top of page

Avondverslag 15 november 2017

Het is alweer Cursusavond nr. 5. De cursisten, aan drie tafels, doen flink hun best.

Vanavond spelen de competitiespelers weer eens met vier tafels, daar was per ongeluk niet op gerekend, gelukkig kon Margriet thuis een spel ophalen, dankjewel Margriet. Annechien had weliswaar de spellen opgehaald die wij zondag nodig hebben voor het toernooi, maar het was een zeer drukke avondspits waardoor ze nog lang in de file stond. Fijn Annechien dat je de spellen hebt opgehaald, dankjewel.

Aan tafel 1 is het spannend tot het laatste spel, Marijke Huisingh en Eva gaan nek aan nek. Margriet wint dan het vijfde spel, maar Eva wint het laatste spel met een mooie mahjong en wordt de tafelwinnaar met 108 punten.

Lino neemt aan tafel 2 onmiddellijk de leiding door de eerste twee spellen te winnen. Het eerste spel met een Verweven Straat en het tweede spel met een self pick. De toon is dan gezet. Mariette, Mieneke en Ineke doen hun best. Mieneke wint het derde spel met o.a. Drie Kongen. Ineke wint het vierde spel. Mariette maakt in het vijfde spel mahjong met Alleen Hoekpungen en Troefstenen. Maar dan wint Lino het zesde spel weer. Mieneke wint het laatste spel, echter Lino is de tafelwinnaar met 109 punten.

Jerika, Jeannette, Irmgard en Frans nemen het tegen elkaar op aan tafel 3. Jerika wint het eerste spel. Jeannette wint het tweede spel met een prachtige mahjong, 3 Gesloten Pungen met een Kong (groene, haar favoriet) Draken, zij pakt die mahjong ook nog zelf. Jerika wint het derde spel. Het vierde spel eindigt in remise, net als het zesde spel. Het vijfde spel wordt door Jeannette gewonnen, die wordt daarmee tafelwinnaar met 100 punten.

Tafel 4. Wendy wint het eerste spel met een self pick. Ook het tweede spel wordt door haar gewonnen. Marijke S. wint het derde spel met de Hoogste Vier. Wendy wint het vierde spel, weer met een self pick, en ook het vijfde spel staat op haar naam. Maaike wint het zesde spel, maar het zevende spel gaat weer naar Wendy. Helaas volgt er dan een remise. Het negende spel roept Maaike mahjong. Het tiende spel brengt geen verandering in de stand want het eindigt in remise. Wendy is de tafel- en ook avondwinnaar met 212 punten.

11 weergaven
bottom of page