top of page

Avonduitslag 9 mei 2018 - Marijke Schilders avondwinnaar - Cursisten doen het prima! - Vrijwilligers

Weer een drukke avond!

Wederom 9 tafels afgelopen woensdag, naast de leden waren er ook weer een flink aantal cursisten die of voor de eerste of voor de tweede keer deelnamen aan de speelavond.

Ook waren Gerry en Reidun weer van de partij, twee enthousiaste gasten.

 

Tijdens de ALV werd de intentie uitgesproken om te onderzoeken of een toernooi weer tot de mogelijkheden behoort, wellicht ook nog dit jaar als daar mogelijkheden voor zijn, maar in ieder geval in 2019. Tijdens de vergadering gaf het bestuur aan dat hiervoor een toernooicommissie in het leven geroepen zal worden.

Bij deze roepen we jullie op om je aan te melden voor deze commissie, met ondersteuning van en in samenwerking met van het bestuur zal de samen te stellen toernooicommissie dan zelf een concreet plan(en) uitwerken en de daadwerkelijke organisatie op de rit zetten en uitvoeren.

 

Nieuwe leden!

Op het moment van schrijven, hebben cursisten Edith, Joke en Rein zich alle drie als lid aangemeld, en heeft Marij zich als aspirant-lid aangemeld om aansluitend op de cursus 6 avonden, de cursus verder in praktijk te brengen. Allen natuurlijk namens de hele vereniging welkom!

Welkom Carel!

Ook was Carel van de partij, hij werd achter de bar ingewerkt door Aad. Heel tof dat Carel wil inspringen als dat nodig is. Carel is overigens de partner van ons lid Mia!

 

Bij verhindering gelieve afmelden via het speciale eenvoudige formulier!

Het is voor de secretaris ondoenlijk geworden om de afmeldingen terloops te verwerken. Door het groeiend aantal leden moeten we dit anders oplossen.

Zoals eerder gemeld, is er al enige tijd geleden een aparte pagina ingericht om (a) jezelf makkelijk af te melden en (b) een overzicht te geven van alle afmeldingen! en (c) een inschatting van het aantal op te zetten tafels (op basis van de geregistreerde afmeldingen).

Dus hierbij nogmaals een dringend beroep op alle leden om indien nodig, jezelf af te melden via het formulier dat te vinden is via deze pagina:

Je kunt je met het formulier (email, naam en datum zijn nodig) voor speelavonden in de toekomst afmelden, je afmelding komt automatisch, op de dezelfde speelavond pagina te staan. (binnen maximaal 5 minuten)

Na correct invulling van het formulier ontvang je een bevestiging op je scherm en een email.

 

Cursisten zetten dapper door!

Een aantal cursisten schoven weer aan bij de speeltafels! Wij vinden het heel belangrijk dat de cursisten alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Van de 9 tafelwinnaars, waren er twee cursisten, Simone en Rein, heel erg goed hoor! Natuurlijk weerden de andere cursisten zich ook kranig. De insteek is dat cursisten aan een "volle" tafel zitten en in principe één cursist per speeltafel. Soms is het wat improviseren, echter met wat flexibiliteit van de leden moet dit voor elkaar te krijgen zijn.

Tafel verslagen

Tafel 1 Irmgard, Simone (cursiste), Roel en Wim Jan.

Bijzondere uitslagen aan tafel 1, op een remise en 1 "gewone" Mahjong na, allemaal self picks.

Roel opent met een self pick. Dan doet Simone hetzelfde maar met een duurdere hand en ook Irmgard pakt zelf de winnende steen. Een kleine pauze met een remise en dan pakt Roel wederom zelf de Mahjongsteen. Simone doet dit ook nogmaals. Wim Jan wint het laatste spel. Cursiste Simone is tafelwinnaar!

Tafel 2 Anna, Eva, Margriet en Boudewijn (cursist)

Het eerste spel aan tafel 2 eindigt in remise. Eva roept het eerst Mahjong. Boudewijn wint het derde spel een self-drawn steen en wordt toegejuicht door onze vrolijke Anna :-). Eva sluit dan de ronde van Oost wederom winnend af. Maar de zuidenwind waait in de laatste vier ronden over tafel 2 heen. Margriet zet haar eerste van drie winstspelen, in deze ronde, neer in het vijfde spel. Hoewel Eva haar koppositie nog iets weet te verstevigen in spel 6, zijn de scores van de twee winnende handen van de laatste potjes, voor Margriet genoeg om de tafelwinst te grijpen.

Tafel 3 Jeannette, Jerika, Mariette & Lino

Heer als hij is liet Lino de dames voorgaan in de eerste ronde. Mariette, Jeannette en Jerika wonnen elk een spel en Jerika stond na een remise spel aan de leiding. In de ronde van Zuid wist iedereen een spel te winnen, maar Jerika en Jeannette deden dat beiden met een steen van de muur. Jerika stond nog steeds mooi aan de leiding maar Jeannette zat haar op de hielen. En ja, met Jeannette en Lino ben je verzekerd van een dosis lol aan tafel. Maar vergis je niet, zij zijn beiden ook best fanatiek. Jeannette kwam, met winst in speelhand nummer 9, definitief aan de leiding en Lino wist zich met een uiterste inspanning nog uit de laatste positie te spelen ten koste van Mariette.

Tafel 4 Ellen, Lilian & Wendy

Cursiste Ellen opent met een winstspel geclaimd van Lilian. Lilian pakt haar eerste mahjonghand van de muur, voordat Wendy het derde spel weet te claimen. Ellen krijgt goed advies aan deze tafel, het is ook even wennen met ook nog eens een "jodokus" positie. Dit laatste is overigens iets dat we willen voorkomen. Van de in totaal 7 spellen weet Wendy er nog een te winnen, maar schrijft Lilian de tafelwinst op haar naam met in totaal vier gewonnen spellen.

Tafel 5 Annechien, Gerry (gaste), Joyce R & Mieneke

Joyce en Annechien lieten er in de Oostronde geen gras over groeien, Joyce kwam vliegend uit de startblokken met twee winst spellen waarvan één met een zelf getrokken steen. Annechien had er toch ook weer zin heer na een afwezigheid van twee weken en wist Joyce te kopiëren, al was dat met iets minder punten. Maar dat deed Annechien nog eens "dunnetjes" over in de volgende twee spelronden, voordat Mieneke haar kans op een winstspel wist te grijpen. Helaas moest onze gaste Gerry met niet zoveel "wong" in dit "mahjong geweld" lijdzaam ondergaan. Joyce bouwde eerst haar voorsprong nog uit en leek zeker niet van plan om zich zeker niet zomaar gewonnen te geven. Met drie Mahjonghanden op rij, waarvan 2x keer met een steen van de muur, legde Joyce, figuurlijk dan, Annechien het vuur na aan de schenen. Het venijn bleek 'm echter in de staart te zitten. Annechien zette met haar zesde en beslissende mahjong van de avond de tafelwinst net nog op haar conto.

Tafel 6 Ineke, Jeanine, Joke (cursiste) & Mia

Aan tafel 6 wisten alle dames in de eerste vijf spellen ieder één keer mahjong te claimen, maar Mia wist als enige ook een tweede spel te winnen met ook nog eens een self-drawn van 23 punten, zij was duidelijk in een "winning mood". Aan het einde van de ronde van Zuid waar het twee spellen achterelkaar een spannende strijd moet zijn geweest en de tegenstanders elkaar op "nul" hielden, had Mia haar derde winst spel te pakken en zette daarmee de basis voor de tafelwinst. Maar daarmee was het nog niet helemaal gedaan. Cursiste Joke wist de laatste twee spellen naar zich toe te trekken ten koste van Ineke en bereikte hierdoor nog de tweede plaats

Tafel 7 Enne Jan, Geertjan, Rein (cursist) & Peter

Aan deze tafel opende Geertjan de score waarna Enne Jan en ook Rein hun eerste Mahjong van de avond op het formulier lieten aantekenen, de laatste zelfs met een 23 punten self-drawn hand. In het vijfde spel kwam Peter op dreef en met een Chicken Hand startte hij een korte streak van drie winsthanden en nam daardoor ook de leiding, zei het kort, in handen. Rein won het laatste spel in de ronde van Zuid. De laatste twee potjes werden nog door Geertjan en Enne Jan geclaimd, maar konden Rein niet van de tafelwinst af houden.

Tafel 8 Joyce G, Marijke S & Hans

Aan deze tafel moest Hans lijdzaam toezien hoe Joyce G en Marijke S om de punten streden in de eerste ronde. Joyce opende met twee geclaimde Mahjonghanden, maar Marijke wist de boel compleet op z'n kop te zetten met twee opeenvolgende self-drawn handen. Met nogmaals een mahjong in het vijfde spel stond Marijke al zo'n 180 punten voor op nummer twee. Hans gaf niet op en wist spel 8 en 9 op zijn naam te zetten. Echter Marijke moest naast haar onmiskenbare skills, deze avond toch ook veel Wong op de schouder gehad hebben, want ook de laatste drie spellen was zij haar tegenstanders te snel af. Marijke werd dan ook de avondwinnaar met maar liefst 371 punten!

Tafel 9 Edith (cursist), Marijke H, Reidun (gaste) & Paul

Deze tafel begon wat laat en moest op het laatste moment geformeerd worden. Reidun schoof voor de tweede keer aan. Zij heeft wel mahjong ervaring opgedaan in het verleden, maar MCR mahjong is niet 1,2,3 geleerd. Er werd de tijd genomen om onze gaste en de cursist van adviezen te voorzien, dat kun je wel overlaten aan Paul en Marijke Huijsing. Toch gaat het natuurlijk ook een beetje om de punten. De eerste twee potten hielden de tegenstanders elkaar op remise. Paul opende de score in het 3de spel en zette het wingevoel door in het vierde spel. In de Zuid-ronde wisten Reidun en Paul beiden nog eenmaal Mahjong te claimen voordat Edith in het achtste en laatste spel met een mooie self-drawn van 23 punten neerzette en zich op de tweede plaats wist te zetten, achter Paul die hier tafelwinnaar werd.

38 weergaven
bottom of page