top of page

Speelavond 17 oktober

Tweed week in de competitie van de Zwarte Schildpad.

Registreren als Competitie Bondslid.

Verscheidene leden hebben aangegeven in de (nabije) toekomst zich als Competitie Bondslid te willen registreren. Gelieve de aanvraag te doen via het secretariaat. Dan kunnen wij onze ledenadministratie bijwerken en de penningmeester kan de juiste rekening voor de contributie versturen in verband met de opslag voor Competitie spelers. Het secretariaat verzorgt dan de aanvraag.

Let op, na registratie als Competitie Bondslid kun je alleen nog aan Competitie Toernooien deelnemen, dus niet meer bij de Recreanten.

Toernooi uitslag Rode Draak Twente

Verschillende leden trokken naar het verre Hengelo en hadden een leuke Mahjongdag. Jeannette zette de beste prestatie neer van de Haagse Kringen leden!

Kort verslag en uitslag hier.

Tafelverslagen en uitslag speelavond 27 oktober

Tafel 1 Gerdina, Maaike, Paul en Peter

Maaike wint het eerste spel met een Schoon Spel. Dan wint Peter achtereenvolgens met een Gemengde Straat, een Zuivere Straat en Tweelingen. Behalve het laatste spel is Paul de gulle gever van de winnende stenen. Peter staat voorlopig bovenaan. De volgende ronde is bijzonder, alle winsten zijn zelf gepakt. Tweemaal door Maaike met een Handje Buitenkantje en Alle Soorten, eenmaal door Peter ook met Alle Soorten en eenmaal door Gerdina. Peter staat nog steeds bovenaan. Maaike brengt daar verandering in door eerst te winnen met nog een Handje Buitenkantje en dan voor de derde keer een self pick combinatie Alle Soorten/Allemaal Pungs. Zij streeft Peter daardoor voorbij. Paul pakt nu ook een keer de winnende steen zelf van een Zuiver Spel. Gerda zet de laatste twee potjes op haar naam met Allemaal Pungs en de Laagste Vier. Maaike is de tafelwinnaar.

Tafel 2 Enne Jan, Eva, Jeannette en Wendy

Jeannette laat als eerste een mahjong noteren, Allemaal Pungs. Ook het tweede spel is voor haar met een Gemengde Straat. Enne Jan wint de volgende spelletjes met een Zuivere Straat en Gemengde Driedubbele Chows. Hij is de rondewinnaar. Eva die al drie keer de winnende steen weggaf wint het eerste spel van de Zuid-ronde met Allemaal Pungs. Enne Jan versterkt zijn positie met Gemengde Oplopende Chows. Het daaropvolgende spel eindigt in remise. Wendy die dit alles met lede ogen aanzag wint nu gelukkig ook een spelletje, met alle soorten. Jeannette kan in het volgende spel op het nippertje mahjong roepen door de Laatste Steen van de Muur. Enne Jan pakt in het laatste spel de winnende steen zelf van zijn Alle Soorten en is daardoor de overduidelijke tafelwinnaar.

Tafel 3 Frans, Joyce R., Marijke S. en Margriet

Marijke bijt het spits af met een mooie mahjong van 21 punten. Joyce wint het tweede spel, waarna Marijke de rondewinst zeker stelt door ook de laatste twee spelletjes te winnen. Jarige Frans wint het eerste spel van de Zuid-ronde. Ook Margriet is nu aan de beurt, voor Frans nog een spel op zijn naam zet. Het vierde spel eindigt in remise. Marijke staat nog steeds voor. Margriet verkleint haar achterstand met Gemengde Oplopende Pungs. Frans maakt zijn reputatie waar door een Zuivere Straat te melden en komt daardoor op de tweede positie. Joyce wint het laatste spel met zelf gepakte Oplopende Chows. Marijke is de tafelwinnaar.

Tafel 4 Joyce G., Marij, Mia en Mieneke

Ook aan tafel 4 veel self picks. Mia het eerste spel, Mieneke het tweede. Het derde spel eindigt in remise. Mia pakt nog een keer zelf de winnende steen en is daarmee de rondewinnaar. Zij wint ook het eerste spel van de Zuid-ronde. Marij betreedt nu ook het strijdtoneel, zij verkleint haar achterstand door eerst het tweede en later ook het vierde spel te winnen, het vierde door een self pick. Het derde spel eindigt in remise. Mia staat nog steeds bovenaan. Marij knokt nog door en wint het eerste spel van de West-ronde. Joyce wint het laatste spel en pakt zelf de winnende steen. Mia is tafelwinnaar.

Tafel 5 Ellen, Geertjan, Hans en Irmgard

Het eerste spel eindigt in remise. Ellen wint dan met een Zuivere Straat. Hans wint het daaropvolgende spel. Geertjan sluit de Oost-ronde af met een self pick. Hij staat bovenaan. Irmgard opent de Zuid-ronde. Dan wint Ellen met een geweldige hand, Vier Verborgen Pungen en als klap op de vuurpijl pakt ze de winnende steen ook nog eens zelf, 73 punten self pick! Zij staat in een klap mijlenver voor. Geertjan geeft niet op en wint de twee laatste potjes van de Zuid-ronde. Ook Hans laat zich niet onbetuigd. Hij opent de West-ronde met een zelf gepakte Verweven Straat, en doet er nog een self pick achteraan. Hij komt daardoor op de tweede plek. Ellen wint nog een spel voor Geertjan de West-ronde winnend afsluit. Ellen is tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 6 Boudewijn, Ineke, Jerika en Lino

Witte tijger Lino wint het eerste spel met een self pick Zuivere Straat. Ineke meldt het volgende spel een Zuiver Spel. Boudewijn wint het derde spel met een self pick en wint ook het vierde spel van de Oost-ronde. Lino staat bovenaan. Hij verstevigt zijn positie door ook de Zuid-ronde winnend te openen. Ineke wint het tweede spel. Boudewijn heeft een mooie 24 punten hand en komt dichter in de buurt van Lino. Lino is tafelwinnaar want het laatste spel eindigt in remise.

Tafel 7 Annechien, Monica, Mariette en Roel

Monica begint met Alle Soorten. Annechien volgt haar voorbeeld maar wel met een self pick. Monica wint het derde spel en Mariette sluit de Oost-ronde af. Annechien staat bovenaan. Mariette roept als eerste mahjong in de Zuid-ronde, zij heeft een Zuiver Spel. Annechien heeft dat daarna ook, maar ook nog gecombineerd met Allemaal Pungs. Monica wint daarop met een Verweven Straat, waarna ook Roel een spel wint, met Allemaal Pungs. Annechien staat nog steeds bovenaan. Mariette haalt haar in door de twee eerste spelletjes van de West-ronde te winnen. Monica doet ook een duit in het zakje met Oplopende Chows. Roel wint dan met een combinatie van Allemaal Pungs/Open Hand. Mariette heeft de leiding overgenomen. Die geeft zij niet meer uit handen want zij wint het laatste spel met een zelf gepakte mahjong Allemaal Pungs. Zij is tafelwinnaar.

12 weergaven
bottom of page