top of page

Speelavond 17 april - Margriet pakt de avondwinst - Cursisten mengen zich in de strijd - BELANGRIJK

Bijgewerkt op: 30 apr. 2022


Deze Vier Verborgen Pungen stonden aan de basis van de avondwinst, weinig gezien.. je zal het maar krijgen!

JOUW MOOIE HAND OOK IN DE SPOTLIGHT?

Als jij ook eens een bijzondere hand scoort, deel die dan met de vereniging, liefst via whatsapp, dan kunnen we die in de verslagen gebruiken!

WE GROEIEN EN GROEIEN...

Met het groeiende aantal leden (sinds deze week meer dan 40!) en dus meer drukbezochte avonden (zeker ook als er nog eens zo'n twaalf cursisten de avond bezoeken) wordt het meer en meer een uitdaging om alles voor de speelavond op te zetten, te organiseren en aan het eind van de avond weer op te ruimen. Ook de tafelindeling moet orderlijk verlopen.

We moeten er gezamenlijk voor blijven zorgen dat de tafelindeling correct gebeurt. De gegevens voor de speelavond zijn daarbij belangrijk en we herhalen het nog maar eens een keer, ook het tijdig afmelden, dat kan bij wijze van spreken tot vlak voor de speelavond, maar laten we afspreken dat als je het op de dag van de speelavond zelf moet doen óf als je later komt, dit even aangeeft op de whatsapp.

Ook voor de barvrijwilliger en bij ons is dat meestal Aad, is het een uitdaging om alles snel voor elkaar te krijgen aan het eind van de avond en een beetje op tijd naar huis te kunnen gaan.

In overleg met Aad als vertegenwoordiger van de kantinecommissie van ALO gaan we twee zaken iets anders doen.

PROCEDURE BARBONNEN EN BESTELLEN

De bon op naam blijft niet meer achter de bar liggen, dat is namelijk niet meer praktisch als er zo'n 40 van die bonnetjes liggen. We gaan dat dus iets anders doen, de methode hieronder werkt al vele jaren voor de klaverjasvereniging op dinsdag avond, dus die gaat nu ook ingevoerd worden bij Haagse Kringen.

PERSOONLIJKE BON MET NUMMER - Aan het begin van de avond krijgt elke lid / gast / cursist een bon, daarop komt een uniek nummer te staan die correspondeert met een nummer op een lijst achter de bar, ook jouw naam komt er op te staan.

Je zorgt er zelf voor dat je tafelnummer ook op de bon duidelijk op de bon komt te staan.

BESTELLEN - Op de achterkant van de bon kun je je bestelling opschrijven en het bonnetje op de bar leggen. De barvrijwilliger schenkt dan de bestelling in.

DE BESTELLING STAAT KLAAR - Als het mogelijk is komt hij de bestelling rondbrengen, maar in principe roept de barvrijwilliger jouw naam en tafelnummer en kun je je bestelling zelf even afhalen aan de bar.

EINDE VAN DE AVOND AFREKENEN - Aad heeft achter de bar een lijst met namen en nummers, aan het eind van de avond moet iedereen zijn bonnetje inleveren, of je nu wel of niets geconsumeerd hebt maatkt niet uit. Het uitdrukkelijke verzoek is om je bon persoonlijk in te leveren en niet zo maar op de bar te leggen met geld. De barvrijwilliger neemt de bon in, rekent af én tekent op de lijst af dat de bon retour is.

Aan het eind van de avond moeten alle bonnetjes ingeleverd zijn.

DE LEDEN VAN HAAGSE KRINGEN HELPEN MEE AFWASSEN / AFDROGEN

Ook hier moeten we het iets anders gaan doen. Er is meestal wel wat hulp maar vaak dezelfde handjes en dat moeten we als vereniging anders doen.

We moeten als vereniging er gezamenlijk voor zorgen dat aan het eind van de avond de kantine weer verzorgd wordt achtergelaten. De volgende dag zitten namelijk de kindertjes van 2Samen alweer in de kantine.

Het inzamelen van het glaswerk is natuurlijk een no-brainer, iedereen zorgt er natuuriijk gezamenlijk voor dat jullie speeltafel is opgeruimd, de stoelen gestapeld, de bijzettafeltjes gestapeld, de tafels opzijgeschoven én het glaswerk geretourneerd wordt naar de bar.

Het is de bedoeling dat aan het einde van elke speelavond 3 leden (liefst bij toerbeurt) mee helpen alle lege flesjes op te bergen en de gazen / bekers af te wassen en drogen. Er liggen altijd stapels schone theedoeken. Het is met 2 of 3 paar handen een werkje van 5 minuten.

OPROEP!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

OM ONLINE STUDIEMATERIAAL TE TESTEN

Er wordt gewerkt aan online studie materiaal, ter ondersteuning van toekomstige cursussen maar ook als algemeen studie materiaal, bijvoorbeeld leren herkennen van de Chinese afbeeldingen op de stenen, het leren van de samenstelling van de scorende elementen maar ok de punten die bij de scorende elementen horen.

Je moet bereid zijn om een account aan te maken op Quizlet leerplatform (geen kosten) en te testen op je smartphone, tablet en/of op je PC of Mac.

Het hoeft je niet veel tijd te kosten en je leert er absoluut van en ook nog eens op een moderne manier.

Aanmelden via Whatsapp bij Peter.

AANGEMELD ALS NIEUW LID

Henny Boot, Ken van Es en Elly Damen hebben zich aangemeld als lid.

Sommigen van jullie kennen Henny al van de Abri groep in de vruchtenbuurt. Henny, Ken en Elly nemen ook deel aan de cursus van 8 avonden die op woensdag 24 april formeel wordt afgerond.

MARY HET GA JE GOED

Mary van der Does gaat onze club helaas verlaten, zij gaat dusdanig ver buiten Den Haag wonen dat het onmogelijk is om nog langer deel te nemen aan de speelavonden.

CURSUS 2019 - EERSTE VRIJE SPEELAVOND

Afgelopen woensdag was het de eerste "speelavond" voor de cursisten van dit jaar. Dachten een aantal van hen in eerste instantie nog dat ze wellicht onderling zouden willen spelen, werden die plannen overboord gegooid door onze enthousiaste leden die de cursisten graag aan de speeltafels wilden ontvangen. Het leermoment voor de volgende keer is om per tafel één cursist in te delen.

In elke geval met veel enthousiasme hebben de de cursisten zich geprobeerd kranig te verdedigen, en ja soms is het even peentjes zweten. Weet dat het helemaal okay is om als cursist even om hulp te vragen, iemand van een andere tafel komt je graag helpen.

Arwen pakte zelfs meteen al de tafelwinst, en Khing en Carmen wisten beslag te legge op de tweede plaats aan hun respectievelijke tafels, knap hoor!

Voorzover ik meekreeg heeft iedereen het gezellig gehad aan de speeltafel en daar gaat het in elk geval om.

SPEELAVOND UITSLAG - 17 APRIL

Maar liefst tien speeltafels, het begint op een wekelijks minitoernooi te lijken. Het verwerken van de uitslagen is een klusje dat Wendy al enige tijd voor haar rekening neemt (waarvoor dank!) Het is belangrijk om er voor te zorgen dat bij elk spel in elk geval de score van de mahjonghand, het nummer van de winnende speler en degene die het spel eventueel "weggaf" goed te noteren, dat is namelijk leidend bij de uitslagen invoer. TIP: meld na het noteren van de scores per hand wie de winnaar was met hoeveel punten en controleer dat met wat je hebt opgeschreven.

Als Wendy "discrepanties" tegenkomt zal ze contact zoeken met de betreffende spelers. Met enige regelmaat komen er tel en optelfouten voor also ok verwisselingen met het noteren van de punten. Als "men" het niet meer weet dan wordt hetgeen er "links" staat aangehouden! Dus zorg er voor dat de spelgegevens aan de linkerzijde in elk geval correct is.

Deze avond dus maar liefst 10 tafelwinnaars. Margriet wist ondere andere met een Vier Verborgen Pungen spel (zie de foto boven), maar met nog veel meer mahjonghanden de avondwinst binnen te slepen, gefeliciteerd!

Vanaf volgende week verschijnt de tussenstand van het seizoen van Vermiljoen Feniks weer op de competitie pagina.

16 weergaven
bottom of page