top of page

Speelavond 14 augustus 2019 - Mariette avondwinnaar

Tafel 1 Diny, Eva, Franca en Mariette

Het eerste, derde en vierde spel van de Oost-ronde aan tafel 1 eindigen in remise. Mariette wint het tweede spel met de mooie combinatie Zuiver Spel/Zuivere Straat en is rondewinnaar. Zij loopt verder uit door de de eerste drie spelletjes van de Zuid-ronde te winnen met Allemaal Pungen, Schoon Spel en een Zuivere Straat. Eva sluit de ronde af met Omkeerbare Stenen/Allemaal Pungen. Mariette staat aan de leiding. Diny opent de West-ronde met Gemengde Drievoudige Chows. Mariette sluit af met een self pick Hoogste Vier. Zij is niet alleen tafelwinnaar, maar met 233 punten ook avondwinnaar.

Tafel 2 Henny M, Leny, Marijke H en Wim

Wim opent de Oost-ronde met Tweelingen. Henny wint het tweede spel met een self pick Allemaal Pungen. Het derde spel eindigt in remise. Marijke sluit de ronde af met de Hoogste Vier. Wim staat net iets hoger en is rondewinnaar. Marijke gaat hem het eerste spel van de Zuid-ronde al voorbij met een Gemengde Drievoudige Chow waarvoor hij haar de winnende steen geeft. Dat doet hij ook het spel daarna bij Marijke's Gemengd Oplopende Chows. Leny haalt een flink stuk van haar achterstand in door het derde spel te winnen met een self pick Gemengde Drievoudige Chows. Marijke is tot dat punt nog steeds aan de leiding maar doordat Wim de ronde afsluit met Tweelingen/Verborgen Schat, self pick dus, staat hij weer aan kop. Het is super spannend want Marijke opent de West-ronde met een self pick Zuiver Spel/Zuiver Oplopende Chows. Marijke wint ook het tweede spel. Wim perst er nog een self pick uit maar Marijke is tafelwinnaar.

Tafel 3 Enne Jan, Jeannette en Joyce G

Joyce neemt gelijk de leiding door de eerste twee spelletjes van de Oost-ronde te winnen met Gemengde Drievoudige Chows en een Gemengde Straat. Enne Jan heeft het derde spel ook een Gemengde Straat. Joyce sluit de ronde af met een Schoon Spel. Zij staat nummer een.

Jeannette opent de Zuid-ronde met een self pick Verweven Straat en wint ook het tweede spel, met een Schoon Spel en gaat Joyce net voorbij. Joyce wint het derde spel met Allemaal Pungen en pakt de leiding terug. Enne Jan sluit de ronde af met Gemengde Drievoudige Chows. Joyce is aanvoerder. Jeannette opent de West-ronde met een self pick Gemengde Straat en gaat Joyce voorbij. Enne Jan loopt een flink stuk in door het tweede spel te winnen met een self pick Gemengd Oplopende Chows en wordt tafelwinnaar door ook het laatste spel te winnen met een self pick, een Gemengde Straat.

Tafel 4 Elly, Frans, Gerdina en Henny B

Elly opent met Tweelingen en wint ook het tweede spel, met een Schoon Spel. Henny heeft het derde spel ook Tweelingen. Frans sluit af met zijn specialiteit, een Zuivere Straat. Elly staat aan kop. De Zuid-ronde begint met een remise. Elly wint het tweede en derde spel met een Zuivere Straat en de Laagste Vier en loopt daardoor flink uit. Gerdina sluit de ronde af met een Schoon Spel. Frans produceert het eerste spel van de West-ronde nog een Zuivere Straat en Gerdina sluit de ronde af met nog een Schoon Spel. Elly is tafelwinnaar.

Tafel 5 Marijke S, Mia, Peter en Wendy

Mia bijt het spits af met een Gemengde Straat. Wendy wint het tweede spel met een Zuiver Spel. Mia meldt daarna Gemengde Drievoudige Chows. Peter sluit de Oost-ronde af met Gemengde Oplopende Chows. Mia staat op nummer een. Peter gaat haar voorbij door de Zuid-ronde te openen met een self pick Allemaal Pungen. Wendy haalt een stuk van haar achterstand in door het tweede spel te winnen met Allemaal Pungen en gaat Peter voorbij door ook het derde spel te winnen. Peter pakt de koppositie terug door de ronde af te sluiten met Alle Soorten. Hij loopt verder uit door de West-ronde te openen met Alle Soorten/Allemaal Pungen, maar geeft Wendy het tweede spel de winnende steen van haar Allemaal Pungen. Omdat Wendy het derde spel wint met een self pick Gemengde Straat neemt zij het stokje weer over. Marijke sluit de ronde af. Wendy breidt haar voorsprong uit door de Noord-ronde te openen met Gemengd Oplopende Chows. Mia wint het laatste spel met een Zuiver Spel/Open Hand. Wendy is tafelwinnaar.

Tafel 6 Hans, Lino en Margriet

Margriet is de eerste die Mahjong roept, zij doet dat met Alle Soorten. Hans wint het tweede spel met Gemengd Oplopende Pungen/Allemaal Pungen. Margriet wint het volgende spel met Allemaal Pungen. Lino sluit de ronde af met een self pick Zuiver Spel en is daardoor rondewinnaar. Margriet opent de Zuid-ronde met Allemaal Pungen. Dat is een populaire hand, Lino wint er het volgende spel mee in combinatie met Gemengd Oplopende Pungen. Het derde spel wint Lino met een Verweven Straat, waarvan hij de winnende steen zelf pakt, Verborgen Schat dus ook. Margriet sluit de ronde af met een Chicken Hand. Lino staat nummer een. Hans opent de West-ronde met Allemaal Pungen. Lino wint het tweede en derde spel met een Zuivere Straat en Zuivere Drievoudige Pungen. Hans zet het laatste spel op zijn naam met een Schoon Spel. Lino is tafelwinnaar.

Tafel 7 Joyce R, Lilian en Roel

Het eerste spel eindigt in remise. Joyce wint het tweede en ook derde spel. Zij doet dat met eerst Alle Soorten en dan Gemengde Oplopende Chows. Roel sluit de Oost-ronde af met allemaal Pungen. Joyce is lijstaanvoerder. Zij loopt verder uit door de Zuid-ronde te openen met Gemengde Oplopende Chows en ook het derde spel te winnen met Gemengde Drievoudige Chows. Het tweede spel is voor Roel met een Zuiver Spel. Lilian sluit de ronde af. Joyce staat aan kop. De West-ronde wordt door Roel geopend met een Zuivere Straat die weggegeven wordt door Joyce. Zij laat dat niet op zich zitten en wint het volgende spel met een self pick Gemengd Oplopende Chows. Lilian wint de twee laatste spelletjes, het eerste met Gemengd Oplopende Chows, het tweede met Allemaal Pungen. Joyce is tafelwinnaar.

12 weergaven
bottom of page