top of page

Speelavond 2 - Seizoen Azuren Draak

NIEUW LID!

We mogen Lilian Vermeulen verwelkomen als nieuw lid. Lilian is voor velen inmiddels al een bekend gezicht, zij nam deel aan de najaarscursus. Héél veel speelplezier bij onze vereniging Lilian!

Gezocht! Verslagschrijvers!

Met het toenemende aantal tafels is het geen eenvoudige taak om voor elke tafel, elke week, een verslagje te maken. Het is wel leuk om te lezen hoe de strijd aan een tafel verliep. We doen voor deze speelavond weer en poging, maar we nodigen ook een ieder van jullie uit om voor jou tafel eens een kort verslagje te schrijven, stuur het maar naar competitie@mahjongdenhaag.nl.

Aandacht voor het correct invullen van de scores op het vernieuwde scoreformulier

Van de competitie leiding het verzoek om samen met elkaar nog iets beter op te letten of de puntentelling goed uitgevoerd wordt. Het is belangrijk dat iedereen die als oost begint deze taak ook daadwerkelijk op zich neemt. Schuif de taak niet af! Indien nodig, laat je helpen. Kleine misrekeningen bij de puntenverdeling worden door onze invoersheets vanzelf rechtgetrokken, uitgangspunt is dan echter wel dat de mahjongpunten in de eerste kolom, het spelersnummer van de winnaar in de tweede kolom, eventueel opnieuw het spelersnummer van de winnaar in de derde kolom of het spelersnummer van de discarder correct in de vierde kolom wordt ingevuld. (Oh ja... en bij een remise... eenvoudigweg een "0" in de eerste kolom.) Voor het verdelen van de winst- en verliespunten zijn er verschillende ezelsbruggetjes, de instructie staat in ieder geval onder aan het formulier.

Recreanten-reglement

Per 1 januari is het recreanten-reglement effectief, help de onervaren spelers en betracht altijd coulance waar het kan. Het reglement is afgedrukt op de achterkant van het scoreformulier. We vragen alle leden om het reglement door te nemen. Heb je vragen tijdens de avond of is iets überhaupt niet duidelijk vraag om uitleg.

Noteren van strafpunten

Zo was er terecht de vraag over het noemen van de strafpunten. Het huidige formulier heeft daar helaas niet bij elke speelrond aparte ruimte voor. Het voorstel is om voorlopig de strafpunten onderaan het formulier te noteren, noteer het spelersnummer, het speelronde nummer en het aantal strafpunten.

Facelift scoreformulier

De oplettende schrijver heeft mogelijk ook gezien dat het formulier sinds vorige week een kleine facelift heeft ondergaan. De datum kun je rechtsboven in vullen en de spelersnummers zijn in de vakjes afgedrukt. Vergeet ook het tafelnummer niet! Speler 1 start het eerste spel als Oost, speler 2 als Zuid, etc. Ook zijn de wisselschema's nu iets duidelijker leesbaar.

Let op dat je na het vierde spel van een ronde, de wissel uitvoert op basis van de positie waar een ieder zich bevond bij aanvang van het eerste spel van de ronde die zojuist is afgerond. Het formulier geeft ook bij de rondes, 5, 9 en 13 aan op welke plek de betreffende speler moet gaan zitten, een makkelijke controle. Dus de speler die in spel 1 als oost begon, start het 5de spel als zuid. (Zie ook de drie afbeeldingen onderaan deze blog-post)

Onze telsheets zijn aangepast en in de loop van de volgende week verwachten we ook de seizoens-tussenstand te kunnen publiceren.

Verslag

We zullen Maaike voor een flinke periode tot begin april moeten missen op de woensdag avond vanwege tijdelijke andere verplichtingen! Maaike liet er deze avond geen enkele twijfel over bestaan: geluk dwing je ook af, door het juiste plan en aanpassen van het plan om een zo goed als mogelijk uitgangspunt te verkrijgen om de kans op snel uit te gaan te maximaliseren. Tja en als je dan ook nog met 2 self-picks mag uitgaan in de eerste twee spellen, dan is er wel een hele stevige basis neergezet. Maaike wist als avondwinnaar maar liefst 315 punten op het scorebord te knallen en liet aan tafel 1, Mariette, Joyce Goddijn en Wim Jan eigenlijk geen gelegenheid om aan te haken.

Aan tafel 2 opende Irmgard de strijd en nam het op tegen Lilian, Jeannette en Annechien. Jeannette liet dat niet op zich zitten en nam met een mooie self-pick de koppositie over. Annechien haakte aan met ook een self-pick. Het vierde spel was weer voor Irmgard. Annechien haalt daarna wederom een mahjong door een self-pick en geeft de leiding niet meer uit handen. Zij is tafelwinnares met 129 punten.

Wendy haalt de eerste mahjong aan tafel 3, met de laagste 3 en allemaal pungen. Lidy en Jerika halen hierna allebei een self-pick, de strijd kan nog alle kanten opgaan. Ook Eva heeft nog een kans, maar Wendy wint ook nog de volgende 5 spelleen en is de avondwinnares met, een persoonlijk record van 247 punten.

Aan tafel 4 spelen Mia, Mieneke, Lino en Paul, zij halen allemaal minimaal 1 mahjong, maar Lino haalt er drie en is de tafelwinnaar met 33 punten.

Roel en Margriet geven Anna en Frans geen kans aan tafel 5. Ondanks dat er iets mis gaan in spel 2 en er strafpunten uitgedeeld worden, wint Margriet 4 van de 7 spelletjes en is tafelwinnares met 110 punten.

Tafel 6 is de enige tafel met een jodokus, de beide Marijkes en Hans bepalen het spel. Van de 11 spelletjes eindigen er 3 in remise, Marijke Schilders en Hans winnen er allebei twee en Marijke Huijsing vier en werd daarmee de tafelwinnares met 121 punten.

14 weergaven
bottom of page