top of page

Avonduitslag 17 januari 2018 - Seizoen Azuren Draak

Twee gasten op deze avond - Nieuwe mogelijkheden om online te oefenen - Tafelverslagen! - Tussenstand Seizoen van de Azuren Draak beschikbaar!

Deze woensdag toch wel het een en ander aan afschrijvingen en zieken, alle mensen in de ziekenboeg beterschap gewenst! Toch waren we weer met een gezellige club mensen bij elkaar!

Voordat we met het avondverslag beginnen maken we jullie er eerst op attent, dat er aan de lijst van tips om (nog beter!) MCR te leren spelen (waar we een aparte pagina voor hebnen op onze site) een aantal nieuwe oefeningen zijn toegevoegd, ga hier naar de "leren spelen" pagina. Een mooie toevoeging aan de resources die iedereen kan gebruiken om MCR (nog beter!) te leren spelen. Heb je hierover vragen of feedback deel het dan via onze Facebook pagina! hier kun je ook een review over onze club achter laten als je dat nog niet gedaan hebt!

Wij mochten vandaag twee gasten verwelkomen, Geertjan, die een avondje bij ons kwam meespelen, en Yikun, een Chinese studente uit Rijswijk. Yikun wilde graag kennis maken met de manier waarop wij Mahjong spelen, die toch wel heel anders is dan zij gewend is met haar familie en vrienden te spelen in China. Natuurlijk is het voor ons ook leuk om te begrijpen hoe Yikun Mahjong speelt :-)

Onze gast Geertjan speelde aan tafel 1 met Mariette, Irmgard en Roel. Geert Jan is al bekend met MCR en stond keurig zijn mannetje. Na een eerste remise spel wisten alle spelers een keer Mahjong te maken. Daarna was het steeds spannend, niemand kon duidelijk afstand nemen en Roel moest toestaan dat hij niet meer van de vierde plek afkwam. In het achtste spel had Irmgard nog de leiding en in het negende spel wist Mariette met een self-pick nog van plaats 3 nog naar de eerste plaats te springen. Het was uiteindelijk toch Geertjan die met een prachtige 30 punten Mahjong-hand iedereen verraste en samen met Mariette tafelwinnaar werd en dus de punten moest delen.

Aan tafel 2 speelden Mia, Marijke Schilders, Wendy en Lino. Lino begon met een mooie mahjong, een verweven hand met 7 honneurs. Marijke won het tweede spel. Doordat Wendy mahjong riep met drie kleine draken kwam zij even aan de leiding. Nadat Mia het volgende potje won kwam Marijke weer aan de leiding door een self-pick. Maar dat was maar tijdelijk, Wendy won de drie laatste spelletjes en werd niet alleen tafelwinnaar maar ook avondwinnaar met 205 punten.

Na een introductie van Mahjong Competition Rules van Peter aan Yikun, schoven Yikun en Peter aan bij tafel 3 waar Eva, Mieneke en Jerika al begonnen waren. Yikun begon enorm enthousiast met een mooie zelfgepakte Knitted hand die er gelijk in hakte. Mieneke had een hele ongelukkige avond en moest lijdzaam toezien dat alleen haar tegenstanders Mahjong konden maken. Jerika kon haar eer redden. Ondanks dat Eva net als Yikun drie keer Mahjong kon maken, was het Yikun die door de eerste self-pick niet meer kon worden ingehaald.

Een "all ladies" tafel 4 met Joyce Goddijn, Jeannette, Margriet en Annechien. Annechien had na de ronde van oost nog de leiding. Maar Joyce wist in het vijfde spel met een 34 punten hand de eerste plek over te nemen. In het laatste spel van de ronde van Zuid knalde Margriet er een mooie self-pick uit en zou deze niet meer afstaan in de resterende spellen. Jeannette scoorde wel nog haar derde en vierde Mahjong wist Joyce nog in te halen.

28 weergaven
bottom of page