top of page

Speelavond 8 mei - Joyce avondwinnaar... twee koplopers in de competitie.... bestuursmededelingen

BESTUURSMEDEDELINGEN

ZAKELIJKE BANKREKENING

Na de voltooide inschrijving bij de Kamer van Koophandel, heeft heeft onze Vereniging nu ook een nieuw zakelijk bankrekeningnummer, beheerd door de penningmeester. Eventuele betalingen zullen dus ook via dat bankrekeningnummer moeten geschieden.

MAHJONGCLUB HAAGSE KRINGEN WORDT AANBIEDER VAN DE OOIEVAARSPAS

De Ooievaarsregelingen van de Gemeente Den Haag zijn alle minima-regelingen waar de inwoners van Den Haag met een Ooievaarspas gebruik van kunnen maken.

De inschrijving bij de KvK en de zakelijke bankrekening maken het ook mogelijk onze Vereniging als aanbieder van onze lidmaatschappen, cursus en dergelijke voor Ooievaarspashouders aan te bieden, een lang gekoesterde wens van het bestuur.

Het bestuur werkt hard aan de verdere realisatie.

Die leden die voor April 2019 lid zijn geworden en in de toekomst van de Ooievaarspas-regeling voor een reductie van de jaarcontributie gebruik zouden willen maken, kunnen dit aangeven bij het secretariaat.

WAARSCHUWING GEWIEKSTE PHISHING BERICHTEN

Eén van de leden heeft gewiekste Phishing emails ontvangen, deze werden verstuurd onder een email-adres eindigend op @mahjongdenhaag.nl.

De bestuursleden kunnen mail ontvangen via deze email adressen en nadrukkelijk via deze adressen geen email versturen. Bestuursleden zullen zullen altijd met hun eigen email adres eventuele email berichten versturen.

...

IN DE HERHALING .... ONZE LEDEN DOEN NOG MEER DAN MAHJONGEN

In principe maken wij geen reclame voor commerciële instellingen. Daarentegen ondersteunen wij graag initiatieven in de niet commerciële kunst en cultuur. We hebben hier geen formeel beleid voor. Maar als één van de leden direct met een dergelijk initiatief te maken heeft zetten we dat graag in de spotlight.

Al eerder attendeerden we jullie op de Delfts Blauw geschilderde creaties van Wendy van der Smitte. Deze keer nodigt Mieneke Jonkman jullie uit voor een een uitwisselingstentoonstelling waar haar Chinees Schilderwerk ook te zien is. De locatie is in het Chinees Cultureel Centrum aan het Spui, midden in het centrum van Den Haag, goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

COMPETITIE

Op de competitie blog pagina vindt je zodra wekelijkse avonduitslagen zijn verwerkt, de tussenstand terug.

Hans en Margriet voeren de ranglijst aan met elk 20 Tafelpunten. Zo vroeg in dit kwartaal binnen schootsafstand gevolgd door een flinke groep mensen die nog alle kans maken.

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Frans, Ineke, Jerika, Roel

Ineke opent de Oost-ronde met een self pick Schoon Spel. Frans wint het tweede spel met een Gemengde Straat. Het derde spel wint hij met Allemaal Pungen. Het vierde spel eindigt in remise. Ineke leidt. Zij opent ook de Zuid-ronde. Roel laat nu ook van zich horen, hij wint het tweede spel. Ineke vergroot haar voorsprong door het derde spel te winnen. Zij staat als enige in de plus. Roel doet zijn uiterste best daar verandering in te brengen. Hij sluit de Zuid-ronde winnend af en staat nu op de tweede plaats. Hij wint ook het eerste en laatste spel van de West-ronde en komt daardoor in de plus. Ineke is tafelwinnaar.

Tafel 2 Eva, Henny B en Mieneke

Evan wint het eerste spel met een self pick Zuiver Spel. Mieneke volgt haar voorbeeld en pakt ook de winnende steen zelf van haar Allemaal Pungen/Alle Soorten. Henny wint het derde spel met Allemaal Pungen. Dit is een populaire combinatie aan deze tafel, want Eva wint er het vierde spel mee. Zij is lijstaanvoerder. Henny opent de Zuid-ronde met Gemengde Driedubbele Chows. Eva wint het tweede en derde spel met opnieuw Allemaal Pungen. Het derde spel pakt ze de Mahjongsteen zelf. Zij sluit de Zuid-ronde af met Gemengde Driedubbele Chows en staat ruim bovenaan. Mieneke wint de twee laatste potjes, met een Zuivere Straat en een combinatie van Alle Soorten/Gemengde Straat. Eva is tafelwinnaar.

Tafel 3 Annechien, Hans, Henny M en Liesbeth

Liesbeth opent mooi met Tweelingen, ook het tweede spel wint zij hiermee. Hans wint het derde spel met een Schoon Spel self pick. Annechien sluit de Oost-ronde af met Alle Soorten/Gemengde Driedubbele Chows. Liesbeth is aanvoerder. Zij loopt verder uit door de Zuid-ronde te openen met Allemaal Pungen/Schoon Spel. Hans wint het tweede spel met een Gemengde Straat. Liesbeth wint het derde spel met ook haar derde maal Tweelingen. Hans sluit de ronde af met een self pick Schoon Spel. Liesbeth staat op de eerste plaats. Zij opent ook de West-ronde, ditmaal met een Zuivere Straat, waarvan ze de winnende steen zelf pakt. Henny wint het tweede spel met Gemengde Oplopende Pungen. Hans wint het derde en vierde spel met een Schoon Spel en een Zuivere Straat. Liesbeth is tafelwinnaar.

Tafel 4 Franca, Joyce en Peter

Joyce domineert de Oostronde, zij wint het eerste spel met een self pick Tweelingen/Alle Soorten. Het tweede spel heeft zij een Zuiver Spel/Zuivere Straat en het derde spel wint zij met een Chicken Hand. Haar score is op dat moment al 238 punten! Het vierde spel is voor Peter met de Laagste Drie. Joyce is koploper. Zij wint het eerste spel van de Zuid-ronde met een self pick Gemengde Straat. France wint het tweede spel met Allemaal Pungen. Peter wint het laatste potje met een Schoon Spel. Joyce is tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 5 Jeanine, Jeannette, Ken en Leny

Jeannette wint het eerste spel met Alle Soorten en deze keer een pung Rode Draken. Ook het tweede spel komt op haar naam. Jeanine wint het derde spel met een Gemengde Straat. Jeannette sluit de ronde af met Allemaal Pungen. Zij staat bovenaan. Jeannette wint het eerste spel van de Zuid-ronde met Allemaal Pungen waarvan twee Kongen. Het laatste spel eindigt in remise. Jeannette is tafelwinnaar.

Tafel 6 Elly, Gerdina, Marijke S en Wendy

Wendy wint de eerste drie spelletjes met de Hoogste Vier, Gemengd Oplopende Chows en een Schoon Spel self pick. Het vierde spel wordt gewonnen door Marijke met een mooie combinatie Tweelingen/Schoon Spel. Wendy voert aan. Zij opent de Zuid-ronde met een Zuivere Straat en wint het tweede spel met een self pick Gemengde Straat. Elly wint het derde spel met een self pick Laagste Vier en het vierde met een Zuiver Spel. Wendy staat nog steeds voor. De West-ronde wordt door Gerdina geopend met een Schoon Spel. Wendy pakt de winnende steen van haar Handje Buitenkantje zelf. Marijke wint het laatste spel met Allemaal Pungen. Wendy is tafelwinnaar.

Tafel 7 Geertjan, Maaike, Lilian en Lino

Lino opent met een Zuivere Straat. Maaike wint het volgende spel met Allemaal Pungen, en het derde spel met Gemengde Driedubbele Chows. Lilian sluit de Oost-ronde af met een Gemengde Straat. Maaike staat op nummer een. Geertjan opent de Zuid-ronde met Gemengde Driedubbele Chows. Maaike wint het tweede spel met een Verweven Straat. Geertjan wint het derde met Gemengde Oplopende Chows. Het vierde spel eindigt in remise. Maaike staat onveranderd aan de leiding. Lilian gaat het eerste spel van de West-ronde met een Vervangende Steen. Maaike wint het tweede spel met de Hoogste Vier. Lilian pakt de winnende steen van haar Alle Soorten zelf. Geertjan sluit af met een Open Spel. Maaike staat bovenaan en dat blijft zo, want zij wint het eerste en laatste spel van de Noord-ronde met een Schoon Spel. Maaike is tafelwinnaar.

Tafel 8 Margriet, Mariette, Monica en Paul

Mariette bijt het spits af met Alle Soorten en wint het tweede spel met de Laagste Vier. Monica haalt daarop een self pick Allemaal Pungen. Paul sluit af met een Zuivere Straat. Mariette is koploper. Zij wil dat duidelijk blijven! Ze opent de Zuid-ronde met een self pick Gemengde Straat en wint het tweede spel met nog een self pick, een combinatie Laagste Drie/Allemaal Pungen. Margriet wint het derde spel met Allemaal Pungen. Monica sluit af met Alle Soorten. Maaike staat riant bovenaan. Margriet geeft niet op en wint de eerste twee spelletjes van de West-ronde met Gemengde Chows en een Chicken Hand. Monica wint het volgende spel met Zuivere Driedubbele Chows. Het vierde spel is voor Mariette met een Schoon Spel. Margriet wint het eerste en laatste spel van de Noord-ronde met een Verweven Straat. Mariette is tafelwinnaar.

Tafel 9 Diny, Enne Jan en Irmgard

Irmgard wint alle vier de spelletjes van de Oost-ronde, het tweede spel zelfs met een self pick. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Enne Jan wint het tweede spel en Diny het derde. Enne Jan sluit de ronde af met een self pick, hij komt hierdoor ook in de zwarte cijfers. Diny wint het laatste spel. Irmgard is tafelwinnaar.

17 weergaven
bottom of page