top of page

Tafelwinnaars: Frans, Annechien, Marijke Huijsing, Jerika & Peter - speelavond 23 augustus 2017


Over het algemeen was de feedback over de eerste instructie positief. Als je constructieve feedback hebt laat het weten aan het bestuur. Paul had een "hand" voorbereid die middels de magnetische kaarten werd gepresenteerd aan alle geinteresseerden, Vervolgens werd er interactief doorgenomen wat de mogelijkheden waren. Belangrijke principes van een plan trekken zijn: Welke mogelijke combinaties zijn er, hoeveel stenen heb ik daar voorlopig, welke stenen kunnen er dan weg, maar ook heb ik met de keuze die ik gemaakt heb nog andere keuzes... stel dat ik de steen die ik nodig heb niet krijg... of zijn er juist stenen die weer andere mogelijkheden openen? Volgende week weer!

Nog niet eerder hebben we met vijf tafels gespeeld. Dus we hebben ook vijf tafelwinnaars. Hopelijk volgende week ook minder tafels met een "jodokus"!

Voor diegenen die er acht op slaan.. in de seizoenstand heeft zich een kleine verschuiving voorgedaan, dit komt omdat er bij een speelavond een complete tafeluitslag per ongeluk niet was ingevoerd. Alle avonduitslagen zijn inmiddels gecontroleerd.

Ook was er een vraag over de puntentelling in de competitie. Wij houden dezelfde principes aan als bij recreanten toernooien van de bond. De tafelpunten zijn het meest bepalend, de winnaar ontvangt 4 punten, nummer twee ontvangt 2 punten, nummer drie ontvangt 1 punt en nummer vier van de tafel 0 punten. Wat we bij de competitie anders doen is dat iedere aanwezige altijd 'één tafelpunt extra ontvangt "voor de aanwezigheid", dit worden ook wel loyaliteitspunten genoemd. Immers ons spel wordt het liefst met 4 mensen gespeeld, de kans op een tafel met 4 mensen is groter al naargelang alle leden komen. Zo kan het ook gebeuren dat iemand die er bijna elke week is en niet per sé altijd hoog scoort toch hoger op de ranglijst komt dan iemand die bij aanwezigheid best hoog scoort, maar relatief vaker niet aanwezig is. Pas als de stand in tafelpunten gelijk is dan wordt het saldo van de mahjongpunten bepalend. De keuze van één punt extra is arbitrair, wij hebben in eerste instantie voor deze opzet gekozen. Bij andere verenigingen is er best een verscheidenheid aan mogelijkheden te bespeuren.

14 weergaven
bottom of page