top of page

Speelavond 25 oktober 2017 Maaike, Frans en Eva tafelwinnaars; Cursus - Groeistuipen - Debutanten To

Bijgewerkt op: 30 apr. 2022

Cursus

Het wordt drukker en drukker, nog meer deelnemers vanavond in totaal 9 en 2 afwezigen, 3 docenten en 12 leden spelers. Het was weer een leerzame avond voor de cursisten. Helaas liet de boekdrukker ons in de steek en zijn de boeken helaas niet op tijd geleverd waardoor we als vereniging veel extra moeite moesten doen om om de cursisten toch van behoorlijk lesmateriaal voor deze avond te voorzien. We zijn natuurlijk in gesprek met de drukker.

Groeistuipen

Die extra drukte neemt met zich mee dat er iets meer rumoer is en vooral ook dat wij als vereniging nog een stapje harder moeten lopen om alles gladjes te laten verlopen. Voor de consumpties en afrekenen van de consumpties zijn we zoekende naar een juist formaat. Het is natuurlijk prettig om bij binnenkomst een drankje te nuttigen, maar het dan gelijk afrekenen kost met zoveel mensen kost teveel tijd. Het is nu eenmaal zo dat enkele leden de bar bemannen bij het begin van de avond en die hebben het daar behoorlijk druk mee. We proberen de genoten consumpties nu middels een lijstje bij te houden en aan het eind van de avond af te rekenen. En ja dat neemt met zich mee dat als er aan het eind van de avond afgerekend moet worden dat je af en toe moet wachten. Het is voor iedereen wennen. Wellicht dat we overstappen naar een model dat de klaverjas vereniging al jaren in gebruik heeft. Ook zullen we er met z'n allen voor moeten zorgen dat het niet steeds dezelfden zijn die de bar start maken. Daarnaast is het aan het eind van de avond ook druk, met zoveel mensen is er flink wat afwas en die moet ook gedaan worden. Zouden we iemand moeten inhuren zodat de leden vrij blijven? Zouden we een schema moeten maken zodat iedereen aan de beurt komt? Zorgen we voor een eigen bar-commissie? er zijn waarschijnlijk nog veel andere alternatieven en mogelijkheden. Het bestuur vraagt jullie mee te denken in oplossingen om de taken zo eerlijk mogelijk te verdelen over alle schouders van de vereniging en de ideeën op een rijtje te zetten. Misschien is er iemand die die taak op zich wil nemen? Dit zijn natuurlijk hobbels die we als groeiende vereniging vooral samen moeten nemen en dat betekent dat we daar ook gezamenlijk een verantwoordelijkheid hebben om oplossingen te bedenken en uit te proberen wat wel en niet werkt.

Debutanten Toernooi 19 november

We hebben al aardig wat inschrijvingen, natuurlijk zien we ook graag zoveel mogelijk eigen leden "acte de presence" geven op het toernooi. het belooft vooral een gezellige middag te worden. Heb je je nog niet opgegeven doe het dan snel, alle details vindt je terug op de speciale toernooi pagina.

Invullen scoreformulier

We komen er meestal wel uit, maar toch willen we iedereen nog eens op het hart drukken om de scoreformulieren secuur in te vullen. Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden, dus hier bij twee (voorbeeld) afbeeldingen die laten zien hoe je de score invult bij respectievelijk een "discard" en een "self-pick"

Speelavond verslag

Helaas is Jerika er door een vervelende oorzaak niet bij vanavond. Zij is gevallen en heeft haar rechter elleboog gebroken. Beterschap Jerika!

Aan tafel 1 wint Jeannette het eerste spel met een mooie self pick. Marijke Schilder neemt het stokje over en wint het tweede en derde spel. Maar dan.... wint Maaike de volgende 8 spelletjes, waarvan 3 keer met een self pick! De mooiste mahjong is toch wel in spel 6, dan pakt zij zelf de steen waarmee zij mahjong heeft met een Schoon Spel/Zuivere Straat al in de vierde beurt. Annechien wint het twaalfde spel ook met een self pick. Maaike is de avondwinnares met maar liefst 358 punten.

Maar liefst 3 keer remise aan tafel 2. Irmgard kan één keer mahjong roepen, maar de overige drie spelen worden door Frans gewonnen, met zijn 'specialiteiten', Zuivere Straat en Zuiver Spel en een keer iets anders maar dat spel dan wel met een self pick. Frans is de tafelwinnaar.

Tafel 3. Wendy wint het eerste spel met de Laagste Vier. Daarna roept Eva mahjong met Zuiver Oplopende Pungen/Schoon Spel. Dan is Mariette aan de beurt, zij wint twee keer, een keer met Allemaal Pungen/Schoon Spel en een keer met Pure Eenvoud/Gemengde Oplopende Chows. Hierna haalt Lino een mooie mahjong met een Gemengde Straat/Allemaal Chows self pick. Het zesde spel eindigt in remise. Eva wint het zevende spel met Alle Soorten/Kong draken en is de tafelwinnares.

noot van de "redactie": hier en daar zullen we af e toe in het verslag links opnemen van de gespeelde spellen voorzover deze vermeld zijn op het formulier, we doen dat niet voor elke combinatie, maar proberen dat wel te doen voor combinaties die niet zo regelmatig voorkomen. De link opent een pagina op onze eigen site met uitleg (nu alleen nog Engels) met uitleg over de combinatie.

40 weergaven
bottom of page