top of page

Speelavond 16 januari 2019 - Marijke Huijsing avondwinnaar inclusief een Dertien Wezen spel!

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Eva, Marij, Mieneke en Roel

Eva opent mooi met een Allemaal Pungs self pick. Zij wint ook het tweede spel. Het derde spel eindigt in remise, waarna ook Roel van zich laat horen. Eva staat voorlopig bovenaan. Zij versterkt haar positie door ook het vijfde spel te winnen met een mooie 29 punten hand. Runner up Roel wint spel zes en zeven, beide met Allemaal Pungs. Eva besluit de Zuid-ronde met Alle Soorten. Zij staat nog steeds bovenaan. Marij opent de West-ronde met een 30 punten hand. Roel wint het laatste spel met Allemaal Pungs, weggegeven door Eva, die daardoor de koppositie verliest. Roel is tafelwinnaar.

Tafel 2 Frans, Hans, Jerika en Mariette

Frans wint het eerste spel met een Zuivere Straat. Jerika zet het tweede spel op haar naam met Alle Soorten. Hans wint het derde en vierde spel met een Schoon Spel en de Laagste Vier. Hij staat aan kop. De twee eerste potjes van de Zuid-ronde eindigen in remise. Mariette claimt Mahjong met de Laagste Vier. Frans besluit de Zuid-ronde met een Schone Straat. Hij neemt daardoor de leiding over. Hans komt echter weer snel voor door het eerste spel van de West-ronde te winnen met een Zuiver Spel. Het laatste spel brengt geen verandering meer, want het eindigt in remise. Hans is de tafelwinnaar.

Tafel 3 Gerdina, Joyce G, Margriet en Wendy

Margriet zet gelijk de toon door de eerste drie spelletjes te winnen met achtereenvolgens Allemaal Pungs, een Verweven Straat en Oplopende Chows. Joyce wint het laatste spel van de Oost-ronde, ook met Oplopende Chows. Margriet staat vooraan. Gerdina opent de Zuid-ronde met Alle Soorten. Wendy wint het tweede en derde spel met Allemaal Pungs en een Drie Gelijke Chows self pick. Gerdina sluit de Zuid-ronde af. Margriet leidt nog steeds. Gerdina begint de West-ronde met de dure versie van de Verweven Straat. Margriet wint het spel daarna met Allemaal Pungs. Joyce wint het laatste spel met Handje Buitenkantje, weggegeven door Margriet. Die komt daardoor niet in problemen want zij heeft nog steeds genoeg punten om tafelwinnaar te zijn.

Tafel 4 Annechien, Enne Jan, Joyce R en Peter

Annechien wint het eerste spel met Allemaal Pungs. Peter wint de twee spelletjes daarna met een Schone Straat gevolgd door de Laagste Vier. Joyce besluit de Zuid-ronde met een Gemengde Straat. Peter voorlopig bovenaan. Dat blijft nog zo want hij opent de Zuid-ronde winnend, met Alle Soorten. Annechien komt al in het tweede spel bijna gelijk door de winnende steen van haar Gemengde Drievoudige Chows zelf te pakken. Peter loopt weer uit door ook een zelf gepakte Mahjong, Allemaal Pungs. Annechien streeft hem toch voorbij met een self pick Hoogste Vier. Het blijft spannend want Peter opent de West-ronde met Alle Soorten, weggegeven door Annechien, en neemt daardoor de leiding weer over. Enne Jan haalt daarop maar liefst twee Zuivere Straten, de laatste ook nog eens zelf gepakt. Ook Joyce haalt een self pick, Alle Soorten. Peter staat nog bovenaan. Dat verandert doordat Annechien het eerste en laatste spel van de Noord-ronde wint. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 5 Geertjan, Paul, Lino en Wim (aspirant)

Geertjan wint het eerste spel met Zuivere Drievoudige Chows. Lino wint spel twee en drie met Zuivere Straten. Paul besluit de Oost-ronde met een Schone Straat. Lino staat bovenaan. Hij loopt verder uit door het eerste spel van de Zuid-ronde te winnen met een Verweven Straat. Geertjan wint het tweede spel met de Laagste Vier. Het derde spel eindigt in remise. Wim besluit de West-ronde met Schoon Spel/Zuivere Straat. Lino staat onveranderd aan kop. Geertjan wint het eerste spel van de West-ronde met een Open Hand, weggegeven door Lino en loopt daardoor wat in. Lino versterkt echter zijn positie door het tweede spel te winnen met wederom een Verweven Straat. Paul wint het laatste spel met een Chicken Hand. Lino is tafelwinnaar.

Tafel 6 Ellen, Jeannette, Marijke H en Marijke S

Marijke H zet de toon onmiddellijk door de eerste drie spelletjes te winnen, het derde met een Zuiver Spel/Zuivere Straat. Marijke S wint het vierde spel van de Oost-ronde met Alle Soorten. Marijke S staat aan de leiding. Zij vergroot haar voorsprong door de eerste twee spelletjes van de Zuid-ronde te winnen. Jeannette wint de twee laatste spelletjes van die ronde. Marijke H staat als enige in de plus. Zij wint daarop het eerste spel van de West-ronde met de zeer zeldzame Dertien Wezen, wow.! Ellen wint nu ook een spel. Marijke wint het laatste spel, het saldo van haar gewonnen potjes van deze avond staat daardoor op zes. Met 306 punten is zij niet alleen tafelwinnaar, maar ook avondwinnaar.

Tafel 7 Irmgard, Jeanine, Maaike en Mia

Mia wint de spel een en twee met Gemengde Oplopende Chows. Maaike wint spel drie en vier, het vierde met Meer Troefstenen & Verweven Straat. Zij staat aan kop. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Mia wint het tweede spel met Gemengde Drievoudige Chows. Jeanine wint het derde spel met een Schoon Spel. Irmgard besluit de Zuid-ronde met een self pick Zuivere Straat. Zij neemt de leiding over. Jeanine begint de West-ronde winnend. Het tweede spel wordt gewonnen door Mia. Irmgard komt door het laatste spel te winnen nog een beetje in de buurt, maar Mia is tafelwinnaar.

21 weergaven
bottom of page