top of page

Speelavond 21 februari - Spannende fase in de competitie!

Bijgewerkt op: 30 apr. 2022

Na acht speelavonden in het seizoen van de Azuren Draak wordt het ongemeen spannend op de ranglijst. Met maar liefst 3 dames die met evenveel tafel punten de ranglijst aanvoeren en waar dus de gescoorde Mahjongpunten het onderscheid maken.

En zullen zij dan gedrieën uitmaken wie eind maart de Azuren Draak trofee in de wacht sleept? Nou daar zijn wij nog niet zo zeker van! Wendy, Margriet en Jeannette worden namelijk op de voet gevolgd door Geertjan, Mieneke, Joyce G., Paul en Annechien, allen binnen vijf punten afstand van de huidige leiders. Waar we we zeker van zijn is dat de strijd spannend zal zijn met nog 5 spelavonden te gaan tot eind maart.

MAY THE TILES BE WITH YOU!

Als reminder het afmelden voor de speelavond is nu echt heel gemakkelijk gemaakt, via de speelavond pagina vindt je het formulier "AFMELDEN" om je af te melden. Op dezelfde pagina wordt dan automatisch bijgehouden wie zich heeft afgemeld voor de aankomende speelavond en hoeveel tafels er moeten worden opgezet.

Verslagen speelavond

Hans, Lilian, Joyce R. en Eva zaten aan tafel 1. Eva ging voortvarend van start en won de eerste twee spelletjes. Daarna was Lilian aan de beurt en riep Mahjong. Hans won het vierde spel. Lilian gaf gas met een selfpick. Eva liet dat niet op zich zitten en en won de twee volgende spelletjes, waarvan een keer met een prachtige score van 43. Maar Lilian had echt de smaak te pakken en won ook weer twee keer, waarvan een keer met een selfpick. Eva gaf ook niet op en zette het tiende spel op haar naam. Joyce won het laatste spel. Lilian werd de tafelwinnaar met 152 punten.

Aan tafel 2 werd een verwoede strijd geleverd. Geertjan, Mariette, Annechien en Jeanine namen het tegen elkaar op. Jeanine opende de score, gevolgd door Annechien. Toen Jeanine weer en ook Mariette zette een spel op haar naam. Alle vier de Mahjongs werden weggegeven door Geertjan.

Het vijfde spel won Annechien met een selfpick. Toen kwam ook Geertjan aan de beurt, gevolgd door Annechien. Het achtste spel kwam Geertjan eindelijk in de plus door een mooie selfpick. Jeanine won het negende spel, waarna Geertjan nogmaals een selfpick haalde. Mariette en Annechien wonnen elk nog een spel maar Geertjan werd tafelwinnaar met 52 punten.

Tafel 3 was de enige tafel met een Jodokus. Margriet opende sterk met een mooie selfpick, ook het tweede spel zette zij op haar naam. Frans riep in het derde spel Mahjong. Daarna volgde een remise, waarna Frans ook nog eens zelf de Mahjongsteen pakte. Margriet volgde zijn voorbeeld. Na nog een remise deed zij dat nog een keer. Doordat Frans het laatste spel won werd hij de tafelwinnaar met 76 punten.

Paul haalde aan tafel 4 het eerste spel meteen een selfpick. Ook het tweede spel was voor hem. Lino maakte daarna een mooie Mahjong met tweelingen. Wendy won de twee spelletjes daarna. Maar Paul vervolgde zijn zegetocht in spel zes en zeven. Vervolgens was het de beurt van Wim Jan om Mahjong te roepen. Het laatste spel werd gewonnen door Lino. Paul werd tafelwinnaar met 92 punten.

Ook Marijke H. opende aan tafel 5 met een selfpick. Enne Jan liet van zich horen in het tweede spel, waarna Joyce G. haar eerste selfpick van de avond haalde. Marijke en Enne Jan wonnen elk een spel voordat Joyce haar tweede selfpick haalde. Mia won het achtste spel. Enne Jan maakte het spannend door een mooie selfpick te halen, maar het was niet genoeg want Joyce won ook het laatste spel en werd daardoor tafelwinnaar met 69 punten.

Aan tafel 6 streden Mieneke, Jerika, Jeannette & Peter om de eer.

Mieneke startte met een 33 punten selfpick. De twee volgende spelletjes eindigden in remise. En ja hoor, nog een selfpick voor Mieneke. Jeannette zette het vijfde spel op haar naam, maar het zesde spel was wederom voor Mieneke. Daarna wonnen Jeannette en Peter elk nog een keer. Maar Mieneke was de overduidelijke tafel- en ook avondwinnaar.

25 weergaven
bottom of page