top of page

Speelavond 26 april | Gast slaat slag | NMB Nieuws uitgelicht | Scoreformulier tip.

Bijgewerkt op: 3 mei 2023

Wederom 7 tafels, gezellig druk. Helaas lukt het niet helemaal met de koffie machine een tijdelijk defect. Slechts één jodokus door op het laatste een onverwachte afvaller. Maar wel een gast: Anja. Zij speelt NTS bij De Oostpoort in Delft en we komen haar ook regelmatig tegen bij MCR-recreanten toernooien. Anja kwam gewoon eens kijken hoe het er bij onze club aan toe gaat. Leuk dat ze er was, al waren haar tafelgenoten minder blij, met een Grote Drie Draken zelf-gepakte hand die maar liefst 333 punten opleverde, nam ze in ronde 10 een beslissende voorsprong.


AANMELDEN REUS VAN ROTTERDAM ZATERDAG 10 JUNI

Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat een aantal leden zich al hebben aangemeld voor "De Reus van Rotterdam" georganiseerd door de E.N.M.V. Net als vorig jaar vindt het MCR C+R toernooi plaats in het Denksportcentrum van Pijnacker. Zo dicht bij Den Haag zijn er niet veel, we zijn benieuwd hoeveel Haagse Kringen leden het toernooi aandurven, bij de Paarse Draak waren het er zeven. Wees er snel bij, want het toernooi kan maximaal 120 deelnemers plaatsen.

Recent is er een pagina opgetuigd met informatie over NMB recreanten en Competitie toernooien, dus wil je er meer over weten of twijfel je of je wel (voor het eerst?) Zou kunnen deelnemen aan een NMB toernooi, bekijk die pagina dan even.

NMB WEDSTRIJDWEZEN NIEUWS

UITGELICHT UIT DE NMB-NIEUWSBRIEF - Tijdens de ALV van de NMB 2023 is besloten het NK-recreanten met terugwerkende kracht te laten bestaan uit de 6 toernooien die dit jaar voor de recreanten worden gespeeld. Het besluit hiertoe is genomen tijdens de ALV van 2020.


MCR Recreanten: 3 toernooien (uit 6) tellen mee voor het NK (3 omdat twee toernooien een maximaal aantal deelnemers hebben en niet alle spelers mee kunnen spelen).


MCR Competitie: 4 toernooien (uit 7) tellen mee voor het NK en de ranking (4 omdat twee toernooien een maximaal aantal deelnemers hebben en niet alle spelers mee kunnen spelen).


De werkgroep wedstrijdwezen wil graag meten hoeveel spelers wel met toernooien mee willen doen, maar mogelijk achter het net vissen doordat het maximaal aantal deelnemers is bereikt.


Met deze gegevens kunnen we de toernooiorganisatie in de toekomst adviseren. Daarom graag een mailtje naar wedstrijdwezen@mahjongbond.org wanneer je bij een toernooi op de reservelijst bent beland of wanneer je, omdat het maximaal aantal deelnemers al was bereikt, je jezelf niet hebt opgegeven. Alvast bedankt!


TIP VOOR HET NOTEREN VAN DE SCORES.

We zien het ook al vaker gebeuren bij de toernooien, een handige tip is om wanneer je de score noteert herhaalt wat je zojuist genoteerd hebt. Het kan helpen te voorkomen dat er fouten gemaakt worden bij het schrijven, iets wat de beste kan overkomen.

Bijvoorbeeld: "Anton wint met een Gemengde Straat weggegeven door Jan en maakt 12 mahjong-punten; Jack en Robert scoren elk -8 punten, Jan -20 en Anton scoort 36 punten." Op deze manier krijgen alle spelers te horen wat je zojuist hebt opgeschreven.


AOEMI TOERNOOI VOOR GELEGENHEID TEAMS

UITGELICHT UIT DE NMB-NIEUWSBRIEF - Het Aoemi toernooi staat in de steigers. Na het eclatante succes van de eerste twee NK's voor clubs ontstond het idee om dit concept wat verder door te trekken. Hoe leuk zou het zijn om een wedstrijd te spelen waarvoor alleen teams in kunnen schrijven?

Er is maar één manier om daarachter te komen. We gaan het gewoon proberen. We hebben een datum: zaterdag 18 november 2023. Een locatie hebben we inmiddels ook vastgelegd. De vertrouwde Oase in IJsselstein. Het inschrijfgeld is nog niet helemaal vast te stellen. Maar een voorlopige berekening komt uit op een bedrag tussen 90 en 100 euro per team. Daarvoor ben je, naast een enorme berg gezelligheid, verzekerd van deelname aan een experiment dat hopelijk de komende jaren een definitief karakter zal krijgen. En natuurlijk word je op culinair gebied ook niet teleurgesteld. De samenstelling van een team is aan slechts twee regels gebonden.

  • Het team bestaat uit vier personen

  • en iedereen is lid van de Nederlandse Mahjong Bond.

Recreanten en competitiespelers kunnen in één team. Je hoeft zelfs geen lid te zijn van dezelfde club. We spelen met de officiële MCR-regels, maar passen die heel soepel toe. Kort samengevat, er wordt niet geholpen met punten tellen. We gaan niet zuchten en steunen als een beurt iets langer duurt dan enkele seconden. En als iemand de laatste stenen van de dode muur, ter indicatie, een kwart slag wil draaien, gaan we daar niet moeilijk over doen. Voor nu is het zaak om een team samen te stellen en daar een leuke, originele naam voor te verzinnen. En als je helemaal goed voorbereid wil zijn is een teamfoto het ultieme. De inschrijving voor het toernooi zal na de zomervakantie open gesteld worden.UITSLAG SPEELAVOND 26 APRIL

Onze gast Anja liet ons een "poepie ruiken", een Grote Drie Draken hand aan tafel 4 bracht haar niet alleen de tafel winst maar ook de eervolle avond winst. Enne Jan, Elly, Joyce G, Jeanine, Nico en Lino werden ook tafel winnaar!


TUSSENSTAND VERMILJOEN PHOENIX VAN HET ZUIDEN 2023

De nieuwe tussenstand na 3 weken competitie in dit nieuwe seizoen. In de top 10 is er tussen de huidige nummer een Hans die deze keer niet de volle winst kon grijpen en de nummer tien slechts 10 punten. Wendy volgt op 1 punt en Peter, Jeannette, Eva en Nico volgen op slechts 1 punt. Dus vooralsnog lekker spannend!35 weergaven

Comments


bottom of page