top of page

Speelavond 1 - Seizoen Azuren Draak

Zes tafels maar liefst op deze avond. De eerste speelavond van 2018, de start van het seizoen van de Azuren Draak. De strijd is losgebarsten, wie wordt de winnaar van de eerste periode van 2018 die eindigt op 31 maart.

Nieuwe leden zijn toegetreden tot onze snelgroeiende vereniging, zij mengen zich ook in de strijd met de 'oudgedienden' en ook onze aspirant-leden laten zich gelden.

Helaas kon nog niet iedereen aanwezig zijn. Toch was het druk, het zal ook drukker blijven, drukker dan we vorig jaar rond deze tijd gewend waren. Het is nog aanpassen, meer mensen, meer mensen die iets willen drinken bij binnenkomst, meer tafels die moeten worden opgezet, neem je verantwoordelijkheid en help mee waar je kunt.

Is iedereen er wel, wie komt er en wie had er afgeschreven?

Om op tijd te beginnen is het fijn als iedereen zich om 19:30 meld, kun je dan niet schrijf dan tijdig af, gewoon via de app, of telefonisch bij de secretaris. Ook als je op het laatste moment niet kunt, om wat voor reden dan ook, laat het weten. Des te sneller bekend is wie er wel of niet komt, des te sneller kan de tafel loting starten en dus ook het spelen zelf kan beginnen.

Weet je van te voren al je een speelweek afwezig zal zijn, geef dat dan aan, we hebben een planningsformulier achter de bar liggen.

Over de speelavond zelf... helaas deze keer geen uitgebreid verslag door omstandigheden.

Het was gewoon weer een hele gezellige avond, met veel Mahjongplezier. Plannen, omschakelen, komt die steen? Niet weggeven... Het "gekletter van de stenen" bij een nieuwe speelronde. Voor de iets minder ervaren spelers is het extra spannend, heb ik de benodigde 8 punten eigenlijk wel? nog een keer kijken op het cheatsheet... "...Getver weer net niet!"

Van de tafelwinnaars was maar liefst 60% nog geen 6 maanden lid! Heel goed gedaan! Mieneke kon Maaike deze keer nog net voor blijven, het verschil was klein slechts in de orde van grote van een self-pick en een edge- of middle wait en een all chows score. Hans, Jeannette, Jerika en Annechien en Wim Jan (de laatste twee ex equo aan tafel 5) werden ook tafelwinnaar! gefeliciteerd allemaal

12 weergaven
bottom of page