top of page

Speelavond 6 maart, cursusavond 1 - Lino avondwinnaar en aan de leiding...

Eerste cursusavond 2019.

De eerste cursusavond zit er op. De twaalf deelnemers stonden al vroeg te trappelen van ongeduld. Mariëtte, Marijke H. en Peter namen ieder een tafel van vier enthousiaste cursisten onder hun hoede. Met een vernieuwde syllabus, is de eerste avond niet veranderd. We gaan ervan uit dat niemand iets weet. Introductie van de stenen en het spel, maar wel al gelijk "spelen", weliswaar alleen maar chows sparen en tijdens de tweede praktijkoefening chows en pungs.

De cursisten

Tafel verslagen

Tafel 1 Frans, Gerdina, Mieneke en Lino

Mieneke wint het eerste spel met Allemaal Pungen, Lino neemt de leiding over met dezelfde hand, maar dan zelf gepakt. Hij loopt nog wat verder uit door het derde spel te claimen met een Verweven Straat. Frans wint het laatste spel van de Oost-ronde met Alle Soorten. Lino staat aan kop. Mieneke wint het eerste spel van de Zuid-Ronde met een Schoon Spel. Lino wint het tweede, derde en ook vierde spel met Allemaal Pungen, de Hoogste Vier en nog eens Allemaal Pungen. Hij staat als enige in de plus. Ook het eerste en laatste spel van de West-ronde is voor hem. Lino is tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 2 Irmgard, Roel en Wendy

Aan tafel 2 duurt de Oost-ronde lang. De eerste drie spelletjes eindigen in remise. Het vierde spel wordt gewonnen door Irmgard, met Alle Soorten. Irmgard dus aan de leiding. De Zuid-ronde wordt geopend door Roel met een self pick Schoon Spel. Wendy haalt daarna ook een self pick Schoon Spel, waarop ook Irmgard de winnende steen zelf pakt voor haar Verweven Straat. Roel sluit de Zuid-ronde af met een Zuivere Straat. Irmgard staat nog steeds bovenaan. Dat blijft ook zo, want zij wint het eerste en laatste spel van de West-ronde met een self pick Gemengde Straat. Irmgard is tafelwinnaar.

Tafel 3 Annechien, Boudewijn, Joyce R en Marij

Annechien opent de Oost-ronde en wint de eerste drie potjes met een Zuivere Straat, Driedubbele Gemengde Chows en een Gemengde Straat. Boudewijn sluit af met een mooie 24-punten hand, waarvan hij de winnende steen zelf pakt. Annechien voert de lijst aan. Zij opent de Zuid-ronde met een self pick Alle Soorten. Het lijkt of zij stevig in het zadel zit. Joyce wint spel twee, drie en vier. Annechien staat nog nummer een. Joyce opent de West-ronde met Driedubbele Gemengde Chows weg gegeven door Annechien en komt daardoor bijna gelijk. Het tweede spel krijgt zij de Mahjongsteen voor haar Alle Soorten ook van Annechien en gaat haar voorbij. Het derde en laatste spel van de West-ronde wordt ook gewonnen door Joyce, met een Schoon Spel. Joyce is tafelwinnaar.

Tafel 4 Margriet, Marijke S en Monica

Marijke wint het eerste en tweede spel van de Oost-ronde met een Verweven Straat gevolgd door Driedubbele Gemengde Chows. Margriet heeft daarna ook een Verweven Straat. Het vierde spel eindigt in remise. Marijke staat nummer een. Zij opent ook de Zuid-ronde en wint ook daarvan het eerste en tweede spel, beide keren met een Schoon Spel. Margriet wint het derde en vierde spel, tweemaal met Tweelingen, waarvan een keer een self pick. Margriet neemt daardoor de leiding over. Ook Monica laat nu van zich horen. Zij wint het eerste en tweede spel van de West-ronde met eerst een Gemengde Straat en daarna een combinatie van de Laagste Drie/Driedubbele Gemengde Chows, zij komt daardoor ook in de plus. Marijke wint het derde spel met een self pick Alle Soorten. Het vierde spel is voor Monica met Gemengd Oplopende Chows. Marijke heeft de leiding weer teruggenomen. Dat blijft zo ondanks dat Monica nog het eerste en laatste spel van de Noord-ronde wint. Marijke is tafelwinnaar.

Tafel 5 Geertjan, Jerika en Joyce G

Geertjan opent de Oost-ronde. Joyce wint het tweede spel met een self pick. Het derde spel eindigt in remise, waarna Joyce nogmaals een self pick haalt Zij staat aan kop. Geertjan wint het eerste spel van de Zuid-ronde met een self pick dichterbij. Joyce vergroot haar voorsprong door het tweede spel te winnen. Geertjan streeft haar echter voorbij door het derde spel wederom met een self pick te winnen. Jerika wint het vierde spel, ook met een self pick. Geertjan is de nieuwe leider. Jerika opent de West-ronde. Geertjan wint het tweede en derde spel, het tweede door zelf de winnende steen te pakken. Jerika sluit af en komt daardoor ook in de zwarte cijfers. Joyce wint het eerste en laatste spel van de Noord-ronde. Geertjan is tafelwinnaar.

Tafel 6 Hans, Maaike, Paul en Wim

Paul wint het eerste spel met een Zuivere Straat. Maaike het tweede met een self pick Allemaal Pungen/Schoon Spel. Ook het derde spel is voor haar met Gemengd Oplopende Chows. Paul sluit de Oost-ronde af met een self pick Verweven Straat. Hij heeft de touwtjes in handen. Hans opent de Zuid-ronde met Allemaal Pungen. Nu is het de beurt van Wim om een self pick te halen, Schoon Spel. Hij wint ook het derde spel met Schoon Spel/Allemaal Pungen. Maaike sluit af met en Gemengde Oplopende Chows. Maaike heeft de koppositie overgenomen. Zij opent de West-ronde met Mahjong door de Laatste Steen van Vier zelf te pakken. Wim wint het tweede spel ook met een self pick, Schoon Spel. Ook Paul pakt de winnende steen van zijn Driedubbele Chows zelf. Hij wint ook het laatste spel, met een Open Hand/Schoon Spel. Paul is de tafelwinnaar.

Tafel 7 Ellen, Eva, Jeannette en Liesbeth

Jeannette opent de Oost-ronde met een zelf gepakte Mahjong. Ellen wint het tweede spel en Eva het derde. Het vierde spel eindigt in remise. Jeannette staat bovenaan. Eva rukt op door drie van de vier spelletjes van de Zuid-ronde te winnen, alle drie de keren met een Verweven Straat. Jeannette wint tussendoor ook een spel. Eva heeft de leiding overgenomen. Ellen wint het eerste spel van de West-ronde en Eva het tweede en laatste. Eva is tafelwinnaar.

11 weergaven
bottom of page