top of page

18 leden en 3 gasten ! ... Joyce, Annechien, Wendy & Mariette tafelwinnaars. En.. een nieuwe le

Wederom een drukke Mahjong speelavond in het ALOodsje. Gaby die interesse had getoond tijdens het promotie evenement in de Vlierboomstraat kwam met Ada en Erik langs om kennis te maken met onze club en de MCR spelregels. Onze drie gasten hebben hun eigen net opgedane NTS kennis omgezet in wat MCR kennis onder "guidance" van Paul & Peter. De andere 16 spelers inclusief Lia die we na lange tijd weer mochten verwelkomen verdeelden zich over 4 tafels.

.. en als klap op de vuurpijl een nieuwe leider in de overall competitie stand!

Paul presenteerde aan het begin van de speelavond wederom een "uitdagende"hand. Verschillende inzichten werden gedeeld en verschillende mogelijkheden doorgenomen.

Aan tafel 1 nam Joyce ongenaakbaar de leiding en startte zonder enige verliespunt de tweede ronde. Eva werd knap tweede.

Op de tweede tafel werd voor iedere punt hard gestreden. Stond Annechien nog na de ronde van Oost nog fier aan de leiding. Na de tweede ronde had Jeannette brutaal de leiding overgenomen. en ook Marijke Huijsing streefde Annechien voorbij. Echter op de laatste pot wit Annechien met een 44 punten self-drawn hand (ook de hoogste handwaarde van de avond!) alles weer recht te zetten.

Tafel 3 wisten Lia, Mieneke, Margriet en Mariette elkaar in evenwicht te houden. Maar liefst 4 van de 9 ronden eindigden in een puntloze remise. Uiteindelijk wist Mariette beslag te leggen op de tafelwinst met een mooie self-drawn score.

Op tafel 5 (tafel 4 in de uitslag) nam Ineke nog eerste een voorsprong, maar wist Wendy haar net van de tafelwinst af te houden.

Een en ander heeft tot gevolg dat Marijke Huijsing aan het eind van deze avond maast Maike de leiderspositie in neemt, echter Marijke heeft net iets meer Mahjong-punten, kortom het is sowieso spannend aan de top.

20 weergaven
bottom of page