top of page

Speel avond 15 mei 2019 - Peter avondwinnaar - Nieuw lid - MCR Dutch Open verslag

WELKOM ALS LID....

Karin Kemper heeft zich aangemeld als lid. Karin heeft de laatste cursus gevolgd en na de tweede vrije speelavond besloten om ook lid te worden. We heten je van harte welkom Karin!

AANPASSING SCOREFORMULIER

Vorige week zijn we vergeten te melden dat er een aanpassing is op het score formulier.

Waren er voorheen twee aparte kolommen voor de speler die de mahjong weggaf en voor een eventuele self-drawn situatie.

Deze velden zijn nu samengevoegd, je vult dus hier altijd een spelersnummer in.

Bij een self-drawn het spelersnummer van de winnaar

Bij een discard het spelersnummer van degene die de mahjong weggaf.

MCR DUTCH OPEN

Het afgelopen weekeinde namen Maaike en Geertjan deel aan het MCR DUTCH OPEN. Mahjongclub Skôn Spel in Oss organiseerde dit toernooi waar ook behoorlijk wat internationale deelnemers waren.

Maaike en Geertjan namen het op tegen 7 Belgen, 20 Fransen, 9 Duitsers, 2 Italianen en 52 Nederlanders, voorwaar een bont gezelschap van de crème de la crème van de Nederlandse en Europese competitie mahjong spelers.

Stonden zij beiden na de eerste dag van dit twee-daagse evenement over 7 speelronden nog netjes in de middelste rij. Aan het einde van deze marathon moesten zij helaas toezien dat de klassering er niet beter op werd. Hou vol en de volgende keer gaat het met wat meer "wong" vast weer beter.

Lees het verslag hier

De vier verborgen pungen die de basis vormden voor de hoogste score van de avond

TAFELVERSLAGEN EN AVONDUITSLAG

Tafel 1 Hennie M, Karin, Ken en Marij

Karin opent de Oost-ronde met een self pick. Marij doet dat het tweede en derde spel ook. Het vierde spel eindigt in remise. Marij voert aan. Zij vergroot haar voorsprong nog door ook de Zuid-ronde te openen. Gelukkig wint daarna Ken een spel en wint Hennie het laatste spel. Marij is tafelwinnaar.

Tafel 2 Jeannette, Leny, Roel en Wendy

Leny wint het eerste spel met een Schone Straat. Wendy het tweede met Alle Soorten, het derde met een Verweven Straat en het vierde met Alle Soorten. Zij is aanvoerder. Leny opent de Zuid-ronde met Gemengd Oplopende Chows. Wendy wint het daaropvolgende spel met een Zuivere Straat, waarvan zij de winnende steen zelf pakt. Ook Leny wint daarop met een Zuivere Straat. Roel wint het laatste spel met de Laagste Vier. Wendy is tafelwinnaar.

Tafel 3 Carmen, Geertjan, Jeanine en Peter

Carmen roept het eerst Mahjong, zij heeft Tweelingen. Jeanine meldt daarop een Gemengde Straat. Peter wint het derde spel met een Verweven Straat. Geertjan wint het laatste spel van de Oost-ronde met een Open Spel. Carmen staat aan de leiding. Jeanine opent de Zuid-ronde. Daarna brengt Peter zijn medespelers tot lichte wanhoop door de winnende steen van zijn Vier Gesloten Pungen/Verborgen Schat zelf te pakken wat hem maar liefst in één keer 243 punten oplevert, hij neemt de leiding. Jeanine wint het derde spel met Allemaal Pungen. Geertjan sluit de Zuid-ronde met Zuiver Oplopende Chows. Carmen opent de West-ronde met Zuivere Drievoudige Chows. Jeanine wint het tweede spel en Peter het laatste. Hij is tafelwinnaar en tevens avondwinnaar.

Tafel 4 Jerika, Maaike en Mia

Het eerste spel aan tafel 4 eindigt in remise. Jerika wint het tweede met een Zuivere Straat. Mia wint het volgende spel met Gemengd Oplopende Chows en Maaike het laatste spel van de Oost-ronde met een Schoon Spel. Mia staat bovenaan. In de Zuid-ronde vergroot zij haar voorsprong door het eerste spel te winnen met een Gemengde Straat. Het tweede spel en derde spel wint ze ook, het derde met een Open Hand. Het vierde spel eindigt in remise. Mia staat ruim vooraan. Maaike wint het eerste spel van de West-ronde met een Zuivere Straat. Jerika het tweede met Allemaal Pungen en het derde met een Verweven Straat. Maaike wint het laatste spel met de Laagste Vier. Mia is tafelwinnaar.

Tafel 5 Diny, Ellen en Gerdina

Ellen opent de Oost-ronde door een Zuivere Straat te melden. Diny wint het volgende spel met Allemaal Pungen. Het derde spel eindigt in remise. Ellen sluit de Oost-ronde ook af, met Allemaal Pungen. Zij staat nummer een. Gerdina wint het eerste spel van de Zuid-ronde met een Zuivere Straat. Diny het tweede met Allemaal Pungen. Gerdina heeft het derde spel de Laagste Vier. Het vierde spel eindigt in remise. Gerdina heeft de leiding overgenomen. Dat is maar voor eventjes, want Diny opent de West-ronde met Allemaal Pungen en sluit hem af met Gemengd Oplopende Chows. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 6 Lino, Mariette, Marijke S en Paul

Mariette roept het eerste Mahjong. Zij heeft Allemaal Pungen. Het tweede spel eindigt in remise. Paul pakt de winnende steen van zijn Alle Soorten zelf. Mariette wint met een prachtige combinatie Schoon Spel/Drie Kongen het laatste spel van de Oost-ronde en staat daardoor gelijk bovenaan. De Zuid-ronde begint met een remise. Lino wint het tweede spel met een Verweven Straat. Mariette heeft een Schoon Spel in het derde potje en Lino sluit met nog een Verweven Straat de Zuid-ronde af. Mariette staat nog steeds bovenaan. Marijke laat nu van zich horen met een Zuivere Straat. Na nog een remise wint Mariette het derde spel met ook een Zuivere Straat en het vierde met een Zuiver Spel. Paul is tafelwinnaar.

Tafel 7 Eva, Henny B, Ineke en Mieneke

Mieneke wint het eerste spel. Het tweede spel eindigt in remise. Mieneke wint ook het derde spel. Ineke zet het vierde spel op haar naam. Mieneke voert de ranglijst aan. Ineke opent de Zuid-ronde. Henny wint het volgende spel met Tweelingen. Eva meldt Alle Soorten in het derde spel en Henny een Zuivere Straat in het vierde. Zij komt daardoor op de eerste positie. Mieneke wint echter het eerste en tegelijkertijd laatste spel van de West-ronde met Allemaal Pungen en wordt daarmee tafelwinnaar.

25 weergaven
bottom of page