top of page

Avond uitslag 6 juni... Joyce Goddijn avondwinnaar... Marijke Schilders neemt leiding weer over.

Fijn dat we weten als je niet of als je later komt :-)

Weer behoorlijk wat afmeldingen, gelukkig de meesten vanwege vakantie :-) en het afmelden gaat steeds beter, bijna iedereen weet het formulier te vinden.

Een viertal mensen gaven tijdig aan later aanwezig te zullen zijn. Het feit dat ze later zijn is natuurlijk jammer, maar het kan gebeuren. Het is heel prettig voor degenen die de tafels opzetten en de tafel loting uitvoeren, om dit van te voren te weten, dus voor de aanvang van de speelavond, je kunt er dan namelijk met de tafelindeling / loting rekening mee houden. In zo'n specifiek geval met vier laatkomers, plannen we alle vier de laatkomers aan één tafel. het is dan ook niet de bedoeling om hier van af te wijken. We doen dit om ook praktische redenen, maar eerst en vooral omdat de tafel-indeling een loting is die in principe willekeur moet sluiten.

Vroeger weg?

Het kan gebeuren dat je om een persoonlijke reden vroeg weg wilt of moet. Het is dan fijn om dit van te voren aan te geven aan je speeltafel, dat wil dus zeggen als je begint.

Onze speelavond vangt formeel om 19:45 aan en in principe wordt er na 22:15 geen nieuw spel gestart. De spelduur is afhankelijk van vele factoren, meestal tussen de 12-18 minuten. Het gaat ook hier weer om willekeur te voorkomen, maar ook om de om verwachtingen (en bijbehorende teleurstellingen ;-) Je kunt dus stellen dat als het nog géén 22:00 is je in elk geval een volgende spel start, na 22:00 gaat het in overleg, maar zoals gezegd als je echt voor 22:15 wilt gaan dan geef je dat het liefst van te voren aan.

Op deze avond was Marie-José voor de tweede keer onze gast, en zij durfde het aan om mee te spelen. Dapper hoor! Nog een andere enthousiasteling kwam binnengelopen om zich aan te melden voor een cursus.

 

ALLE TOERNOOI-GANGERS AANSTAANDE ZATERDAG..

HÉÉL VÉÉL SUCCES!

 

Tafel 1 Joyce R, Lilian, Marij (aspirant-lid), en Peter

Lilian wint de eerste twee spelletjes van de Oost-ronde. Marij neemt de leiding over door twee daaropvolgende spel te winnen, het laatste met een mooie self pick Zuivere Straat. Lilian geeft niet op en haalt ook een self pick, waarop Marij hetzelfde doet. Joyce maakt daarop Mahjong met Alle Soorten gevolgd door Gemengde Drievoudige Chows. Marij is tafelwinnaar.

Tafel 2 Gerry, Ineke, Rein en Wendy

Ineke begint de Oost-ronde met een Schoon Spel. Rein heeft daarop een Gemengde Drievoudige Chow. Wendy wint het derde spel met een Verweven Straat met Minder Troefstenen. Rein sluit de Oost-ronde af met een Schoon Spel. Hij staat als enige in de plus. Gerry opent de Zuid-Ronde met een Gemengde Straat. Wendy haalt daarop een self pick met Gemengde Drievoudige Chows en daarna met Gemengd Oplopende Chows. Zij staat dan bovenaan. Het laatste spel is echter enorm spannend. Gerry pakt de laatste steen van tafel, maakt er een Pung mee en gooit de steen weg waarmee Rein uitgaat met de Laatste Steen gepakt van tafel vóór remise gecombineerd met een Driedubbele Chow. Hij is daardoor tafelwinnaar.

Tafel 3 Anna, Eva, Joyce G en Mieneke

Joyce is van plan om te winnen. Zij opent met een Zuivere Straat. Het tweede spel eindigt in remise. Joyce pakt de draad weer op met de Laagste Drie. Mieneke sluit de Oost-ronde af met een zuivere straat. Joyce staat bovenaan. Zij versterkt haar positie nog door met Alle Soorten, een Gemengde Straat en Gemengde Oplopende Chows de drie volgende potjes te winnen. Eva sluit de Zuid-ronde af. Anna wint het eerste en laatste spel van de West-ronde met Allemaal Pungen. Joyce is tafelwinnaar en met 195 punten ook avondwinnaar.

Tafel 4 Enne Jan, Marie-José (gaste) en Mariette

Enne Jan begint heel mooi met een zelf gepakte Mahjong. De daarop volgende twee spelletjes eindigen in remise. Mariette sluit de Oost-ronde af met een mooi spel van 28 punten, weggegeven door Enne Jan, waardoor Mariette bovenaan komt. Enne Jan wint het eerste spel van de Zuid-ronde en Mariette het tweede. Enne Jan deelt dan de genadeklap uit met een zelf gepakte Mahjong. Het laatste spel eindigt in remise. Enne Jan is tafelwinnaar.

Tafel 5 Jeanine, Mia, Monica en Roel

De eerste twee spelen aan tafel 5 worden gewonnen door Jeanine. Dan is het de beurt van Monica en Mia sluit de Oost-ronde af. Jeanine staat bovenaan. Monica opent de Zuid-ronde. Jeanine haalt daarna haar derde Mahjong, waarna Mia weer Mahjong roept. Monica sluit de Zuid-ronde ook af. Jeanine staat nog steeds bovenaan. Daar kan de mooie self pick van Roel, Drie Gesloten Pungen, niets meer aan veranderen. Jeanine is tafelwinnaar.

Tafel 6 Annechien, Joke, Margriet en Marijke S

Marijke wint het eerste spel met een self pick. Hierna winnen Margriet, Joke en Annechien ook ieder een spel, Joke met Tweelingen. Marijke staat aan kop. Annechien opent de Zuid-ronde, waarna Marijke haar tweede self pick haalt. Ook het zevende spel is voor haar. Margriet sluit de Zuid-ronde af. Marijke leidt nog steeds. Margriet geeft de strijd nog niet op. Zij begint de West-ronde met een zelf gepakte Mahjong. Marijke verstevigd haar positie nog door een mooie Tweelingenhand. Joke wint het volgende spel met een Zuivere Straat, ook het laatste spel is voor haar. Marijke is niet in te halen en is tafelwinnaar.

Tafel 7 Irmgard, Jerika en Paul

Deze tafel begon pas laat omdat de vier bekende laatkomers aan deze tafel waren ingedeeld. Jerika opent met een prachtige self-pick, een Zuivere Straat. Irmgard laat dat niet op zich zitten en pakt de winnende steen ook zelf, Alle Types gecombineerd met Gemengde Oplopende Chows. Het derde spel eindigt in remise. Paul sluit de Oost-ronde af, Jerika bezet de koppositie. Het wordt spannend wand Irmgard wint het vijfde spel en komt daardoor bijna op gelijke hoogte met Jerika. Paul wint het laatste spel met een self pick. Behalve Jodokus staat iedereen in de plus. Jerika is tafelwinnaar.

28 weergaven
bottom of page