top of page

Speelavond 20 maart - Mieneke avondwinnaar! - Cursusavond 3 -studenten op stoom

Spanning voor de laatste speelavond.

Lino staat nog steeds op kop maar is nog in te halen door Joyce G en Margriet.

Eva en Geertjan maken ook nog kans op een ere-plek! Iedereen een fijne plezierige speelavond en heel veel sportief succes gewenst!

Cursusavond 3

Ik geloof dat ik niet lieg als ik zeg dat alle cursisten behoorlijk enthousiast zijn. Of ze nou geheel "blanco" aan de cursus begonnen zijn of al jaren eigen huisregels spelen of gespeeld hebben, na de derde cursusavond hopen we bij iedereen, vooral met de praktijkspelen, nu op een punt zijn aangekomen dat men kan gaan inzien hoe interessant Mahjong Competition Rules zijn en welke diepgang er mogelijk is. Toegegeven, je heb nu ook flink wat scorende elementen (fan's) voor de kiezen gehad. Maar we hebben dat op een methodologische manier gedaan. De cursus leert jullie eerst de meest gespeelde primaire scorende elementen, daarna de meest gespeelde ondersteunende elementen om de eventuele meest gespeelde 6 punten combinaties naar de vereiste 8 punten te tillen.

Bij sommigen komt het stoom uit de oren, anderen kijken bedenkelijk. ... Op de vierde avond herhaling van de eerste drie avonden en veel open praktijkspel

Prijsverhogingen per 17 april!

Het zat er aan te komen, ook ALO moet de prijzen verhogen, mede in verband met de recente BTW wijzigingen. De nieuwe prijzen voor consumpties in de ALO kantine gaan in, zoals nu gepland, op de speelavond van 17 april.

De prijzen waren altijd schappelijk en ALO probeert de prijzen schappelijk te houden.

Van de secretaris

Nieuw lid

Henny Mensink is ons nieuwe lid, afkomstig van de Abri, en we heten haar van harte welkom. Inmiddels zijn er al heel wat leden die zowel bij de Abri als bij ons komen spelen en dat vinden we erg leuk. Het geeft ook aan hoe goed de sfeer is bij Haagse Kringen. Welkom Henny en ook bij ons veel speelplezier!

Oefenmaatjes gezocht.

Dilan is 2x bij ons komen kijken en vindt Mahjong erg leuk. Hij is 23 en volgt nog een opleiding. Met gekregen info en o.a. spelen via Mahjong Time en de 13 Tiles app gaat hij nu zelf aan de slag.

Wie zouden het leuk vinden en tijd hebben af en toe eens met hem te spelen om het beter onder de knie te krijgen, zodat hij bij ons mee kan gaan spelen. In verband met zijn studie moet dat in de avond gebeuren. Geef het door aan secretaris@mahjongdenhaag.nl

Leuke oefeningen

Op onze website onder kopje Mahjong? heeft Peter al enige tijd geleden een nieuwe, Engelstalige website uitgelicht om te oefenen of je 8 punten hebt en met welke steen/stenen je kunt uitgaan.

uppsalamahjong.se De oefeningen staan onder het kopje Practice. Je speelt het via internet op pc of tablet en niet via een app. Vooral het onderdeel Click on all waits is leuk. Je moet eerst zelf de mogelijke stenen opzoeken waarmee je kunt uitgaan. Om verder te kunnen gaan, moet je daarna ook alle overige stenen aanklikken. Als je goed hebt gekozen, zijn jouw stenen groen en de overige rood.

Tafelverslagen

Helaas deze keer niet ivm drukke werkzaamheden

31 weergaven
bottom of page