top of page

Speelavond 17 mei | Zomercursus van start

Zes tafels deze avond met een avondwinnaar die de een na hoogste score van dit verenigingsjaar wist te behalen. De tafelpunten zijn in eerste instantie natuurlijk bepalend voor de uitslag maar het aantal gescoorde mahjongpuntne is de volgend onderscheidende factor. En ja die behaal je alleen maar de zo vaak als mogelijk mahjong te maken. Veel uitschieters vallen in de categorie "mooie hoge spellen" in combinatie met een zelf-gepakte hand, aar dat is niet altijd zo. Deze keer was het opvallend dat Paul en Joyce door respectievelijk 8 en 9 winstspellen zonder enorme uitschieters (hoogst scorende elementen boven de 24 punten) een uitzonderlijke hoog aantal mahjongpunten wisten te scoren op deze avond. Wat nog maar eens benadrukt, wat MCR mahjong nou zo interessant maakt. Overigens heeft Eva het record voor dit jaar nog in handen met maar liefst 375 mahjongpunten op een avond.


ZOMERCURSUS VAN START

Biki, Caj, Diana, Dounia, Joseline, Judy, Megan, Monique & Nivedha beginnen a.s. woensdag 24 mei aan de zomercursus van onze populaire Basiscursus Mahjong.

We zetten natuurlijk 3 aparte tafels op en de groep zal in de acht weken dat zij bij ons te gast zijn begeleid worden door onze docenten vrijwilligers (Eva, Irmgard, Jeannette, Marijke, Paul, Peter & Wendy). Voor het eerst hebben we twee-talige cursus met 3 Engels sprekende deelnemers, ook ons cursusboek is vertaald.


SPEELAVOND 17 MEI

Op het laatste moment nog 6 tafels weliswaar met 3 jodokusen.

Aan tafel 1werden 12 spellen gespeeld, Elly nam van af het begin de leiding en stond die niet meer af, ondanks verwoede pogingen van Liesbeth en Marij.

Aan tafel 2 had Wendy een goede start in de Oostronde, maar Lino wist de leiding over te nemen in de ronde van Zuid met twee zelf-gepakte handen. Jerika wist met een mooie zelf-gepakte hand Irmgard op het nippertje nog in te halen.

Aan tafel 3 wisten, Eva, Joyce en Peter 16 spellen te spelen ondanks een jodokus. Joyce nam resoluut de leiding in de eerste ronde, Eva wist Joyce aardig in te halen in de Zuidronde. In de ronde van West nam Joyce definitief afstand en tilde het aantal winstenden naar 7 waarvan 3 zelf-gepakt. Peter wist iets in te lopen op Eva maar had nog steeds meer dan 70 punten achterstand. Ook in de laatste 4 spellen van de avond wist Joyce nog twee keer te winnen, dus maar liefst 9 keer in het totaal! Peter toverde nog verassend een 49 punten Laagste Drie en Puur Oplopende Pungs uit de spreekwoordelijke mouw, die weggeven door Eva en wist daardoor nog nipt tweede te worden aan deze tafel.

Aan tafel 4 hadden Mieneke en Richard het nakijken want Ria wist de helft van het gespeelde aantal handen te winnen.

Aan tafel 5 had Jeannette de touwtjes stevig in handen, het eerste spel was al een zelf-gepakte hand van 55 punten en leverde haar al een voorsprong van 210 punten op. Ineke wist in die ronde een spel te winnen maar het zou helaas haar enige winstspel zijn op deze avond. In de Zuidronde wist Loes mooi twee spellen te winnen ten koste van Jeannette die haar voorsprong wel wist te consolideren. Joyce sloeg toe in de Westronde die zij begon met twee zelf-gepakte handen van 24 punten en wist zou nog tweede te worden.

Aan tafel 6 speelden Frans, Marijke, Nico en Paul drie volledige rondes. Frans was nog de winnaar van de Zuidronde, maar Paul nam de leiding over in de ronde van zuid met twee zelfgepakte handen. Helaas moesten Nico en Marijke genoegen nemen met slechts één gewonnen spel. Uiteindelijk won Paul overtuigend maar liefst 8 mahjongs op deze avond waarvan nog een derde zelfgepakte hand in de Westronde, hiermee werd hij met maar liefst 365 punten de avondwinnaar van deze speelavond.
TUSSENSTAND VERMILJOEN PHOENIX 2023

Wendy staat nog aan de leiding, maar Jeannette is nu opgerukt naar de tweede positie met 1 punt achterstand, die positie deelt zij overigens wel met Peter en Nico.34 weergaven

コメント


bottom of page