top of page

Speelavond 27 december - eindstand 2017 competitie! Gefeliciteerd Maaike Fleskens, Marijke Schilders


De laatste speelavond van 2017 en ook de afsluiting van het competitiegedeelte voor dit kalenderjaar. Op 3 januari begint de vereniging met een nieuwe competitie opzet. Het jaar wordt gedeeld in 4 kwartalen en elk kwartaal levert nieuwe kansen op, ook voor nieuwe instromende leden.

De koploper en winnaar Maaike Fleskens kon vorige week al niet meer worden ingehaald, maar achter Maaike was het nog behoorlijk spannend.

Nieuw lid!

Wim Jan Dolieslager is de eerste cursist van de najaarscursus die lid is geworden, welkom Wim Jan!

Hans Brüning was deze avond ook weer present en heeft aangegeven om ook lid te willen worden. Welkom Hans!

Nieuwe (Aspirant)leden!

Op deze avond mochten we ook maar liefst vier nieuwe aspirantleden verwelkomen. Anna, Lidy, Mia en Roel die al eerder dit jaar aan het debutantentoernooi deelnamen van de Abri groep van Paul Deege schoven aan en hebben naar verluid een prima avond gehad. Zij zullen zes aaneengesloten avonden aanschuiven bij onze reguliere speelavonden, welkom allen!

Aan tafel 1 was het ongemeen spannend. Er werden door deze vier behoorlijk ervaren spelers in een flink tempo maar liefst 12 ronden afgewerkt. Paul moest toestaan dat Joyce de ronde van Oost met een nipte voorsprong afsloot. Na de ronde van Zuid was de voorlopige tussenstand op z'n kop gezet. Marijke had de leiding overgenomen en Joyce zag Paul ook nog langszij komen. Ineke miste wat geluk op deze avond. Na de ronde van West echter, wist Joyce met een selfpick de tafelwinst naar zich toe te trekken en Marijke Schilders voor te blijven.

Peter liet aan tafel 2 geen twijfel bestaan over zijn intenties, de eerste drie spellen sloot hij winnend af, het meest ten koste van Lino. Lino knokte in het vierde spel echter terug met een mooie selfpick met een All Chows & All Fives hand. De dames Eva en Mieneke vochten voor wat ze waard waren, dit resulteerde in twee spannende opeenvolgende draws, waarna Lino opnieuw in spel 7 aan het langste eind trok en de leiding van Peter overnam. In het laatste spel echter wist Peter met een snelle selfpick toch nog de tafelwinst te pakken.

Anna en Roel zaten aan tafel 3 samen met Wendy en hadden een gezellige en genoeglijk avond. Alleen Roel wist in de eerste ronde punten te pakken, flink veel punten zelfs! met twee opeenvolgende selfpicks! en hij zou de leiding ook niet meer afstaan. Wendy en Anna wisten gelukkig nog wel hun eer te redden met ieder één mahjong!

Jeannette, Mariette, Mia en Hans namen het tegen elkaar op aan tafel 4. Mariette sloot de ronde van Oost goed af met een voorsprong, maar bleek in die ronde later dan ook al haar kruit verschoten te hebben. Jeannette nam de leiding over in de ronde van Zuid. Mia moest in deze tweede ronde Hans nog voor haar dulden, maar zij wist in het allerlaatste spel nog mooi de tweede plaats te veroveren achter Jeannette die ook de avondwinst op haar naam mag schrijven.

Lidy schoof aan bij tafel vijf met Margriet, Marijke en Frans Huijsing. Na een remise spel wist Margriet als eerste winstpunten op het scoreformulier te zetten. En door ook het vierde spel te winnen sloot zij de eerste ronde af met een behoorlijke voorsprong. De drie dames hadden geen enkel medelijden met Frans, die deze avond jammergenoeg geen winstpunt kon pakken, wat hij ook probeerde in de totaal 9 spellen. Margriet wist met 4x mahjong de tafelwinst te pakken voor Marijke en Lidy.

Met deze avond uitslag kwam er geen verandering in de top drie voor de competitie in 207 die we op 1 maart starten.

EINDSTAND 2017

We feliciteren Maaike Fleskens met de eerste plaats, voor Marijke Schilders en Wendy van der Smitte die heel verdienstelijk beslag wisten te leggen op respectievelijk de tweede en derde plaats

Noot: Enige vertekening ontkomen we helaas niet aan. Diegenen die de cursusavonden als docent verzorgd hebben, moesten dus een behoorlijk aantal avonden minsten één of meerdere avondpunten laten aan. We zullen dit in de nieuwe competitie opzet ook gelijk aanpakken. Een docent zal dan gecompenseerd gaan worden met compensatie punten per avond.

57 weergaven
bottom of page