top of page

Speelavond 19 december

Bestuursmededelingen:

  • Woensdag 27 december wordt er gewoon gespeeld!

  • Contributie herziening - Vanaf onze eerste stappen om in Den Haag een Mahjongvereniging op te richten, heeft de korfbalvereniging ALO zich een zeer maatschappelijk betrokken vereniging getoond, door het prille initiatief te steunen vanaf begin 2016 door een schappelijke vergoeding te vragen voor de huur van de locatie. Gelukkig groeit onze vereniging en zijn we inmiddels geen startende vereniging meer. De huur van onze prachtige speel locatie zal per 1 april in de pas gaan lopen met de reguliere huurprijs per avond / dagdeel, dit houdt in dat wij de contributie licht moeten gaan verhogen. Het bestuur zal een voorstel doen dat in de eerstvolgende ALV door de leden beoordeeld kan worden.

Deze avond werd bij wijze van uitzondering op een dinsdag gespeeld om de Klaverjasvereniging De Mient de ruimte te geven om hun jaarlijkse kerst-drive op de laatste woensdag voor de Kerstdagen organiseren. Gelukkig vonden nog 10 spelers de weg naar het ALOodsje.

Aan tafel 1 liet Maaike in de rondes van Oost en Zuid zien waarom zij als leider van de competitie aan deze avond begon. Lino kon nog redelijk in het spoor blijven. Maar eigenlijk zat er vanaf het 7de spel voor Maaike de klad er in. Lino liep langzaam maar zeker in met 3 mooie mahjong scores. Marijke Huijsing kon niet meer aanklampen bij Jeannette. In het laatste spel ging Lino er op en erover als je daarvan mag spreken bij Mahjong en wist Maaike de tafelwinst af te snoepen.

Aan tafel 2 vochten Eva en Ineke om de tafelwinst en wist Peter geen vuist te maken tegen het spel van de beide dames. Er werd hem slechts één Mahjonghand gegund. Won Ineke nog de eerste pot, het was Eva die aan het eind van de eerste ronde iedereen op de knieën had, met drie opeenvolgende mahjonghanden. In het zesde spel zat Ineke echter Eva weer op de hielen. In de laatste drie spellen was het steeds stuivertjee wisselen, en was het Ineke die aan het langste eind trok en zodoende ook de avondwinst op haar conto kon brengen.

Aan tafel 3 werd er de ronde van Oost puntloos afgesloten. Mieneke, Frans en aankomend lid Wim Dolieslager gaven elkaar geen duimbreed toe. Naar verluid zaten de drie spelers er steeds dicht bij. In het vijfde spel wist Wim zijn tegenspelers de eerste keer op deze avond af te troeven, maar was het Frans in het zesde spel die de leiding weer overnam. In het zevende en laatste spel sloeg Wim echter wederom toe, en wist de tafelwinst naar zich toe te trekken. Goed gedaan Wim!

GEFELICITEERD MAAIKE FLESKENS!

De tweede tafelpositie was voor Maaike genoeg om dusdanig afstand te nemen dat haar naaste concurrenten haar niet meer kunnen inhalen. Hoewel het de laatste avond nog zal spannen om de 2de en 3de plaats is het dus zeker dat Maaike 2017 zal afsluiten als winnaar van onderlinge competitie die begin maart begon, een mooie prestatie Maaike!

Volgende week de laatst speelavond van 2017 waar er nog een aantal kanshebbers zijn voor de eervolle 3de en 2de plaats. Op 1 januari 2018 gaan we gewoon door met de competitie, maar zullen we elk kwartaal op nul beginnen, er is bij wijze van experiment gekozen voor deze opzet om instromende nieuwe leden ook de gelegenheid te geven om als seizoenswinnaar te eindigen.

34 weergaven
bottom of page