top of page

Speelavond 14 februari


Tafel 1 Lino begon de avond goed en won het eerste spel. Lilian nam het stokje over en riep in het tweede spel mahjong. Toen was Eva aan de beurt, zij won het derde en vierde spel, het vierde spel met een self pick. Ook Lino had de smaak te pakken, het vijfde en zesde spel waren voor hem. Mia liet dat niet op zich zitten en won het zevende spel. Eva was echter niet in te halen, zij werd tafelwinnaar met 39 punten.

Margriet maakte aan tafel 2 onmiddellijk duidelijk dat dit haar avond zou zijn door de eerste drie potjes te winnen. Roel sputterde tegen en pakte het vierde spel. Joyce G. riep mahjong in het vijfde spel. Margriet pakte echter de drie daaropvolgende spellen, waarvan 2 met een self pick. Roel wist het negende spel te winnen. Mariette moest dit alles met lede ogen aanzien. Margriet werd tafel- en ook avondwinnaar met 295 punten.

Tafel 3 Mieneke wint drie van de acht spelletjes, twee keer door de mahjongsteen zelf te pakken. Frans, Jeanine en Joyce R. deden hun best maar Mieneke werd avondwinnaar met 126 punten.

Aan tafel 4 eindigde het eerste spel in remise. Wendy zette het tweede en derde spel op haar naam. Het vierde spel eindigde weer in remise. Het was Wendy's avond wand ook het vierde spel was voor haar. Anna won wel het zesde en zevende spel maar dat was niet genoeg. Hans deed zijn best maar Wendy werd tafelwinnaar met 155 punten.

Tafel 5 Irmgard opende voortvarend en won de eerste twee potjes. Jeannette zette het derde spel op haar naam. Peter deed dit met het vierde spel. Irmgard kwam weer aan zet in het vijfde spel. Daarna was Geertjan aan de beurt. Irmgard bracht haar tafelgenoten tot wanhoop door ook het zevende en achtste spel te winnen, het achtste met een self pick. Jeannette en Geertjan wonnen elk nog een spel, maar Irmgard was niet in te halen. Zij werd tafelwinnaar met 122 punten.

Aan tafel 6 speelden Marijke Schilders, Wim-Jan, Annechien en Paul met grote Mahjongstenen, die niet alleen heel groot, maar ook mooi waren met doorzichtige gouden achterkant met glitters.

Paul kondigde in het begin al aan dat hij alleen voor mooie Mahjongs zou gaan en voegde de daad bij het woord. Het zevende spel won hij met een mooie self pick van maar liefst 171 punten. Ook het achtste spel won hij met een self pick. Hierdoor werd hij de tafelwinnaar met 111 punten.

4 weergaven
bottom of page