top of page

UITSLAG 15 FEBRUARI | CURSUSAVOND VIER | GEEN HOGE OGEN OP VALENTIJNSTOERNOOI

CURSUSAVOND VIER

De vierde cursus avond zit er op. We hebben weer een hele enthousiaste cursusgroep, ook al was het op deze avond duidelijk dat er een afvaller is. Wederom was er een invaller nodig.

De meeste nadruk ligt zoals eerder vermeld op twintig scorende elementen die de basis vormen voor elke hand. Er is veel hands-on geoefend om meer speelervaring te krijgen de begeleiders sturen de cursisten op het maken van een effectief plan om zo snel als mogelijk een wachtend spel te verkrijgen. De cursisten gaan steeds beter begrijpen hoe belangrijk het is dat je bij elke beurt de beschikbare 13/14 stenen moet kunnen lezen en snel begrijpen welke van de 7 basis elementen binnen de mogelijkheden liggen samen met de 13 meest gespeelde ondersteunende 1 en 2 punten elementen, een mooie beginnersset. Afgelopen avond zijn er geen nieuwe scorende elementen geïntroduceerd. Op de vijfde cursus-avond komen de cursisten in aanraking met de verweven scorende elementen (als thuisopdracht) en het beruchte kippenhandje op de avond zelf en wederom veel hands-on. Helaas zijn er komende avond twee afvallers. Hierdoor zal er een herindeling van de cursisten-tafels plaats moeten vinden.


VALENTIJNSTOERNOOI 2023


Zoals altijd een geslaagd toernooi waar Bamboe Acht trots op mag zijn. In de zoals altijd bijzondere locatie werden alle deelnemers vriendelijk ontvangen en ingedeeld. Ook stonden er wederom tafels vol met zelfgebakken lekkernijen en een lekker kopje thee of koffie ingeschonken door de leerling vrijwilligers van het lyceum.

Van de in totaal 128 deelnemers waren 7 leden van de Haagse Kringen naar Heemstede getogen. Voor sommigen was het even wennen om na een lange tijd weer eens mee te doen aan een toernooi.

Helaas wist geen van onze leden een rol van betekenis te spelen en het ere-podium te bereiken van het toernooi waar in totaal 56 recreanten aan deelnamen. Nico en Eva en Lino wisten wel in de top 20 te komen. Een verslag en de uitslag is na te lezen op de site van de bond.UITSLAG SPEELAVOND 15 FEBRUARI

Mieneke wist met een prachtige 77 punten hand de avondwinst naar zich toe te trekken. Joyce G die voor het eerst dit jaar weer mee kon doen behaald ook duidelijk de tafelwinst net als Jerika en Lino.TUSSENSTAND COMPETITIE NA 15 FEBRUARI

Wim wist Wendy nog niet in te halen maar blijft volgen op slechts twee punten. Lino en Mieneke voegen zich bij de top 4 door hun avondwinst.


In de tussenstand is de compensatie voor de docenten die als vrijwilligers die hun competitie-avond opofferen verwerkt (aangegeven met een *). Onder de tussenstand wordt aangegeven welke leden compensatie hebben ontvangen voor welke speelavond.

BELANGRIJK: De compensatie is aangepast, door een normale afronding toe te passen op het berekende basis gemiddelde in plaats van een afronding naar boven.


De donkergroene vlakken in de tabel hieronder geven aan op welke avonden, welke leden, vrijwillig docent/begeleider waren voor de voorjaarscursus. De laatste twee avonden moesten onze reserve docenten ook invallen aan cursustafels waar een cursists ziek was. Voor deze inval beurten ontvangen zij ook de compensatie.


31 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page