aan welke tafel kan spelen. Natuurlijk schuiven we allemaal een beetje in en wordt het wel geregeld, toch is het fijner als we bij de start van de avond weten wie er komt spelen en als je later bent... wij dit ook weten. Natuurlijk omdat we er dan beter rekening mee kunnen houden met het opzetten van de tafels en speelmateriaal. Het bestuur wil er op aandringen om, als het even kan, af te schrijven en/of aan te geven wanneer je later bent, bij voorkeur via de Whatsapp groep of via de secretaris.

Speeltip:

Alhoewel al onze spellen arabische cijfers/letters zijn voorzien, helpt tet leren herkennen van de Teken en Vier Winden stenen om jouw spel-niveau te verhogen! Lees het artikel op onze "Leren Spelen pagina" waar en hoe je dit online kunt oefenen.

Ziekenboeg

Gelukkig is Jerika herstellende van haar val en mag hopelijk het gips er binnenkort af. Wendy moest vanavond verstel laten gaan, zij is herstellende van een galblaas operatie, beterschap!

Veel van de aanwezige leden hadden extra Mahjong uurtjes gemaakt tijdens het toernooi waar wij als vereniging onszelf in de etalage konden zetten, maar waar ook door onze leden best goed gepresteerd werd en sommige leden hadden ook een beetje pech dat hoort bij ons geliefde spel. Voor velen hopelijk toch een leuke ervaring en een aanzet om ook eens te ruiken aan een groter recreanten toernooi in de toekomst. Later deze week een volledig verslag van het Debutanten toernooi. Het toernooi was vooral enorm leuk.. De uitslag is te vinden op de Debutantentoernooi pagina!

Speelavond

Aan tafel 1 was het Eva die met een self-pick onmiddellijk de leiding nam en de gehele ronde van Oost ook niet meer uit handen zou geven. In de ronde Zuid was het Lino die in het zevende en achtste spel met respectievelijk een 31 punten self-pick en een Zeven Tweelingen hand die de leiding overnam en ook Marijke Schilders stoomde op met een self-pick. In het laatste spel kwam Marijke net iets te kort om ondanks haar mooie 27 punten Mahjong Lino nog voorbij te streven.

Aan tafel 2 waren met de 3 M's: Margriet, Maaike en Mieneke die moesten uitmaken wie de tafelwinnaar zou worden. Nou... Mieneke en Maaike leken geen genade te kennen, in een over en weer gevecht werd er lustig op los gescoord. Na de eerste vier spellen stond Mieneke 30 punten voor op Maaike. Ook in de tweede ronde wist Mieneke haar voorsprong nog verder uit te bouwen. Gelukkig kon Margriet haar spreekwoordelijke eer redden door het 8ste spel te winnen.

In de voorlaatste ronde probeerde Maaike er alles aan, om de achterstand van 92 punten in te lopen. Het zou super spannend eindigen aan deze tafel. Voor het tiende en laatste spel stonden Mieneke en Maaike zelfs nog exact gelijk! Maaike maakte haar reputatie als koploper waar en wist de winst af te dwingen door het laatste spel winnend af te sluiten en ook met haar punten aantal de avondwinst in de wacht te slepen.

Aan tafel 3 werden toch ook nog 8 spellen gespeeld. Frans nam het op tegen Jeannette en Annechien. Met twee winst potjes elk konden Frans en Jeannette geen vuist maken tegen Annechien met winst in de eerste twee spellen de leiding had genomen en deze niet meer uit handen zou geven.

9 weergaven
bottom of page