top of page

VAN DE BESTUURSTAFEL | UITGELICHT | OVER DE CURSUS | AVONDUITSLAG 25 JANUARI

LEKKER DRUK

Lekker ouderwets druk! maar liefst acht complete tafels. Vier competitie tafels en 12 cursisten met begeleiding op de andere vier tafels. Het is al een tijd geleden -voor corona- dat we zoveel tafels moesten optuigen!


VAN DE BESTUURSTAFEL

Algemene Ledenvergadering 2023 - de ALV is gepland voor woensdag 5 april (tijdens het "avondje" anders. Zet 'm in je agenda!

Cursus - momenteel zijn er 12 cursisten gestart, er is op dit moment nog een wachtlijst van 27! geïnteresseerden. We zullen proberen dit jaar nog twee cursussen te organiseren, zomercursus start 24 mei, najaarscursus start 11 oktober - e.e.a. is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwillige docenten.

Seizoensprijzen - We waren door de voorraad heen, Annechien is bereid gevonden om nog een reeks van deze unieke Haagse Kringen seizoens medailles to maken.

eXperiment avonden - We hebben tot nog toe alleen goede feedback ontvangen, het eXperiment loopt in elk geval door tot aan de ALV, op de ALV mogen de leden zich uitspreken of we een dergelijke opzet formeel onderdeel gaan laten uitmaken van de wekelijkse speelavonden. De leden zullen ook voor een enquête worden uitgenodigd.

Alternatieve stoelen - Er zijn na akkoord van onze verhuurder bij wijze van proef 4 alternatieve stack-chairs aangeschaft.


DE NMB NIEUWSBRIEF 1-2023 - UITGELICHT

Als het goed is ontvangen jullie ook de NMB nieuwsbrief. Er staan genoeg leuke stukjes in over mahjongend Nederland. Een aantal items verdienen extra aandacht.

  • Bestuursvacature - Ria zal in april afscheid nemen als secretaris, er is nog geen opvolger gevonden voor Ria. "Zoals elke organisatie die drijft op vrijwilligers heeft ook de NMB moeite met het vinden van bestuursleden. Vrijwilliger betekent per definitie dat je er geen directe beloning voor terug krijgt, anders dan een reiskostenvergoeding. De beloning dien je voor jezelf te vinden, doordat je helpt om de continuïteit van het Mahjongspelen in Nederland te waarborgen." aldus Jack Main de voorzitter van de Nederlandse Mahjongbond. Een bestuursfunctie kost bij de bond gemiddeld een paar uur per week. Wie wil een paar uur per week van zijn/haat tijd opofferen om het bestuur van de NMB te komen versterken? Overigens zoekt het NMB bestuur ook uitbreiding op andere posities. Neem contact op met het bondsbestuur! - Lees meer in de Nieuwsbrief nr. 1 van 2023!

  • Heisessie 27 juni - Een uitnodiging van aan alle NMB leden van Olav Sommers, de kersverse Promotie & Communicatie functionaris binnen het NMB bestuur. Tijdens deze sessie wil men zoveel mogelijk onderwerpen de revue laten passeren waarvan de deelnemers vinden dat het aandacht nodig heeft om een beleid uit te stippelen dat gericht is op de toekomst. Uiteindelijk hoopt het bestuur met de verkregen informatie een beeld te krijgen "..van waar we met z'n allen naar toe willen en hoe we daar moeten komen". Meld je aan via promotie@mahjongbond.org. - Lees meer in de Nieuwsbrief nr. 1 van 2023!

  • MCR Raadsel van Anton Kösters - Weer een uitdagend raadsel van Anton, en ja moet er even voor gaan zitten... normaal heb je die tijd niet. Een leerzaam raadsel waarbij je de mogelijkheden van een sprokkelhand ontdekt waarbij het hoogst scorende element maar 2 punten scoort, maar met drie "twee-punters" en wat "1-punters" kun je soms tot verrassend ver komen! Weet jij de oplossing van dit MCR raadsel te vinden? - Lees meer in de Nieuwsbrief nr. 1 van 2023!


CURSUS VAN START

Afgelopen week ontvingen we weer eens 12 nieuwe cursisten. Het was al even geleden dat we zoveel enthousiastelingen mochten opleiden. Bijzonder is dat we deze cursus een gast-docent in ons midden hebben (Jacqueline van Bamboe Acht). Voor de gehele cursus hebben we een groep van 7 docenten die een aantal weken vrijwillig de begeleiding op zich nemen. Zij elkaar zullen afwisselen omdat er in de zomer en het najaar nog meer cursussen zullen volgen. Tijdens deze eerste cursus avond waren voor onze vereniging, Eva, Irmgard, Paul en Peter aan de slag en ook gast-docent Jacqueline. Het was gezellig, de cursisten waren nieuwsgierig en enthousiast.

Aan mijn tafel kreeg Ildicko (weliswaar per ongeluk) een mooie sprokkelhand, die misschien niet erg voor de hand ligt, weet jij welke elementen je mag tellen en welke score de hand oplevert?


SPEELAVOND 25 JANUARI

Lino werd op deze derde competitieavond avondwinnaar met 186 punten, gevolgd door Wendy, Wim en Enne Jan, allen van harte gefeliciteerd!


TUSSENSTAND SEIZOEN VAN DE AZUREN DRAAK VAN HET OOSTEN 2023


BELANGRIJK: De compensatie voor de vrijwillige inzet van de docenten is in dit overzicht nog niet verwerkt! Zie de interne competitie pagina voor meer informatie.


Hans verstevigd zijn leiding na drie competitie weken.... Er is een flinke groep die Hans op 2 of iets meer punten volgen.43 weergaven

Comments


bottom of page